Hra o trůny 2x09 - Černovoda
Stannisova flotila dorazila do Králova přístaviště a Lannisteři v čele s Tyrionem bojují o své životy.
Scénář: George R. R. Martin
Režie: Neil Marshall
Celou...
Číst celý článek zde
Scénář: George R. R. Martin
Režie: Neil Marshall
Celou...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A pak úplná Omaha Beach, supr, Světlonoš se aspoň leskl, kdž už nesvítil.
A dokonce i pokud jsem se díval dobře tak měl Loras na sobě Renlyho zbroj, teda jenom podle rukávu.
Kam zmizel ten Joff kua?? A kam Ros? Jak Stannis zdrhne? A co Jan Tleskač?
Jak můžeš mít nick Lady Sansa a fandit Lannisterům, mít ráda Cersei? :D To mi hlava nebere...To je urážka Starků... :)
ono aj stanisova účasť v prednej línni - hoci je to čosi čo vyruší a je na prvý pohľad chybné - dáva zmysel. ukázali ho ako protiklad k joffovi, dali mu konečne čosi robiť po ôsmych dieloch a navyše mu dali stopáž. ak by bol vzadu, museli by ukazovať menej bitky a to nechceli. fakt dobrý diel.
pravdupovediac Cersei a Sansa (dobré herecké výkony) ma trochu nudili časom. tam by som trochu škrtal :)
Moc pěkný díl :-)
Mimochodem, já si nemůžu pomoct, ale přijde mi, že Tyrion na ni hází takový "trochu zamilovaný" pohledy, jako kdyby nás připravovali na tu jejich svatbu a jeho nechali se do ní zamilovat...nepamatuju si, jak to bylo v knížce
Ohař opět zabodoval (Fuck the king!) a Stannis se konečně trochu předvedl. Bronn samozřejmě výborný jako vždy. Celá epizoda měla jen jedno mínus. Nebyla tam Arya ;)
Bronn zase nezklamal. Čím dál víc se mi líbí jak hraje Sansa, rozhovor s Tyrionem a polibek Joffova meče....je z toho cejtit knížka. No a rozhovory Sansy s Cersei bomba , jak nutí Sansu pít víno a jak jí to samo leze do hlavy. Hezky je vidět v Ohařovejch očích strach z ohně , působí to na mě hodně reálně. Co se týče bitvy samotný ,tak průměr...hodně krve , rozsekanejch lidí a částí končetin , ale je tam prostě znát že je tam málo herců. Asi jediný na tomhle dílu se mi nelíbilo jak dal Varys Tyrionovi mapu podzemních chodeb a jak pak zaútočili z boku na bránu. Scéna Sandora a Sansy taky nic moc, v knížce určitě mnohem emocionálnější. Tyrionovo zranění mi přišlo takový malý, když jsem to čet v knížce ,tak jsem si to představoval ošklivější. Ale když se pak objevila jízda a Tyrion tam jen tak ležel, to mi přišlo krásně natočený a záběr na Renlyho zbroj :) Ale kupodivu nejlepší scéna na konci, Cersei jak Tommenovi vyprávý o lvici a lvíčeti a ostatních zvířatech, vlcích, jelenech...skoro mi ukápla :D No a příchod Tywina dokonalá atmosféra , taková moc z něj vyzařovala :) Jsem hodně spokojenej a to jsem čekal mnohem míň.
Ach jo, chudák Davos, ale jak psal někdo dřív, toho jeho zfanatizovanýho syna mi skoro nebylo líto...ale co měl znamenat ten pseudomotivační výkřik Stannise? To byla hrůza :/ ale Sansa byla skvělá!
Jsem hnidopich, ale zajímalo by mě, jestli je možný, aby ty chlapi veslovali takovým způsobem, že ty lodě skoro letí?
Celkově se mi díl líbil hodně.
Zápory: "Spor" Ohař vs. Bronn byl o ničem a zbytečný, vzhledem k tomu, že se vyloupl z neznáma a neměl tak jak gradovat. Jak jsem psala už výš, měla jsem chvílemi cukání smíchu u bitvy. Těch pár statistů tam občas vypadalo spíš jako parodické představení. Stannis jako superman byl až k neuvěření. A to Ohařovo zhroucení taky nebylo přesvědčivé.
Klady: Líbila se mi Sansa i Cersei, obě byly báječné v každé své scéně. Překvapivě jsem spokojená i Lancelem. Výborná scéna byla, když Tyrion, Joffrey a spol. pozorovali loďstvo hořící divokým ohněm. Tyrion šokovaně, Ohař skoro vyděšeně, Pyromancer nadšeně, Joffrey se zvrhlým potěšením. Cersei s Tommenem taky skvěle, závěr téhle scény měl grády.
btw - Nechápu nadšení z Dešťů Kastameru, které tam vůbec nezapadaly (Lannisteři sami sobě zachránili zadek na poslední chvíli, o zničení nepřítele nemůže být řeč), navíc i to provedení je takové utahané.
btw 2 - Podrick připomínal dobře krmené prasátko. Škoda.