Hra o trůny 2x09 - Černovoda

upraveno 25. května 2012 v 2. řada
Stannisova flotila dorazila do Králova přístaviště a Lannisteři v čele s Tyrionem bojují o své životy.

Scénář: George R. R. Martin
Režie: Neil Marshall

Celou...

Číst celý článek zde
17810121324

Komentáře

• upraveno 28. května 2012
    Alek napsal(a):

svoa00 napsal(a):

No to potěš prdel, ono to snad fakt bude mít sedmdesát minu! Oni tam snad fakt dostanou všechny postavy!

Lee: Drobnej spoiler... Jestli si myslíš, že Lannisterům všechno vychází, tak važ slova.

70? Plán byl 64, už to bylo zvláštní a bylo mi jasný, že tam budou všechny postavy.
    To, co jsem právě shlédl má 56 minut.
    Krisa napsal(a):

No na to se ptám - jestli od zeleného ohně může chytit červený (žlutý) oheň. Když se rozšiřuje, proč není furt zelený. To je fuk, jen mě to tak napadlo :)

To bude tim, ze uz nehori ten divoky ohen nebo jak se tomu nadava te latce, ale obleceni, drevo atd, pokud vydava teplo ten zeleny ohen jako ze asi jo :-) tak od nej chyti i ostatni horlave veci prirozene, ikdyz je to jen hypoteze o necem co je fikce :-D
    No hej dobře to udělali, slušný ohňostroj. Davos se myslím poléčí dýl. Retěz mi ani nechyběl. A jak stylově to Bronn zapálil, a vůbec, dobře on :) A ten Hallynův povyplazený jazýček jako " dyť říkám, žádný sračky, pane"
    A pak úplná Omaha Beach, supr, Světlonoš se aspoň leskl, kdž už nesvítil.
    A dokonce i pokud jsem se díval dobře tak měl Loras na sobě Renlyho zbroj, teda jenom podle rukávu.
    Kam zmizel ten Joff kua?? A kam Ros? Jak Stannis zdrhne? A co Jan Tleskač?
    Starkovia,Lannistrovia,Stannis :Mne osobne sa v Piesni tiez pacia zasadove postavy ako boli Ned,Robb ci Stannis i Jaimi ma svoje zasady.V kazdom pripade ak ste sa stretli v realnom zivote s takymi typmi ludi prekvapivo nie vzdy je prijemne.Osobne som uz mal parkrat tu cest s tvrdohlavymi zasadovymi poctivcami a obcas je ich spravanie pekne netolerantne.Takze v konecnom dosledku som zistil,ze mi viac vyhovuju ludia ako napriklad Tyrion ktory urcite nieje bez chyby ale ani od druhych necaka bezchybnost.Nezniesol by som bezcharakternost ,ale prilisna cestnost obcas hranici s fanatizmom.
    Lady Sansa napsal(a):

Cože, vy fandíde Stannisovi? Já mám Lannistery a Tyrelly ráda a Stannis mi prostě připomíná pana Skrka z HP. A všichni, kterých jsem se ptala fandili Lannisterům nebo jim to bylo jedno. A když už jsem četla střet po několikáté, stejně jsem se bála, že vyhraje Stannis a celý KL bude rok jíst jenom cibuli.

Jak můžeš mít nick Lady Sansa a fandit Lannisterům, mít ráda Cersei? :D To mi hlava nebere...To je urážka Starků... :)
    veľmi pekné drobnosti. rozhovor varysa s tyrionom o tom, že zvony pripomínajú hrozné veci: smrť, vojna, svadba.... vtipné a ešte aj čosi navyše.
    ono aj stanisova účasť v prednej línni - hoci je to čosi čo vyruší a je na prvý pohľad chybné - dáva zmysel. ukázali ho ako protiklad k joffovi, dali mu konečne čosi robiť po ôsmych dieloch a navyše mu dali stopáž. ak by bol vzadu, museli by ukazovať menej bitky a to nechceli. fakt dobrý diel.
    pravdupovediac Cersei a Sansa (dobré herecké výkony) ma trochu nudili časom. tam by som trochu škrtal :)
    9 stránková diskuze na téma fleet... Co přijde příště? :-D

Moc pěkný díl :-)
    esed napsal(a):

Lady Sansa: proč nesnášíš Stannise? Jako mně taky není bůhvíjak sympatický, ale moc se mi líbí Davos. Proto mě tak strašně štve, že v Hostině se pak asi od půlky baví o tom, že je mrtvý. Už aby vyšel ten Tanes s draky, protože chci vědět, co to jako má sakra být. Přece mi ho nezabijou takhle mimo dohled, to by bylo od Martina hodně krutý

Martin by to udělal s chutí a ještě by se pochechtával....vyléčil mě z mých představ, koho může a nemůže zabít...
    esed napsal(a):

Lady Sansa: proč nesnášíš Stannise? Jako mně taky není bůhvíjak sympatický, ale moc se mi líbí Davos. Proto mě tak strašně štve, že v Hostině se pak asi od půlky baví o tom, že je mrtvý. Už aby vyšel ten Tanes s draky, protože chci vědět, co to jako má sakra být. Přece mi ho nezabijou takhle mimo dohled, to by bylo od Martina hodně krutý

Martin by to udělal s chutí a ještě by se pochechtával....vyléčil mě z mých představ, koho může a nemůže zabít...
    hm, ešte jedna vec mi napadla. stojí za spomenutie, že Majster nám skrz Varysové ústa naznačil určité znechutenie/opovrhnutie/strach z Ašaja a z Melisandry. Pokiaľ Varys nie je hlupák (čo asi nie je) a GRRM vie čo píše (čo asi vie) tak to vrhá nové pochybovačné tiene na pani tieňov....
    Což se ti hodí do krámu, že? :-)
    Musím říct, že to byl parádní díl a ikdyž vynechali řetěz, nakonec mi to přišlo možná ještě lepší bez něj (jenom tak k zamyšlení, když divoký oheň spálí i ocel, proč by nespálil řetěz :-) vlastně se tam jeden řetěz objevil, jestli jste si všimli na tyrionově krku :-), téměř veškeré změny oproti knize mi přišly spíš ku prospěchu, Tyrinovy hlášky perfektní a Stanis v rozhovoru s tím vojákem, když suše konstatoval že jich zemřou tisíce, byl konečně tím Stanisem z knížky, akorát to pak trošku přehnali s jeho bojovností, pochybuju, že by byl jako první na žebřících, to by mi spíš sedělo na Roberta :-), ale asi to mělo ukázat větší kontrast mezi ním a Joffreym. Je dobré, že tam jsou i nějáká překvapení, pro ty co už knížku četli :-)
    Sansa není kráva...je to puberťačka toužící po rytíři a poblázněná kecama starý chůvy...Nakonec vymete s Malíčkem a stane se královnou :D

Mimochodem, já si nemůžu pomoct, ale přijde mi, že Tyrion na ni hází takový "trochu zamilovaný" pohledy, jako kdyby nás připravovali na tu jejich svatbu a jeho nechali se do ní zamilovat...nepamatuju si, jak to bylo v knížce
    Faelivrin: v knížce se Tyrinovi taky líbila a byl zní docela na rozpacích :-)
    ta scéna s Bronnem střílejícím na loď se zeleným ohněm mi připomněla pohřeb starého Hostera Tullyho. předpokládám, že o tu ve třetí serii přijdeme.
    mě zas olympijské hry...
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 28. května 2012
    Když jsem viděl scénu kde postřelili Lancela napadla mě slova: Haldire neumírej! :)
    Ohař opět zabodoval (Fuck the king!) a Stannis se konečně trochu předvedl. Bronn samozřejmě výborný jako vždy. Celá epizoda měla jen jedno mínus. Nebyla tam Arya ;)
    Podle mě nadprůměrnej díl, líbilo se mi zvonění zvonů pro Králově Přístavišti....Exploze divokýho ohně úplně suprová a efekty s loděma a člunama dobře zvládnutý ,pak hezky vymyšlený beranidlo :)
    Bronn zase nezklamal. Čím dál víc se mi líbí jak hraje Sansa, rozhovor s Tyrionem a polibek Joffova meče....je z toho cejtit knížka. No a rozhovory Sansy s Cersei bomba , jak nutí Sansu pít víno a jak jí to samo leze do hlavy. Hezky je vidět v Ohařovejch očích strach z ohně , působí to na mě hodně reálně. Co se týče bitvy samotný ,tak průměr...hodně krve , rozsekanejch lidí a částí končetin , ale je tam prostě znát že je tam málo herců. Asi jediný na tomhle dílu se mi nelíbilo jak dal Varys Tyrionovi mapu podzemních chodeb a jak pak zaútočili z boku na bránu. Scéna Sandora a Sansy taky nic moc, v knížce určitě mnohem emocionálnější. Tyrionovo zranění mi přišlo takový malý, když jsem to čet v knížce ,tak jsem si to představoval ošklivější. Ale když se pak objevila jízda a Tyrion tam jen tak ležel, to mi přišlo krásně natočený a záběr na Renlyho zbroj :) Ale kupodivu nejlepší scéna na konci, Cersei jak Tommenovi vyprávý o lvici a lvíčeti a ostatních zvířatech, vlcích, jelenech...skoro mi ukápla :D No a příchod Tywina dokonalá atmosféra , taková moc z něj vyzařovala :) Jsem hodně spokojenej a to jsem čekal mnohem míň.
    Díky, v tom případě je to dobrý :)

Ach jo, chudák Davos, ale jak psal někdo dřív, toho jeho zfanatizovanýho syna mi skoro nebylo líto...ale co měl znamenat ten pseudomotivační výkřik Stannise? To byla hrůza :/ ale Sansa byla skvělá!

Jsem hnidopich, ale zajímalo by mě, jestli je možný, aby ty chlapi veslovali takovým způsobem, že ty lodě skoro letí?
    Ser Krutoslav napsal(a):

Asi jediný na tomhle dílu se mi nelíbilo jak dal Varys Tyrionovi mapu podzemních chodeb

Čtenáři tuší, že tohle má význam do budoucna.
    ano, dozvíme se, že jedno pořekadlo se nezakládá na pravdě, kdo chce víc, musí číst.
    Opravdu povedenej díl,předchozí nůdné díly s panem Sněhem jsou zapomenuty a těšme se na finále.
    Naprosto parádní díl, Deště Kastameru na konci jsou prostě geniální! Předchozí rozpaky jsou (téměř) zapomenuty, doufám, že finále bude na stejné úrovni:)
    proč vám Deště na konci připadají tak super? vzdyť to tam nemá žádnou souvislost....
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 28. května 2012
    Everett Young napsal(a):

Upřímě kdo z nás by od N. Mashalla čekal něco jiného než 10/10 ???

Udělal přesně to co jsem čekal a dokonce jsme se dočkali Stannise v akci (příjemný bonus). je vidět že Marshall je na nižší rozpočty skvělá volba. Za málo peněz hodně krve.

Já. A taky těch 10 nedosáhl ani omylem. Hodně mu zachránil scénář, a i když se snažil, tak některé úseky bitvy jsem měla nutkání se smát.
    Thanatos napsal(a):

jediné mínus je Stanis, nejprve se drží zpátky, potom jako správný Chuck Norris stojí první na zemi, první na hradbách a nakonec zvládne i ústup přes armádu.

Ano, na tohle jsem nevěřícně zírala v každém záběru.

Celkově se mi díl líbil hodně.
    Zápory: "Spor" Ohař vs. Bronn byl o ničem a zbytečný, vzhledem k tomu, že se vyloupl z neznáma a neměl tak jak gradovat. Jak jsem psala už výš, měla jsem chvílemi cukání smíchu u bitvy. Těch pár statistů tam občas vypadalo spíš jako parodické představení. Stannis jako superman byl až k neuvěření. A to Ohařovo zhroucení taky nebylo přesvědčivé.

Klady: Líbila se mi Sansa i Cersei, obě byly báječné v každé své scéně. Překvapivě jsem spokojená i Lancelem. Výborná scéna byla, když Tyrion, Joffrey a spol. pozorovali loďstvo hořící divokým ohněm. Tyrion šokovaně, Ohař skoro vyděšeně, Pyromancer nadšeně, Joffrey se zvrhlým potěšením. Cersei s Tommenem taky skvěle, závěr téhle scény měl grády.

btw - Nechápu nadšení z Dešťů Kastameru, které tam vůbec nezapadaly (Lannisteři sami sobě zachránili zadek na poslední chvíli, o zničení nepřítele nemůže být řeč), navíc i to provedení je takové utahané.
    btw 2 - Podrick připomínal dobře krmené prasátko. Škoda.
    To Nevada: Jo Cersei byla v tomto díle naprosto neodolatelná :)
    (Lannisteři sami sobě zachránili zadek na poslední chvíli, o zničení nepřítele nemůže být řeč), navíc i to provedení je takové utahané.
    Když vyhraješ z nespravedlivě nařízený penalty v devadesátý minutě, stejně jsi mistr světa... původně mi přišla balada ucouraná, čekala jsem pochod, ale na konci byla správně výhružná a znepokojivá.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 28. května 2012
    Ale Deště Kastameru nejsou písní oslavující jen vítězství. Je to synonymum absolutní moci, nelítostnosti a nadvlády Lannisterů. Působila tam na mě divně, nedotaženě, zbytečně.
    Khadgar napsal(a):

Ser Krutoslav napsal(a):

Asi jediný na tomhle dílu se mi nelíbilo jak dal Varys Tyrionovi mapu podzemních chodeb

Čtenáři tuší, že tohle má význam do budoucna.
    Význam to bude mít pořádně až za dva roky jestli je pravda že třetí kniha bude na půl a pokud si vzpomínám stejně se to obešlo bez map...
    Nevada napsal(a):

Everett Young napsal(a):

Upřímě kdo z nás by od N. Mashalla čekal něco jiného než 10/10 ???

Udělal přesně to co jsem čekal a dokonce jsme se dočkali Stannise v akci (příjemný bonus). je vidět že Marshall je na nižší rozpočty skvělá volba. Za málo peněz hodně krve.

K tomu Podrickovi, zajímalo by mě zda při castingu zohledňují výskyt postav v dalších sezonách. Zrovna Pod by měl ještě dostat trochu prostoru po boku jiného pána lady z Tarthu cca za dva roky.
    Já. A taky těch 10 nedosáhl ani omylem. Hodně mu zachránil scénář, a i když se snažil, tak některé úseky bitvy jsem měla nutkání se smát.
    Thanatos napsal(a):

jediné mínus je Stanis, nejprve se drží zpátky, potom jako správný Chuck Norris stojí první na zemi, první na hradbách a nakonec zvládne i ústup přes armádu.

Ano, na tohle jsem nevěřícně zírala v každém záběru.

Celkově se mi díl líbil hodně.
    Zápory: "Spor" Ohař vs. Bronn byl o ničem a zbytečný, vzhledem k tomu, že se vyloupl z neznáma a neměl tak jak gradovat. Jak jsem psala už výš, měla jsem chvílemi cukání smíchu u bitvy. Těch pár statistů tam občas vypadalo spíš jako parodické představení. Stannis jako superman byl až k neuvěření. A to Ohařovo zhroucení taky nebylo přesvědčivé.

Klady: Líbila se mi Sansa i Cersei, obě byly báječné v každé své scéně. Překvapivě jsem spokojená i Lancelem. Výborná scéna byla, když Tyrion, Joffrey a spol. pozorovali loďstvo hořící divokým ohněm. Tyrion šokovaně, Ohař skoro vyděšeně, Pyromancer nadšeně, Joffrey se zvrhlým potěšením. Cersei s Tommenem taky skvěle, závěr téhle scény měl grády.

btw - Nechápu nadšení z Dešťů Kastameru, které tam vůbec nezapadaly (Lannisteři sami sobě zachránili zadek na poslední chvíli, o zničení nepřítele nemůže být řeč), navíc i to provedení je takové utahané.
    btw 2 - Podrick připomínal dobře krmené prasátko. Škoda.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.