Hra o trůny 2x09 - Černovoda

upraveno 25. května 2012 v 2. řada
17810121324

Komentáře

• upraveno 28. května 2012
    Starkovia,Lannistrovia,Stannis :Mne osobne sa v Piesni tiez pacia zasadove postavy ako boli Ned,Robb ci Stannis i Jaimi ma svoje zasady.V kazdom pripade ak ste sa stretli v realnom zivote s takymi typmi ludi prekvapivo nie vzdy je prijemne.Osobne som uz mal parkrat tu cest s tvrdohlavymi zasadovymi poctivcami a obcas je ich spravanie pekne netolerantne.Takze v konecnom dosledku som zistil,ze mi viac vyhovuju ludia ako napriklad Tyrion ktory urcite nieje bez chyby ale ani od druhych necaka bezchybnost.Nezniesol by som bezcharakternost ,ale prilisna cestnost obcas hranici s fanatizmom.
    veľmi pekné drobnosti. rozhovor varysa s tyrionom o tom, že zvony pripomínajú hrozné veci: smrť, vojna, svadba.... vtipné a ešte aj čosi navyše.
    ono aj stanisova účasť v prednej línni - hoci je to čosi čo vyruší a je na prvý pohľad chybné - dáva zmysel. ukázali ho ako protiklad k joffovi, dali mu konečne čosi robiť po ôsmych dieloch a navyše mu dali stopáž. ak by bol vzadu, museli by ukazovať menej bitky a to nechceli. fakt dobrý diel.
    pravdupovediac Cersei a Sansa (dobré herecké výkony) ma trochu nudili časom. tam by som trochu škrtal :)
    9 stránková diskuze na téma fleet... Co přijde příště? :-D

Moc pěkný díl :-)
    hm, ešte jedna vec mi napadla. stojí za spomenutie, že Majster nám skrz Varysové ústa naznačil určité znechutenie/opovrhnutie/strach z Ašaja a z Melisandry. Pokiaľ Varys nie je hlupák (čo asi nie je) a GRRM vie čo píše (čo asi vie) tak to vrhá nové pochybovačné tiene na pani tieňov....
    Což se ti hodí do krámu, že? :-)
    Musím říct, že to byl parádní díl a ikdyž vynechali řetěz, nakonec mi to přišlo možná ještě lepší bez něj (jenom tak k zamyšlení, když divoký oheň spálí i ocel, proč by nespálil řetěz :-) vlastně se tam jeden řetěz objevil, jestli jste si všimli na tyrionově krku :-), téměř veškeré změny oproti knize mi přišly spíš ku prospěchu, Tyrinovy hlášky perfektní a Stanis v rozhovoru s tím vojákem, když suše konstatoval že jich zemřou tisíce, byl konečně tím Stanisem z knížky, akorát to pak trošku přehnali s jeho bojovností, pochybuju, že by byl jako první na žebřících, to by mi spíš sedělo na Roberta :-), ale asi to mělo ukázat větší kontrast mezi ním a Joffreym. Je dobré, že tam jsou i nějáká překvapení, pro ty co už knížku četli :-)
    ta scéna s Bronnem střílejícím na loď se zeleným ohněm mi připomněla pohřeb starého Hostera Tullyho. předpokládám, že o tu ve třetí serii přijdeme.
    mě zas olympijské hry...
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 28. května 2012
    Když jsem viděl scénu kde postřelili Lancela napadla mě slova: Haldire neumírej! :)
    Ohař opět zabodoval (Fuck the king!) a Stannis se konečně trochu předvedl. Bronn samozřejmě výborný jako vždy. Celá epizoda měla jen jedno mínus. Nebyla tam Arya ;)
    Podle mě nadprůměrnej díl, líbilo se mi zvonění zvonů pro Králově Přístavišti....Exploze divokýho ohně úplně suprová a efekty s loděma a člunama dobře zvládnutý ,pak hezky vymyšlený beranidlo :)
    Bronn zase nezklamal. Čím dál víc se mi líbí jak hraje Sansa, rozhovor s Tyrionem a polibek Joffova meče....je z toho cejtit knížka. No a rozhovory Sansy s Cersei bomba , jak nutí Sansu pít víno a jak jí to samo leze do hlavy. Hezky je vidět v Ohařovejch očích strach z ohně , působí to na mě hodně reálně. Co se týče bitvy samotný ,tak průměr...hodně krve , rozsekanejch lidí a částí končetin , ale je tam prostě znát že je tam málo herců. Asi jediný na tomhle dílu se mi nelíbilo jak dal Varys Tyrionovi mapu podzemních chodeb a jak pak zaútočili z boku na bránu. Scéna Sandora a Sansy taky nic moc, v knížce určitě mnohem emocionálnější. Tyrionovo zranění mi přišlo takový malý, když jsem to čet v knížce ,tak jsem si to představoval ošklivější. Ale když se pak objevila jízda a Tyrion tam jen tak ležel, to mi přišlo krásně natočený a záběr na Renlyho zbroj :) Ale kupodivu nejlepší scéna na konci, Cersei jak Tommenovi vyprávý o lvici a lvíčeti a ostatních zvířatech, vlcích, jelenech...skoro mi ukápla :D No a příchod Tywina dokonalá atmosféra , taková moc z něj vyzařovala :) Jsem hodně spokojenej a to jsem čekal mnohem míň.
    Díky, v tom případě je to dobrý :)

Ach jo, chudák Davos, ale jak psal někdo dřív, toho jeho zfanatizovanýho syna mi skoro nebylo líto...ale co měl znamenat ten pseudomotivační výkřik Stannise? To byla hrůza :/ ale Sansa byla skvělá!

Jsem hnidopich, ale zajímalo by mě, jestli je možný, aby ty chlapi veslovali takovým způsobem, že ty lodě skoro letí?
    ano, dozvíme se, že jedno pořekadlo se nezakládá na pravdě, kdo chce víc, musí číst.
    Opravdu povedenej díl,předchozí nůdné díly s panem Sněhem jsou zapomenuty a těšme se na finále.
    Naprosto parádní díl, Deště Kastameru na konci jsou prostě geniální! Předchozí rozpaky jsou (téměř) zapomenuty, doufám, že finále bude na stejné úrovni:)
    proč vám Deště na konci připadají tak super? vzdyť to tam nemá žádnou souvislost....
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 28. května 2012
    To Nevada: Jo Cersei byla v tomto díle naprosto neodolatelná :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 28. května 2012
    Ale Deště Kastameru nejsou písní oslavující jen vítězství. Je to synonymum absolutní moci, nelítostnosti a nadvlády Lannisterů. Působila tam na mě divně, nedotaženě, zbytečně.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.