Vydání Hostiny pro vrány a Tance s draky

upraveno 10. května 2012 v Překlady
1121315171820

Komentáře

• upraveno 29. května 2012
    Ono taky překládat Martina s jeho slovní zásobou a Pratchetta s joho slovní zásobou je docela jiná klasa :-) Martina si dokáže přečíst v orginále každý s pokročilými znalostmi angliny (t.j. měl ji aspoň 4 roky na střední). Pratchetta si v originále přečte ten, kdo má velmi dobrou znalost angličtiny a ještě je všeobecně sečtělý a vzdělaný a pořád to ještě neznamená, že mu dojdou všechny ty slovní hříčky a narážky...a co teprve když dojde na to ty vtipy přeložit. A poznámky překladatele jsou luxusní bonbónky pro ty, co byli hodní :-)) byly velmi časté ve starých ručně přepisovaných rukopisech, což jsou krásná přilepšení pro historiky, aby to zasadili do kontextu.
    Co se týče překladu Pratchetta - co jsem se kdysi bavila s překladatelem do portugalštiny, tak z toho byl dočista nešťastný. Proto si Kantůrka velmi vážím, že si opravdu dává záležet a dohledává si i drobnosti. Ne neříkám, že je to nejdokonalejší ze všech překladatelů na téhle straně od Pluta. Jen, že si zaslouží uznání :-) A když nevěděl co je Rajgrass, tak se měl zeptat :-p :-D
    Škoda, že Jarla nepřekládá, nebo se pletu?
    Já bych si něco velmi rád přečetl, to by byl teprve "mástrpís".
    sederiku :-)) naštěstí víš naprosté kulové o tom co dělám nebo nedělám :-D
    Na četná přání diváků uznávám tedy, že jsme četla už i horší překlad a to Rubínový rytíř (druhý díl Elénia od Eddingse) překládal Martin Janda.
    @Jarla: U takovéhle masy textu spíš záleží na tom, kolik máš na překlad času. Já obdivuju, že to vůbec někdo zvládá. Když uvážím, kolik času mně sežerou obyčejné titulky.. Občasné úlety má odchytit korektura.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 30. května 2012
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 30. května 2012
    Montezuma: Tie slová ma vždy desili... Summer :/ :P blé... Ale aspoňže je tu náš krásny... Tanec :D
  • upraveno 30. května 2012
    Myslíte, že už zítra budou knihy na prodejnách??
    Durexxx: Pokud jsi z Prahy, tak určitě, jinde o tom pochybuju.
    svoa: ok...hurá zítra na Chodov...
    Tak zítra doufám nebudu muset po práglu objíždět moc knihkupectví... nemůžu se dočkat :-)
    Jediné, čo ma zaráža, je to, že kniha má v zahraničí tak nízke hodnotenie :/...
    Nevíte, jestli předobědnávky přijdou v datum vydání tj. v pátek, nebo až během příštího týdne ? Většinou chodí předobědnávky v den vydání, ale nevím jak to má talpress...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 30. května 2012
    Nezapomeňte hlásit, kdo bude mít jako první doma.
    Vítěz obdrží kočku v láhvi od Ben Nevis. :-)
    Mě bavila i hostina ale až jak sem ji četl podruhé po přečtení cele ságy znovu pak mě bavila dost teda snad kromě Briene ta byla lepší až v druhé knize jinak celkem nuda

PS: Můj názor ale každý to má jinak
    Že já jsem sem nešla včera ještě předtím než jsem si objednala knížky. Ted mám objednány 3 vázané a 2 paperbeckově hlavně ty dvě poslední a to si budu muset ještě koupit Tanec s draky2 jsem byla blba a poradne se nekoukla.ach jo Já když se začtu tak už to nepustím.Škoda, že ta objednávka nejde změnit, aby mi poslali ještě ten Tanec... 2(paperbeck) :0)
    Že já jsem sem nešla včera ještě předtím než jsem si objednala knížky. Ted mám objednány 3 vázané a 2 paperbeckově hlavně ty dvě poslední a to si budu muset ještě koupit Tanec s draky2 jsem byla blba a poradne se nekoukla.ach jo Já když se začtu tak už to nepustím.Škoda, že ta objednávka nejde změnit, aby mi poslali ještě ten Tanec... 2(paperbeck) :0) edit:doobjednáno, tak uvidíme.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 30. května 2012
    Hmm tak to jsem ze hry. Mě to dorazí poštou. Počítám tak v pondělí. Možná už v pátek pokud to vyřídili už dnes.
    to já si hezky v pátek zajdu nejspíš do Palladia a tam si ji hezky koupím a o víkendu budu jen číst a číst a číst =)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 30. května 2012
    Zítra odjíždím a vracím se až v neděli večer. Nemyslím, že by na mne kniha už čekala doma, ale bylo by to moc milé překvapení :).
  • upraveno 31. května 2012
    Já číhám na potvrzení z Talpressu, že si knížku můžu vyzvednout u nich ve výdejně. Rezervovala jsem ji ale docela pozdě, tak uvidíme, jak rychle všechny ty objednávky vyřídí... Bylo by fajn mít Tanec už na víkend, mám rýmu a volno :) No, holt když to nedopadne, válí se mi tu pořád ještě ten poslední Eragon, do kterýho se mi nějak nechce :D
    já mám také rezervaci a vyzvednutí přímo v Talpressu, ale jsem v pohodě a můžu čekat, protože ještě nemám přečtenou Hostinu :-)
    čeho se obávám - až přečtu i Tanec, bude to šílené čekání než Martin napíše další knihu, to se snad ani nedá tolik let vydržet ne?
    hudra: Tak už víš, kde vzali Martinovi čtenáři čas na vymýšlení těch nejšílenějších teorií ;)
    Také čakám na potvrzení abych si mohl zajít do Řeznické.
    Ale Talpress buď spí, ale spíš doufám že má plné ruce práce s vybalováním draků...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.