Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

12627293132144

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 27. května 2012
    Prečo? Pouč ma? Mňa to inak vždy zaujímalo :D Možno že sa tam objavila Panna zo Sedmi
  • upraveno 27. května 2012
    eee, ale s pannami so ma vela spolocneho. Zacina sa to asi takto: Kde bolo, tam bolo, za siedmymi horami, kde sa piesok lial a voda sa sypala, sv Ursula so svojimi pannami sa plavila...
  • upraveno 30. května 2012
    Nemohl by mi někdo doporučit něco příjemného ke čtení ?
    Něco jak píše Rex Todhunter Stout, Gerald Durrell nebo Dlouhý sprint od Žambocha?
    Trocha jemného humoru, trocha napětí, trocha zajímavých informací a to vše v příjemném vypravěčském kabátku.....
    ?????
    no ked spominas toho Zambocha, mne sa pacila antologia Legendy ceske fantasy. Precitala som, zistila som, ktore mena mi sadli a potom som zase mala co citat :). Okrem Zambocha je tam viacero dobrych mien
    Kterou antologii myslíš ?
    Legendy ceske fantasy, ako som napisala :)
    Jo aha :-) Tak kromě toho Procházky samozřejmě znám :-))
    Stín modrého býka od Medka s Vrbenskou je jedna z nejlepších fantasy, co jsem četla :-) Nasadili laťku proklatě vysoko. Má to hlavně ohromnou výhodu, že se ženské pro změnu nechovají jako ufoni, protože je píše ženská, což je ohromná bolístka mužských autorů. (jako chlapi v harlekýnkách) A především oceňuji, že mají načteno a je tam seznam použité odborné literatury. Tahle dvojice je pošušňání.
    Mosteckého mám taky ohromně ráda, ale už leta nepíše. Mohl by aspoň sepsat ty jeho civilní pracovní historky :-) Šlechtu tolik neoblibuji, ale ráda si ho taky přečtu. Žambocha mám samozřejmě velmi ráda.

Tak a teď něco, co jsme ještě nečetla :-))
    a Juraja Červeňáka?
    Samozřejmě :-)) Mám i jeho "Thorleif Larsson" knížečky. Stejně jako Mosteckého "Jeremy Shacklaton" :-)) Červenák píše taky krásnou slovanskou fantasy - to se cení :-))
    tak sa vzdavam :)
    :-)) Chápu :-) Při těch tunách knih, co doma mám těžko hledám, co by se mi líbilo a ještě jsem to nečetla :-)
    to mas fajn, ked uz mas odrastene deti, aj ja chceeeeeeem :)
    upraveno 30. května 2012
    Už končím Búrku, pekne som si vychutnal chuť slov na jazyku, keď som čítal opis Joffreyho smrti, už zostáva pár detailov, asi dvesto strán a potom musím rýchlo apelovať na vyššie orgány, aby som obdržal Hostinu a dostával sa hlbšie a hlbšie :D
    Hildegardo - necelý rok a půl není nic moc odrostlého...je to všude...ze všeho nejhorší jsou trpaslíci :-D

Už končím Búrku, pekne som si vychutnal chuť slov na jazyku, keď som čítal opis Joffreyho smrti, už zostáva pár detailov, asi dvesto strán a potom musím rýchlo apelovať na vyššie orgány, aby som obdržal Hostinu a dostával sa hlbšie a hlbšie :D

Tak schválně, přišla ti ta Joffreyho smrt uspokojující? Mě teda moc ne, ale to by holt nebyl Martin, aby mi splnil moje přání :D Dobrý postavy psychicky deptá, masakruje a seká jim hlavy po tom a ten blboň se jenom udusí... Spíš jsem si užívala tu bolest a vyšilování Cersei. Opět v tej svojí paranoie a kopání kolem sebe nezklamala.
    upraveno 30. května 2012
    svoa00 napsal(a):

Tak schválně, přišla ti ta Joffreyho smrt uspokojující? Mě teda moc ne, ale to by holt nebyl Martin, aby mi splnil moje přání :D Dobrý postavy psychicky deptá, masakruje a seká jim hlavy po tom a ten blboň se jenom udusí... Spíš jsem si užívala tu bolest a vyšilování Cersei. Opět v tej svojí paranoie a kopání kolem sebe nezklamala.
    Nechcel som vyzerať až tak hnusne, ale vlastne áno, prišlo mi divné, že musím vytrpieť to strašné citové boom, keď Cat prosila o život Robba a napokon Frey spraví niečo tak hnusné a jediné, čo a uspokojovalo bolo pomyslenie, že Joffa to tiež spozná a on... On prosto kecá kecá kašle kecá kašle kašle umiera umiera... A nič :D Som čakal naozaj viac... Ale ja som skromný, mne to stačilo...

svoa00 napsal(a):

Nechcel som vyzerať až tak hnusne, ale vlastne áno, prišlo mi divné, že musím vytrpieť to strašné citové boom, keď Cat prosila o život Robba a napokon Frey spraví niečo tak hnusné a jediné, čo a uspokojovalo bolo pomyslenie, že Joffa to tiež spozná a on... On prosto kecá kecá kašle kecá kašle kašle umiera umiera... A nič :D Som čakal naozaj viac... Ale ja som skromný, mne to stačilo...
    No já tajně doufám, že aspoň v seriálu Joffránka potrápěj o něco víc... moh by vypít kyselinu... třeba :D
    upraveno 30. května 2012
    svoa00 napsal(a):

svoa00 napsal(a):

No já tajně doufám, že aspoň v seriálu Joffránka potrápěj o něco víc... moh by vypít kyselinu... třeba :D
    Nemáš nápaditosť. Najskôr poje veľa kyanidových koláčikov, ktoré mu prichystá Malíček, v panike spadne na podlahu, kde budú pripravené ostria Sansi, potom vypije čašu naplnenú Olenninou kyselinou a v tom všetkom omylom na seba vyleje divoký oheň, čo tam mali pyromanceri - v rovnakej náhode, akože tomu jednému to bolo ľúto a druhý sa zmenil na niekoho iného a zmizol. Napokon horiaci padne do rúk Zombie Cat a tá mu vykrúti krk. No a potom ešte horší scenár, keď Joff stretne Roberta, Neda, Robba a Mycaha v záhrobí :D Ale aj tá tvoja verzia bola dobrá :D
    Lord Gepeto Illar: Zahanbeně skláním hlavu a odcházím na hanbu. Moje nenávist k němu asi není dost veliká :D
    upraveno 30. května 2012
    :D Nie je žiadna veľkosť nenávisti. Nenávisť je ako semienko. Rovnako veľké, keď ho sadíš. Len závisí od toho, ako rýchlo rastie :D

A u Joffreyho - tam je to prosto chuť zabiť ho .D
    Ještě mu dej vypít tři velké lahve jedu a utop ho v nejhlubším jezeře :-) Pak bude dozajista mrtvější než Kilznejovic slepice když se nacpala cibulí :-))
    upraveno 30. května 2012
    :D :D No to ho rozhodne nenechá napokoji, Rudý bůh sa na to rád pozire a skrze Thorosa ho zopárkrát oživí, aby mohol zas a znova umrieť...
    Proč Thorose - bych mu podstrčila Mellisandru :-)) Stejně potřebuje trénovat na oživování Stannise :-) Ta by se jako správná náboženská fanatička na Joffovi vyřádila - byste mrkali na drát :-D
    Tak jsem ve třetí čtvrtině Prachu snů a zatím tento díl hodnotím jako jeden z nejslabších. Bohužel. Erikson má vždy tendence k prázdnému filozofování (možná je ale chyba na mé straně) a tady je toho až moc, taky postavy nejsou příliš výrazné a je jich tu víc než obvykle.
    To nic nemění na tom, že bych byl rád, kdyby jednou vyšla nějaká encyklopedie jeho světa z kompletním přehledem map. To by bylo super.
    Četl jste někdo třetí díl Prince ničeho? Na Legii je to hodnoceno jako nejslabší díl, což mě trochu děsí, protože už dvojka byla oproti jedničce kvalitativně posun dolů.
    upraveno 30. května 2012
    Jarla napsal(a):

Proč Thorose - bych mu podstrčila Mellisandru :-)) Stejně potřebuje trénovat na oživování Stannise :-) Ta by se jako správná náboženská fanatička na Joffovi vyřádila - byste mrkali na drát :-D

Joffrey: ,,Prosím, už nie, ja už budem dobrý..." Melisandra: ,,Muhahahaha ešte potrebujem skúsiť päť rôznych smrtí, takže... Nehýb sa..." :D
    Chmur napsal(a):

Tak jsem ve třetí čtvrtině Prachu snů a zatím tento díl hodnotím jako jeden z nejslabších. Bohužel. Erikson má vždy tendence k prázdnému filozofování (možná je ale chyba na mé straně) a tady je toho až moc, taky postavy nejsou příliš výrazné a je jich tu víc než obvykle.
    To nic nemění na tom, že bych byl rád, kdyby jednou vyšla nějaká encyklopedie jeho světa z kompletním přehledem map. To by bylo super.
    Četl jste někdo třetí díl Prince ničeho? Na Legii je to hodnoceno jako nejslabší díl, což mě trochu děsí, protože už dvojka byla oproti jedničce kvalitativně posun dolů.

Na prvých 200 stránkach Prach snu som mal také isté pocity ako ty. Tak som to odložil a čakám na desiatku :)
    (Prach snu ma na legii dosť vysoké hodnotenie, tak som zvedavý, ako sa príbeh posunie ďalej. Niekedy sa mi zdá, že Erikson veci zbytočne rozpisuje, resp. to filozofovanie by sa dalo skrátiť. V niektorých situáciach mi to dokonca aj vadí. )

Právě čtu popis elektrárny.... :-(
    vidis, ja dopis od elektrarny a ten se mi tedy vubec nelibi...
    upraveno 30. května 2012
    :D :D A ja čítam vaše vtipné príspevky
    svoa: Keby som si mala vybrať spôsob vlastnej smrti medzi sťatím a udusením, beriem popravu (a dúfam, že to bude na prvý šup). Dusenie sa fakt nie je nič príjemné.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.