Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Technicky je první povídka o Kostěji nesmrtelném...jak se to jmenuje...Cesta, z níž se nevrací - tam se potkávají rodiče Geralta.
A pak jsou tři povídky, které jakoby sáze předcházejí, zatímco ostatní jsou naprosto neupíchnuté v prostoru časově.
Tady si počti jak chceš...
http://www.sapkowski.cz/povidky_as.asp
A ta o Živě a uk uk uk:-)) "Konec světa"
Ale ty jsou taky přifařené do modré sbírky.
Ale hlavně jsou tam ta skvělá a oduševnělá přání Marigoldova :-D
Zeměplocha začala jako parodie na mnoho fantasy své doby...vypichuje určitá klišé, reaguje na konkrétní scény.....ale nesměl by to psát člověk tak inteligentní a vzdělaný jako sir Terence....postupně se mu to vymklo z rukou a z parodií se (přes tři desítky volně navazujících dílů s různě se obměňujícími postavami) staly knihy s myšlenkou, poseltstvím, morálními dilematy, propracovanou hloubkou charakterů a pointami, nad nimiž se člověk zamýšlí a které mu v hlavě utkví často napořád...
Nehledej heroic might and magic fantasy....a ještě - čím více máš načteno a širší všeobecný rozhled - tím více si to užiješ a tím více vtipných sentencí najdeš....není to literatura pro prosťáčky, protože nenajdeš všechno na talíři v jediné knížečce....
Než přečteš Soudné sestry, tak si nejdříve dej Macbetha, než nakousneš Maškarádu, tak Fantoma opery(knihu),.....
A zrovna se vracím k Timu Powersovi - Na vlnách podivna.
Líbí se mi, jak vždycky mlží okolo otázky, kolik jí je let. :-)