Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

13132343637144

Komentáře

• ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 27. června 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

2. To se dozvíme právě ve Vichrech.... :D

Nedozvíme. Vichru se nedočkáme.
  • upraveno 27. června 2012
    Thorar napsal(a):

2. To se dozvíme právě ve Vichrech.... :D

Nedozvíme. Vichru se nedočkáme.
    ???
    upraveno 27. června 2012
    Jestli bude zas nějaká tipovačka na datum vydání tohle je můj odhad :-)
    Tfuj, pesimisto! Ve vydání Vichrů věřím. Dál uvidíme. :)
    Já jsem optimistka, tipuju léto 2014 :-))
    sveva napsal(a):

Ještě dodej, že jsi dítě štěstěny a míváš dobrý odhad!
    upraveno 27. června 2012
    léto 2014 :-) hmmm, to je pořádná dávka optimismu, skoro až "zlatá" dávka :-)
    Nejsem dítě štěstěny, spíš naopak, a nemám dobrý odhad. Takže asi tak :-)
    A taky jsem fanouškem teprve něco přes rok, takže si zatím neumím představit, jaké to je, čekat na další díl šest let...
    Sakra! Mé naděje se rozplynuly! Takže to nebudou jen dva roky... ;)
    Když já si vážně myslím, že ten seriál ho trochu popožene... ještě minimálně pár řad natočí, a za chvíli už mu budou "dýchat na záda". Sám říká, že si tenhle tlak uvědomuje. Jestli to nějak ovlivní kvalitu Vichrů, to už je jiná věc...
  • upraveno 28. června 2012
    sveva: Souhlasím v tom, že existence seriálu Martina může popohnat. Nevidím důvod, proč by Vichry nemohly vyjít v roce 2015. Kvalitu to IMHO neovlivní, Martin klidně napíše sto stran, který pak nepoužije, a hledá deset řešení pro jeden problém.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 28. června 2012
    sveva: nuz tak si bude musiet odpustit tie popisovacky jedal vo vetroch:-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 28. června 2012
    sveva napsal(a):

Nejsem dítě štěstěny, spíš naopak, a nemám dobrý odhad. Takže asi tak :-)
    A taky jsem fanouškem teprve něco přes rok, takže si zatím neumím představit, jaké to je, čekat na další díl šest let...

Tiež :D Som asi čosi menej než rok :D
    sveva napsal(a):

Poďme stávkovať: Čo príde skôr? Zmaturuje Gepeto alebo budú vydané Vichry? :D
    Edem napsal(a):

sveva: nuz tak si bude musiet odpustit tie popisovacky jedal vo vetroch:-)

To by potom bol tenký katalóg, nie kniha :D Ešte stále to ista Ehm-My-Dragons scény a vraždy :D

BTW1:
    Teraz ma napadlo, nebol to GRRM, kto vytvoril seriál "To je vražda, napsala" ? :D

BTW2:

Vedeli ste, že už je aj kuchárnička týchto jedál s názvom A Feast of Ice and Fire ? :D Na FB je reklama...
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 28. června 2012
    Lord Gepeto Illar : ale to je dost smutne, ze pomaly kazdy si z tanca pameta, ze tam bolo kopec jedla, kopec otazok (kam chdoia devky, a co asi take robi Dario ) a uz nic viac
    Edem: Jon se pokouší zachránit "Aryu" a je pobodanej, Cersei prošla městem nahá, Jaime se dostává do srabu, Theon je troska (ale nakonec si vzpomene, kdo je), Bolton a Bolton se usazujou na Zimohradě, Stannis plánuje bitvu, Daenerys se vdá a přestává zvládat svoje dráčky, poslední schopnej Lannister v Králově přístavišti umírá... Děje se toho dost, ale zároveň dost málo na tak tlustou knížku ;) Martin se zamiloval do svojeho světa, ale konečně by se moh zase rozhoupat k něčemu zásadnímu.
    upraveno 28. června 2012
    Edem: Smutné, že niekto v sebe nemá ani semiačku sarkazmu pre zasadenie :)

Ja som to myslel zo srandy, je tam teda dosť hostín a pod., ale je tam naozaj aj ten dej a neboj sa, ja ho vnímam a milujem to čítanie... :) A medzi vecou: Ja so Tanec ešte nečítal :)
    Hostiny jsou příšerná část vyprávění- většinou prodlužují čekání na "děj" a (alespoň u mě) způsobují zvýšenou žravost. ;)
    Z druhé strany patří neodmyslitelně ke stylu, jakým je Píseň psaná a upřímně- miluji ty pasáže popisující propečené fláky masa s křupavými kůrčičkami , citronové, jahodové a jakékoli jiné zákusky a litry různých vín na to. <3
    I když taková Meereenská kuchyně.... U kobylek se mi obracel žaludek, u psa předváděl takovou artistickou sestavu, že by se za ní ani špičkové cirkusy stydět nemusely... :D
    Hostiny jsou vůbec oblíbené u autorů. Pratchett tam má chobotnice v karamelu, kandované sépie a jiné lahůdky.
    upraveno 28. června 2012

Hostiny jsou příšerná část vyprávění- většinou prodlužují čekání na "děj" a (alespoň u mě) způsobují zvýšenou žravost. ;)
    Z druhé strany patří neodmyslitelně ke stylu, jakým je Píseň psaná a upřímně- miluji ty pasáže popisující propečené fláky masa s křupavými kůrčičkami , citronové, jahodové a jakékoli jiné zákusky a litry různých vín na to. <3
    I když taková Meereenská kuchyně.... U kobylek se mi obracel žaludek, u psa předváděl takovou <strong>artistickou sestavu, že by se za ní ani špičkové cirkusy stydět nemusely... :D

:D :D

Inak, je pravda, sťažujem sa tu, ale je to zaujímavá časť deja, len mi trocha vadilo včera večer opisovanie kusu syra a chleba a dokonca aj duseniny z rýb, ktoré nemám rád, keď som bol hladný :D A to bola ešte chudobná hostina...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 28. června 2012
    Při čtení o psích lahůdkách se na mě obě zlopsice tak divně koukaly...až jsem měla tendenci volat na GRRM Zdeňka Srstku :)))
    MU: ty by sis nedala nenarozené štěně na špejli? :-)
    Ty popisy jídel jsou super, otázka jestli by nám středověká kuchyně chutnala.
    A holubí koláč bych si nedala 100%. :-)
    upraveno 28. června 2012
    Niektoré z tých jedál ako absolútne čosi hodené do abslútne niečohosi iného by som nechcel, trebárs niešo slané v sladkom, ale takéto veci sa robia aj dnes...

Ale niekedy pri citrónovom záksuku... Vóóóó...

Ale aj to skpové v hrášku yb som odmietol :D
    Ben Nevis napsal(a):

MU: ty by sis nedala nenarozené štěně na špejli? :-) ...

Ne, ale na toho, kdo by mi je nabízel bych poslala speciální komando Ohař&VšichniPsi,CoJsemKdyMěla. Byl by z toho další zajímavý masakr s nepěkným výsledkem pro Meereenské Psožrouty... >:)
    upraveno 28. června 2012
    :D Dáte si psa? Arya: Určite áno. Namiesto upečeného Sandora vidí normálneho psa. Arya: Aha, tak nič. Dovi
    Ja verim Gepetovi, ze zmatur zpromuje skor ako vyjdu Vichry :)
    Hildegarda: Takže za pět let? Nebuď zlá ;)
    upraveno 28. června 2012
    Ja maturujem (ak teda zmaturujem a prejdem) v roku 2014/15 zhruba :D To je otázka skoro ako ,,Čo bolo skôr, kniha Hra o tróny alebo mŕtvy Jon Arryn?"
    A co vyska, nechystas sa?
    upraveno 28. června 2012
    Ešte ani neviem... Ja mám problém vyžiť s tým pre mňa tvrdým systémom na gympli, keď vidím, ako sa musí sestra učiť, obávam sa, čo by na nej čakal mňa... Ale ešte to nejdem riešiť, ja chodím prvým rokom na gympel, až neskôr prídu takéto témy.

V prvom rade mám ambíciu dosiahnuť to, že raz medzi tými menami scénaristov Hry o tróny uvidíte aj to moje :D
    upraveno 28. června 2012
    Zrovna čtu sérii Hunger Games. Tedy potřetí během půl roku. Pár lidí se tu na to ptalo, můžu to jen doporučit. Pokud se vyžíváte v dystopiích(antiutopiích) a v syrových a krutých emocích bude se vám to líbit. Pro mě to bylo jako mix Running mana a 1984. Je to i lovestory, ale dost krutá (taky jako v 1984). Pro děti a mládež odkojenou Twilightem to opravdu není.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.