Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nemyslím, že je na tom něco špatného. Naopak. Zpracovat ústřední mýtus civilizace tak, aby byl něčím nový a zajímavý, je velký kumšt.
Když čtu převážně scifi a fantasy, takže na pět děl jsou čtyři zachraňování světa a ve třech je předem daný spasitel, tento kanon se rychle omrzí.
Mám ráda kladné hrdiny, ale jsem radši, když je kladný sám od sebe a ne proto, že mu to nějaký mudrc přikáže.
V poslední době jsem se dost začetl do wiki popisů potvor ze slovanské mytologie, a je to celkem zajímavější než ti všední elfové, trpaslíci, gryfové a tak. Neznáte autora který se ve fantasy věnuje tomuhle? Mimo Sapkowského :) toho mám rád :)
Obrovský přínos je v tom, že to píšou žena a muž a proto se chovají obě pohlaví přirozeně a ne jako ufoni, což dokáže promile autorů. Nejvíce se mi líbí však seznam použité odborné literatury na konci :-)
Dále doporučuji
Nejvíce se mi líbily zvraty u HP: oblíbený učitel bývalý nácek, neoblíbený učitel drtí zuby při opečovávání Harryho, úžasný tatínek grázlík a rodina Úžasňákových má ve svém středu evil Úředníka.
Jenom dodám, že já i Leonard Medek patříme k vášnivým čtenářům a obdivovatelům díla Jaroslava Velinského - Kapitána Kida, jehož knihy se čtou opravdu jedním dechem.