Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Pokud už vás štvou stereotypy popisující příběhy zákonně dobrých postav, neutrálně dobrých postav nebo dokonce realných postav. Doporučuju tohle, je to fantasy ze světa Warhammeru popisované z té druhé strany, temných elfů. hlavní hrdina je skutečná svině že by vedle něj zešedl i Boltonův bastard. No možná jsou na stejno ale zasloužil si moje sympatie, já všeobecně fandím víc těm zlým, vyjímek je málo.
No a přitom to čtu. :-)
A ohledně těch otroků, které jsem zmiňoval, zaujalo mě, že Robin i GRRM používají stejný motiv otroků s potetovanými obličeji, kde tetování znázorňuje postavení a zařazení otroka. Možná je to motiv ze skutečné historie, to nevím, ale zaujalo mě to na první pohled.
EDIT: A mimochodem, Robin je žena. :)
Ono těch motivů je víc - třeba ti draci a jejich vymření
v obou knihách, které ale není úplmě pravdivé.
O Liveship traders vím, ale na netu jsem na to ještě nenarazil. Ono to vyšlo tuším letos.
Tu sérii Snědý muž doporučuju - je to pokračování Farseeru)
Magická loď
v edičním plánu jsem viděl i druhý díl - a když první vyšel teprve letos, je předčasné ten druhej díl odepisovat už teď.
( Snědý muž je Šašek z Farseeru), stále to Fitz vypráví v první osobě, a Nighteyes umře :-(
Já teď čtu Zeměplochu. Navnadili jste mě, ať si to po letech znova přečtu, a zjistila jsem, že první díl se mi snad ani nedostal do ruky. Mrakoplaš je pěkný hnusák. :-)
BTW já mám souborně jiný hodnocení než skoro každej :)
tak třeba Blair Witch hodnotíš jako odpad, ale ten není zásadní. Mlčení jehňátek jedna hvězdička.
Pulp fiction máš taky odpad. I Twin Peaks??? Dál se raději nekoukám :-)))
Z opačného pólu tam není nic, s čím bych zásadně nesouhlasila.
Takže problém bude spíš v tom, že filmy hodnotíš moc kategoricky. Já dávám body i za vizuální stránku a zpracování, když mě příběh nezaujal, a naopak.