Spôsob, akým bola celá poviedka vyrozprávaná sa mi páčil. Na začiatku som sa zdesil, či to podľa opisu nebude rozprávka vďaka typickým výrazom akože sa stoly prehýbali pod náporom jedla pod. Ale z tohto príliš predčasného opisu som bol vyrvaný vďaka pokračovaniu.
Pekne zachované tak, aby bolo vidieť, že je to naozaj z pohľadu Ašary, autor predstavil postavy, čo sa stalo kedysi a aj Ašarin pohľad na týchto ľudí. Čitateľ nebol zmätený. Skvelo opísaná hostina, noc mimo hradieb aj záver.
Mali ste až takmer pocit, akoby ste tam boli a pozorovali to všetko. Rozhodne úžasné.
Nie som si istý, či tam sedia roky, keď Jon sa mal narodiť omnoho neskôr, avšak asi je to jedna z vecí, ktoré sa radia k Martinovým reáliám, ktoré nemáme hodnotiť, takže tento fakt môžeme úplne odignorovať.
Tak sa autorke ospravedlňujem :) Ale všimol som si, že je náchylnejšia na opisovanie mužov a ich krásnych očí než žien :) Kde skončila asi hneď pri vlasoch :D
Ale pohled Ašary je krásně ženský a přirozený oproti UFONům některých autorů :-)) Vím, že si toho chlapi často nevšimnou, ale opravdu jsou způsoby jak se ženy chovají, uvažují a mluví....a někteří to nedokážou odhadnout a pak to působí dost křečovitě přes veškeré klady....tuhle povídku psala dospělá žena :-)
V tom případě to bude vynikající spisovatelský talent, protože chlapů, co dokážou napsat přirozenou ženskou postavu a né slepeninu přání a obav....těch je v profi spisovatelském světě málo maloučko....na prstech jedné ruky :-) Vyzráli na to Medek s Vrbenskou nebo Faist s Wurstovou,....ale jinak mezi sólisty úhor :-)
Také si myslím, že to psala nějaká "plachá dívenka". Ale postřehl jsem tam jednu drobnou chybku: Někde ke konci povídky je napsáno "Lord Stark jí nabídl rámě." ale v té době Eddard ještě Lordem nebyl.
Co na to říct... Nic objevného ani příliš originálního. Ale s největší pravděpodobností, kdyby si Eddard Jona udělal opravdu s Asharou, tak by to takhle nějak mohlo být.
Komentáře
Spôsob, akým bola celá poviedka vyrozprávaná sa mi páčil. Na začiatku som sa zdesil, či to podľa opisu nebude rozprávka vďaka typickým výrazom akože sa stoly prehýbali pod náporom jedla pod. Ale z tohto príliš predčasného opisu som bol vyrvaný vďaka pokračovaniu.
Pekne zachované tak, aby bolo vidieť, že je to naozaj z pohľadu Ašary, autor predstavil postavy, čo sa stalo kedysi a aj Ašarin pohľad na týchto ľudí. Čitateľ nebol zmätený. Skvelo opísaná hostina, noc mimo hradieb aj záver.
Mali ste až takmer pocit, akoby ste tam boli a pozorovali to všetko. Rozhodne úžasné.
Nie som si istý, či tam sedia roky, keď Jon sa mal narodiť omnoho neskôr, avšak asi je to jedna z vecí, ktoré sa radia k Martinovým reáliám, ktoré nemáme hodnotiť, takže tento fakt môžeme úplne odignorovať.
prekrásne. :)
Vím, že si toho chlapi často nevšimnou, ale opravdu jsou způsoby jak se ženy chovají, uvažují a mluví....a někteří to nedokážou odhadnout a pak to působí dost křečovitě přes veškeré klady....tuhle povídku psala dospělá žena :-)
No, ako si sám povedal, asi aj ja spadnem na kolená od smiechu ak vysvitne, že to je muž :D
Ale postřehl jsem tam jednu drobnou chybku: Někde ke konci povídky je napsáno "Lord Stark jí nabídl rámě." ale v té době Eddard ještě Lordem nebyl.
Btw nepamatate si, kto poziadal v knihe Asharu o tanec v mene Eddarda? Nemozem to najst.
Ale s největší pravděpodobností, kdyby si Eddard Jona udělal opravdu s Asharou, tak by to takhle nějak mohlo být.