Tanec - diskuse
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Pak si myslím, že Viktarion poslouží jenom tak, že ho Dany zabije a tak získá ten supr roh na poutání draků a bude vystaráno.
Pak mám ještě několik detailů, které mi vrtají hlavou: Jak může být Strakoš nebezpečný? A ta reakce Val na Sheereen a její šedý lupus, jenom přehnaná reakce nebo na tom něco je? A nakonec si myslím, že Rickon je určitě na Skaggosu. Oša jako divoká ho určitě vzala na nějaké místo, které zná, proto si myslím, že Ibben stoprocentě odpadá a někam za Zeď by ho znovu nebrala.
1. vyrůstala a částečně stále žije v prostředí, které ji přesvědčuje o jejím nároku na Železný trůn. A ani není divu, že tomu věří. Její rodina ho neprohrála v demokratických volbách, ale byla vyhnána a zmasakrována, tedy dle její logiky jí byl ukraden.
2. Dany v Tanci naslouchá radám dosti často. Hlavním příkladem je právě zavření draků a pojetí Hizdara z něčeho za svého manžela. A jestli se nepletu tak nakonec na naléhání svých rádců ukončila příděly uprchlíkům.
3. Draky zavřela kvůli tomu, že se stali nebezpečnými a nevěděla co s nimi, respektive jak na ně. To se naučila až během dobrodružství s Drogonem.
Mně její kapitoly nijak zvlášť nebaví,ale nikde nevidím ani jiskřičku sobectví nebo hlouposti.
A s tou sobeckostí to vůbec nechápu. Že myslí na Daaria? No, chápu, že je to při čtení otravné. Ale sobecké? Ona ho snad pojala za chotě?
V podstatě nejméně škody nadělala zcela sobecká lady Lysa, které šlo výhradně o bezpečí jejího synka, čímž jaksi mimochodem chránila před válkou všechny své poddané. Takže prostí obyvatelé ji asi milovali :-)
Jenom tak pro zrekapitulování - Robbovi bylo šestnáct a Daenerys taky. V našem světě by chodili do druháku na střední škole. To je pro mě dostatečný vysvětlení jejich nezralých rozhodnutí.
Tyna: Pff - Lysa, která kvůli posedlosti Malíčkem, zabije manžela, zradí sestru, pomůže nevědomky rozpoutat válku... je mi jedno, že je psychicky narušená, nestojí u mě výš než Tywin, Jaime, Greyjoyové nebo právě Malíček.
Ta debata nebyla o tom, kdo "z postav je větší sobec a kretén." Začala tím, že jsem se snažila dopídit KONKRÉTNÍCH aktů sobectví u Dany, protože tu někdo psal, že je sobecká. Vždycky, když někdo vnímá nějakou postavu úplně jinak než já, zajímá mě to.
I když se sourozenci je to těžké, to chápu :-)
Jen doufám že zůstane na své straně Úzkého moře. Západozemí už má tak dost svých problémů :-)
Dost mi to připomíná právě Dany, její "páchání dobra" bez ohledu na následky.