GRRM řekl...
Posbírané informace z rozhovorů s Georgem R.R. Martinem o Písni ledu a ohně a všem, co se jí týká.
Aktualizace, tentokrát z Finnconu a návštěvy Talinu.Červenec 2009 Finsko, EstonskoTanec s draky hodlá GRRM dokončit na přelomu září a října 2009, aby mohl v USA vyjít v únoru 2010. Tanec s draky bude mít více jak 1200 stránek (v jeho DOSovském editoru). Také řekl, že na Winds of Winter a Dream of Spring si vyčleňuje pokaždé asi tak 3 roky....
Číst celý článek zde
Aktualizace, tentokrát z Finnconu a návštěvy Talinu.Červenec 2009 Finsko, EstonskoTanec s draky hodlá GRRM dokončit na přelomu září a října 2009, aby mohl v USA vyjít v únoru 2010. Tanec s draky bude mít více jak 1200 stránek (v jeho DOSovském editoru). Také řekl, že na Winds of Winter a Dream of Spring si vyčleňuje pokaždé asi tak 3 roky....
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
svoa00: Martin má silnější a slabší kapitoly, na umístění v knize nezáleží, spíš na POV. Ale říkám si, že kdyby tolik nevatoval, měl by větší šanci ságu dokončit. Psaní zabere nějakou dobu (u mně je to hodina na stránku), takže čím víc slov, tím déle to bude trvat.
svoa: není to samozřejmě řečeno explicitně. Ale jsou tam náznaky... Connington říká o Rhaegarovi "můj stříbrný princ" :-), což by mi u hetero chlapa přišlo, ehm, trošku divný. V jeho druhé (a poslední) kapitole na něj zase vzpomíná, jak spolu vystoupali na věž a Rhaegar mu řekl, že jeho země jsou krásné. :-) Ta nostalgie, s kterou na to vzpomínal, ten smutek, sentimentalita, takhle člověk vzpomíná na někoho, koho miloval.
No a potvrzení jsem našla na westerosu (sekce So Spake Martin, někdy si jí budu muset projít celou):
Q: Is a certain POV character in ADWD gay?
A: "I can't answer without spoiling, but if you're talking about what I think you're talking about, then yes."
A: "I can't answer without spoiling, but if you're talking about what I think you're talking about, then yes."
Nojo Varamyr - to je jasné :-D
Nejvtipnější je, když má někdo syna gaye a chce z něj "udělat chlapa". Takže dosáhne toho, že má doma střelce se zálibou v bojových umění, zálesáka, trampa, který to s hygienou nepřehání...a spí s chlapy :-)
WHAT A FUCK????
Možná je zkrátka víc přitahuje mediální prostředí (a ministerstvo dopravy...)
A u řady etnik, kde byla mužská homosexualita společenskou institucí, žádná "děvčata" nebyla.