Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize
16768707273394

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 9. srpna 2012
    Vlastně to nebyla tolik jeho vina, nutno říct, že byl některejma lidma ve třídě poněkud šikanovanej a chtěl bejt tudíž něčím zajímavej. Ač jsem se toho nikdy aktivně neúčastnil a snažil se s nim aspoň trochu kamarádit, tak málokdy jksem dokázal něco udělat proti tomu.
  • upraveno 9. srpna 2012
    Myslím, že těch smutných okamžiků z filmů je spousta - třeba jak se lady Amaltea zase změní v jednorožce.
    Člověk si ani na všechny nevzpomene, ale když ho tu někdo řekne, tak se mu neomylně vybaví :-)
  • upraveno 9. srpna 2012
    Ja mam rada Jakubiskove rozpravky hlavne kvoli atmosfere - Perinbaba, Pehavy Max a strasidla. Potom napr Popolvar, Mahuliena zlata panna, Plavcik a Vratko.
    A Posledny jednorozec.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 9. srpna 2012
    Nejsmutnější filmový zážitek dětství, to bude těžké, těch mám několik - Lví král, Bambi a u části, kdy Dumbova máma ho houpe na chobotu, když je zavřená, bulim doteď :D.
    Ale nejsmutnější knižní zážitek dětství si pamatuji naprosto přesně - šlo o knihu Cestopis s jezevčíkem a řvala jsem jak blázen (nebudu prozrazovat, co se stalo, kdybyste si to někdo chtěl přečíst, ale je to dost jasné...).
  • upraveno 9. srpna 2012
    Strašně smutný je jeden japonský film, na jehož jméno si nevzpomenu. Bylo to o klukovi, který je smrtelně nemocný a jeho táta shání peníze, aby mohli jet do Austrálie za mámou, která od nich před lety odešla. Možná jsem to nepopsal úplně správně. Viděl jsem to jednou a je to už dobrejch dvacet dva let nejméně. Nicméně se mi to úplně zarylo do srdce.Taky mi jako dítěti přišla strašně smutná scéna ve filmu Moje první láska, kdy umírá Thomas. No a hodně smutný mi přišel film Hačiko. Možná to bylo trochu prvoplánovité, nicméně dojemné...
  • upraveno 9. srpna 2012
    upraveno 10. srpna 2012
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 10. srpna 2012
    Jop, já taky. Psi a koně. U Phar Lapa jsem taky brečela jako želva.
    upraveno 10. srpna 2012
    upraveno 10. srpna 2012
    Ve třetí Smrtonosné zbrani mě vždycky pobaví dialog (volně):
    "Je to blbej pes, kruci. Prostě ho zastřel."
    "Nemůžu. Člověka jo, ale psa ne!"
  • upraveno 10. srpna 2012
    posledný mohykán je mega dojímavý film. tam mi stačí spomenúť si na to, obeta v indiánskom tábore, prvý súboj, druhý súboj a potom smutná reč otca. uf, uf.
    Chmur: Tygra a draka jsem neviděla (typově z těchto filmů znám asi jen Klan létajících dýk), stejně tak Ledovou bouři a dokonce i Posledního Mohykána (vím, jsem barbar :D)
    Animáky mě vezmou, jen když jde o zvířata. Třeba u Lvího krále jsem brečela když Simba vyhnal Kovua. To bylo škaredé :D. Ale ten Spirit... to fakt doporučuju. Není to disneyovský animák, zvířata tam nemluví (teda... až na Spirita, který je jakože vypravěč - ale nevidíte koňa, jak mele hubou a mluví, to ne). A je to všecko dost reálné. Prostě by to šlo natočit úplně stejně, akorát s reálnými koňmi, ale to by asi byl už horor nebo nevím :D.
    Růže pro Algernon mi přišla smutná jen knižní verze. Jak tam sedí v tom svém oblíbeném bufetu (či co to je) a dívá se, jak se posmívají tomu klukovi, který tam spadl. To bylo psycho.
    Mě hodně zabolela tahle scéna:

Na druhou stranu je to ale nádherná ukázka poctivý filmařiny. Asi největší doják celkevě u mě Zelená míle.
    U mě asi My sister's keeper s Abigail Breslin.
    Ugla: Já bych si tipla, že kdyby prachy na filmy dostávali do ruky talentovaní režiséři, tak by se na ty nadprůměrné filmy dívali i průměrní diváci.
    a druhý najlepší je dobrý, zlý a škaredý.
    trojka je 7 statočných, a potom ďalší leonovci :)
    upraveno 10. srpna 2012
    sarven: Ještě mám moc rád western Hombré
    Mě teda nejvíc dojaly konce filmů Love story a Frajer Luke. U Love story je sice už zhruba od půlky jasné, jak to dopadne, ale ten konec je stejně srdcervoucí. A ta hudba.... Frajer Luke je úžasný celý, hlavního hrdinu si není možné neoblíbit a ten konec...:-/ A když umře Jenny ve Forrest Gumpovi, tak mě to taky zaručeně rozbrečí, i když jsem to viděla tak dvacetkrát. Z českých filmů mě dojímají jen Pelíšky, ale zato pravidělně:-) A z českých pohádek mám nejradši S čerty nejsou žerty a Šíleně smutnou princeznu (úchylka na filmy s písničkama:-) ), nové většinou nestojí za nic.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 10. srpna 2012
    upraveno 10. srpna 2012
    Ze psů a koní umí vydojit slušné slzy. Třeba viděli jste Marley a já?
    upraveno 10. srpna 2012
    Montezuma: Jo, tam se Björk vyšvihla. Ta scéna jak zpívá svou poslední píseň... dost smutné.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.