Povídka č. 6 /2.kolo/

upraveno 25. října 2012 v Povídky

Komentáře

• upraveno 1. září 2012
    Wow, tak na tohle se těším, to si nechám na zítra na dobrou noc :)
  • upraveno 1. září 2012
  • upraveno 1. září 2012
    To bylo úžasné... Skvělá povídka, děsně mě to bavilo a líbily se mi i milé bonusy v podobě mapky, poznámek a seznamu postav. Jde vidět, že si autor/ka dal/a fakt záležet;-) Chtěla bych si přečíst tu originální, ještě delší verzi!!!:-)
  • upraveno 2. září 2012
    nejsou náhodou ty deronovy bastardi pojemnováni podle postav z lolka?
  • upraveno 2. září 2012
  • upraveno 2. září 2012
    Ano, jsou z LoLka, ale trochu pozměněná (původně Soraka, Irelia, Zilean, Nidalee, Talon, Sona a Ezreal). Akorát Sylva není z LoLka, jmenuje se tak moje mamča. :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. září 2012
    Tady je autor celkem zřejmej... :)
  • upraveno 3. září 2012
    Má to mapu! A slovníček! Ještě chvíli to bude takhle pokračovat a splní se všechny mé zvrácené literární sny. :D
  • upraveno 3. září 2012
    Super povídka, mapa potěšila. Žádnýho Lolka neznám, takže autora co se jmen týče považuji za prudce originálního :)))
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 3. září 2012
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 3. září 2012
    Docela dobrý nápady i smysl pro tvoření fiktivních dějin. Trochu problém je, že to je obsah románu smrsknutej do povídky. Důsledkem je, že postavy tak trochu připomínaj figurky na šachovnici, protože nezbejvá dost místa na povahy.
  • upraveno 3. září 2012
    A mě se to zase líbilo, oceňuju autora/autorku, že si s tím dal/a tu práci, já bych na to neměla nervy. Jen mi bylo líto té princezny Alyssy. A taky mě pobavila hospoda Oujezd a Lví brána (že by se Lannisterové rejpali už ve staré Valyrii?) :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 4. září 2012
    Páni, to bylo skvělé. Je vidět, že to dalo opravdu hodně práce. Líbí se mi autorův styl psaní, příběh mě velmi bavil a postavy mi nepřišly vůbec osekané - některým jsem fandila, jiné nesnášela a dalších mi bylo líto. Za mne palec nahoru. Možná by to chtělo začít přemýšlet o pokračování nebo rozšíření :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 4. září 2012
  • upraveno 4. září 2012
  • upraveno 5. září 2012
    Myslím, že máš velký talent. Neříká se mi to snadno, ale... závidím ti tvoji fantazii. Máš sílu vytvořit celé světy, jsi schopna vymyslet osudy mnoha postav, jména, místa, vůně...
    Už když jsem viděl tu mapu, věděl jsem, že mě čeká něco mimořádného.
    Zasloužíš si vyhrát a já ti to z celého srdce přeju.
  • upraveno 6. září 2012
    Už ta mapa mě neskutečně navnadila. Povídku jsem pak přečetla s otevřenou pusou, protože jsem vážně nečekala, že se tu objeví něco tak velkýho a propracovanýho. :O Skláním se až k zemi, autore. Ta Valýrie byla úplně magická :), nedivím se, že byla tak legendární.
    Jo, a povídka mohla být klidně delší, po vyhlášení výsledků bys mohl zvážit uveřejnění té původní verze.

P.S. Proč mám pocit, že spolu Alyssa a Demian utekli? :) Že by třeba na Dračí kámen..? Aneb ať žijou fanouškovský teorie.. :)
  • upraveno 10. září 2012
    Souhlasím s Flankerem ohledně délky a postav. Ale to je jediná kritika, protože napsat takový příběh nezvládne každý. Obdivuji autora, že se ve svém díle neztratil a že má fantazii na tolik detailů. Práce a disciplína číší z každého odstavce. Každé místo má svůj název a každá postava své jméno.
    Připomíná mi to nějaký starověký nebo biblický příběh, protože mám pocit, jako by autor v té Valyrii žil a popisuje, co viděl na vlastní oči. :-)
    Chtělo by to přeložit do AJ a hodit na nějaký světovější web.
  • upraveno 10. září 2012
    Ani po druhém podrobném čtení netuším, o čem povídka byla.
    Co se stalo se sestrou ?
    Je šílený král? Nebo královna?
    Je šílený starší bratr nebo mladší nebo oba?
    Kdo dal zabít nového krále?
    Kdo zabil a proč jeho dcerku?
    Jakou roli v tom hraje jeho manželka?
    Jaká byla motivace pro toho čaroděje, který tam pomáhal nejdřív tomu pak onomu ?
    Jakou roli tam hrála chůva či kojná ?
    O co vlastně šlo králi, královně, jeho synům a manželce/vdově? Jejich motivy mi zůstaly naprosto utajeny.
  • upraveno 10. září 2012
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 10. září 2012
  • upraveno 10. září 2012
    Naprosto stačí - nyní již vím, že nejsem nedovtipná, ale že to v povídce prostě nebylo. Takže těžko říct, o čem to vlastně bylo :-)
  • upraveno 10. září 2012
    Je to tam všechno ;-).
  • upraveno 18. září 2012
    Krasne prepracovane, uchvatne detaily. Vidiet vela snahy, pracu s realiami, hodiny stravene nad Wordom (?).
    Je uzasne, co autorova mysel dokazala vytvorit. A este vytvori. Z poviedky je pre mna zrejme, ze sa jedna o mladsieho autora, ktory este nepolozil nohu na alma mater. Ak bude dozrievat ako ten burciak, co som pila na vinobrani, tak sa vopred tesim. Treba este pilovat:
    - psychologiu postav - Hlavne zenam chyba isty uveritelny naboj - u muzov to posudit neviem :)
    - logicke zadrhely, ktore sa kopia hlavne od osudneho hostinca
    - dat si pozor na detaily - vytesany, nie vyrezany; oblieka sa nam postava 2x; 14-rocna otrokyna, s ktorou jej pan nespaval v poslednych rokoch casto a pod.
    - autor si vzal prilis velke susto, statocne ho pozul, ale kde tu mu este po brade tecie :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.