BTW u nás dokonce vznikly dvě komixové verze Ztraceného světa, jedna pro ABC (vč. pokračování Druhá výprava, kde se objevují i vzducholodě) a druhá pro Kometu.
Krisa, o 1) sa hadat nebudem :) Ale tu dvojku nechapem, ved TP ci aj tato spominana kniha sa daju pozicat. Ci ty vsetky knihy, ktore citas, musis vlastnit? Ty zlobiva Material Girl :))) V tom pripade dohod mecenasa, ktory ta dotuje :)))
A k tej jednotke, ked dostanem na stol CV, kde sa medzi Languages uvadza cestina - expert, tak mam chut to hned hodit do kosa. Neznasam, ked si ludia takto rozsiruju CV, lebo je to pekna hovadina.
flanker.27: I to je možné :D Hildegarda: Já jsem zatím darmožrout (čti student), takže Notabene/Nový prostor zatím nehrozí. Ovšem mé studium se chýlí ke konci a už to asi neúůjde dál protahovat, takže se za chvíli budu muset rozhodovat, jestli budu číst nebo jíst :)
Včera mi přišel katalog od knižního klubu a docela mne tam zaujala kniha která se jmenuje Noční cirkus, prej besceler jak hrom a mělo by to být o čarodějích, tak si to asi v rámci členské povinnosti objednám.
Vlcacka: Katalog jsem si taky prohlížela, ale zásadně přeskakuji oddíl "Společenské romány" a "Knihy pro ženy (nebo tak nějak)", takže tě prosím o hodnocení po přečtení :).
Ugla: Jenže já jsem schopná pravidelně chodit do knihkupectví, takže ani pravidelné posílání peněz mne nemusí spasit :)
uprimne na to ako som kedysi kniznice miloval, som v ziadnej nebol odkedy som prestal potrebovat studijnu literaturu na VS. Takmer 15 rokov knihy ktore chcem citat si kupujem (tak to aj v obyvacke vyzera - ako v obchode so sci-fi/fantasy literaturou :) pravda raz za 5 rokov urobim selekciu a kus knih, ktore sklamali darujem niekomu.
Z knihovny si taky půjčuji jenom knihy do školy. Na půjčených knihách mi vadí hlavně 2 věci: 1) když má kniha pokračování, nemůžu si ho vždy začít číst po přečtení předchozího dílu a musím na něj čekat 2) ty knihy jsou strašně zničené - nechápu, jak se lidi k nim mohou tak strašně chovat!
My jsme měli skvělou knihovnu, kde se výpůjční doba prodlužovala pro všechny knihy pokaždé, když jste si cokoliv půjčili nebo i vrátili (prostě vždycky, když projeli kartičku tím jejich systémem). Měla jsem takhle půjčené věci i dva roky bez jediné upomínky. Takže když jsem si četla něco na pokračování, tak šlo půjčit jednoduše celou ságu :D. (Ale kdo by se s tím zase chtěl tahat, že... :D)
Proto jsem v minulosti nikdy nečetla fantasy - všechno je vícedílné a v knihovně nemají všechny díly. Ale kdybych měla kupovat ty 3 knížky měsíčně, co přečtu, kde to pak dám? :-)
Komentáře
Já teď čtu výňatek ze Ztraceného světa. :-)
Ale tu dvojku nechapem, ved TP ci aj tato spominana kniha sa daju pozicat. Ci ty vsetky knihy, ktore citas, musis vlastnit? Ty zlobiva Material Girl :)))
V tom pripade dohod mecenasa, ktory ta dotuje :)))
Hildegarda: Já jsem zatím darmožrout (čti student), takže Notabene/Nový prostor zatím nehrozí. Ovšem mé studium se chýlí ke konci a už to asi neúůjde dál protahovat, takže se za chvíli budu muset rozhodovat, jestli budu číst nebo jíst :)
Ugla: Jenže já jsem schopná pravidelně chodit do knihkupectví, takže ani pravidelné posílání peněz mne nemusí spasit :)
pravda raz za 5 rokov urobim selekciu a kus knih, ktore sklamali darujem niekomu.
1) když má kniha pokračování, nemůžu si ho vždy začít číst po přečtení předchozího dílu a musím na něj čekat
2) ty knihy jsou strašně zničené - nechápu, jak se lidi k nim mohou tak strašně chovat!
Ale kdybych měla kupovat ty 3 knížky měsíčně, co přečtu, kde to pak dám? :-)