Joryho jsme měla vždycky ráda, fňuk, fňuk. Nemuséte mít IQ 150 a ani být bůhvíjak krásný, stačí když poznáte lásku a můžete být spokojený (viz Forest Gump, trošku mi ho to připomíná.) Bylo to takové sladce roztomilé a smutné.
Pokud autora/autorku pobouřilo označení sladce roztomilé, tak se omlouvám, ale je to míněno jako kompliment. :-)
Jorryho jsem měla velmi ráda, takže jeho POV mne potěšila. Bylo to moc hezké, smutné...a lidi by opravdu neměli používat větu "To ti povím, až se vrátím / se znovu setkáme"!!! (tato věta ve mne už po docela dlouho dobu vyvolává mrazení)
Po prvním čtení (budu se snažit vzít vše ještě jednou, takže pak nejspíš pozměním i slovní hodnocení): · Sloh mi sedí ke zvolenému vypravěči- obyčejnému člověku, který sice psát umí, ale rozhodně to pro něj není běžná činnost. · Pěkně je tu zodpovězena otázka, proč Casselové vymřeli se serem Rodrikem, když Jory by už měl mít vlastní potomky. · Katyca "byla" hned od začátku, ale u Jaelle jsem si pořád říkala- tak je taky mrtvá, nebo ne? :D Tedy dokud to nebylo přímo řečeno. (To je pochvala za napínání čtenářky. ;)
jedna z dvoch poviedok, ktoré som prečítal. slová sú ukladané fajn, trochu mi chýba niečo navyše. nejaké tajomstvo, iný pohľad... niečo vďaka čomu by známe udalosti stáli za to byť prerozprávané ešte raz jorym. myslím, že plán bol poodhaliť mierne jeho rodinu a vzťahy, škoda, že to nebolo dotiahnuté. neviem, len trepnem: ak by jory odmietol mať ďalšie deti, lebo trauma a v poslednom liste by napísal, že ok, chcem ďalšie deti hneď ako sa vrátim.... takto to zostalo príliš jemné. ale fajn pokus, držím palce ďalšiemu písaniu.
to aj ja. akurát, že som mal pocit, že hodnotím poviedku. v nej je všetko možné čo si jej autor uzmyslí, a pokiaľ si to dobre uzmyslí tak to aj funguje.
Komentáře
Pokud autora/autorku pobouřilo označení sladce roztomilé, tak se omlouvám, ale je to míněno jako kompliment. :-)
Tohle je první povídka, co mě málem rozbrečela, protože člověk si oblíbí rodinku k zulíbání a pak...
· Sloh mi sedí ke zvolenému vypravěči- obyčejnému člověku, který sice psát umí, ale rozhodně to pro něj není běžná činnost.
· Pěkně je tu zodpovězena otázka, proč Casselové vymřeli se serem Rodrikem, když Jory by už měl mít vlastní potomky.
· Katyca "byla" hned od začátku, ale u Jaelle jsem si pořád říkala- tak je taky mrtvá, nebo ne? :D Tedy dokud to nebylo přímo řečeno. (To je pochvala za napínání čtenářky. ;)
Zatím řadím do kategorie "dobré povídky".
Z toho posledního zápisu mě až mrazilo.
myslím, že plán bol poodhaliť mierne jeho rodinu a vzťahy, škoda, že to nebolo dotiahnuté. neviem, len trepnem: ak by jory odmietol mať ďalšie deti, lebo trauma a v poslednom liste by napísal, že ok, chcem ďalšie deti hneď ako sa vrátim....
takto to zostalo príliš jemné. ale fajn pokus, držím palce ďalšiemu písaniu.
Jinak povídka vcelku ušla. Potěšilo "datování" :D
Jo a proto to napíše své mrtvé ženě - to dává smysl :-))
(a ještě větší, že to sarven prostě jen proletěl a nečetl pořádně :-p to autora potěší )
flanker/vlčačka - ak vám to príde ako úsmevna kravina, ok. mne to prišlo ako niečo, čo by posilnilo záver story. každopádne to bolo 10 rokov po, nie?