Hra o trůny - grafický román, svazek 1 /recenze/
Sága Píseň ledu a ohně od G.R.R.Martina je poslední léta na nebývalé vlně masového zájmu, zaviněné ponejvíce sérií vysílanou HBO. A aby těch vjemů a dojmů nebylo málo, nakladatelství Egmont nám servíruje komiksovou adaptaci Daniela Abrahama a Tommyho Pattersona. Takže už poněkolikáté: Zima se blíží.
Číst celý článek zde
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
BTW: Dany je na třináctku si myslím taky celkem vypučelá. :-P
Blbka co tu knihu snad ani nečetla a seriál neviděla ...
A moje nadšení z Tolkiena rozhodně neopadlo, čtu ho již nějakých 15 let a furt mě baví a na filmového Hobita se těším jak maléj i když se mě moc nelíbí ztvárnění trpaslíků :)
Pokud k pochopení (nebo užití si) samostatného média potřebujeme médium jiné, je tu něco špatně.
2. svazek
Jsem (stejně jako jeden z herců) přesvědčená, že po odvysílání Hobbita se stane plnovous módním hitem :D
http://sledovatserialyonline.blogspot.cz/2011/04/serial-hra-o-truny.html
Podobně jkao někdo píše víše, čtu Tolkiena každý rok dokola od roku 1997 včetně Silmarrilionu a spol. a furt mne baví. Co se týče Hobitt filmu no já jsu zatím z těch Trpajzlíků lehce zděšen. Chápu ten posun, kdy se po epické fantasy snaží natočit epickou pohádku, jež by odlehčenou atmosférou odpovídalal knižní předloze a pokusila vystihnout onu lehce komickou atmosféru. Nicméně, ti Trpajzlíci svou stylizací vypadají jak klauni a ne jak ostřílení veterání na výpravě. Mnohem víc se mi líbílo ztvárnění Trpajzlíků na radě u Elronda a doufal jsem že tím směrem se budou filmaři ubírat. Ostatně z traileru na mně nekteří působí ne jako trpajzlíci, ale jako zakrslí lidi ala Penny a její brácha, kdyby si nehcali narůst vlasy a vousy. :-D Prostě mi to přijde lehce laciné ztvárnění. Celou dobu jsem měl prostě jinačí představu.
Jinak se docela bojím té trilogie. Nejprve díl, pak dva a nakonec tři. Připomíná mi to Martina. Aby to tak nakonec i nedopadlo...