Hra o trůny - grafický román, svazek 1 /recenze/

upraveno 24. srpna 2012 v Píseň ledu a ohně
Sága Píseň ledu a ohně od G.R.R.Martina je poslední léta na nebývalé vlně masového zájmu, zaviněné ponejvíce sérií vysílanou HBO. A aby těch vjemů a dojmů nebylo málo, nakladatelství Egmont nám servíruje komiksovou adaptaci Daniela Abrahama a Tommyho Pattersona. Takže už poněkolikáté: Zima se blíží.

Číst celý článek zde
13»

Komentáře

• upraveno 29. srpna 2012
    jde o její postavu, jak se tu řešilo :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. srpna 2012
    omyl
  • upraveno 29. srpna 2012
    Tyna napsal(a):

jde o její postavu, jak se tu řešilo :-)

Jo, jasný. :-) Ale tohle jsem měla chuť vyzdvihnout, po explicitním HBO je to skoro balzám pro oko. :-D
    BTW: Dany je na třináctku si myslím taky celkem vypučelá. :-P
  • upraveno 30. srpna 2012

Vlcacka, vyděl si dnešní třináctky ;) je to až hrůza jak jsou vyspělé

Viděla, ale spíš to doháněj šminkama než obsahem dekoltu.
  • Vlcacka, viděl si dnešní třináctky ;) je to až hrůza jak jsou vyspělé
  • upraveno 31. srpna 2012
    Tak je to její názor. Zas tak špatně napsaná recenze to není. Knihy podle ní asi četla.
    Asi jim na idnesu stačilo, že je to studentka žurnalistiky :D Jinak - kromě asi tří zajímavých individuálních postřehů v recenzi jenom blábolí cosi o seriálu a popularitě předlohy. Vyčítat komiksu nekreativitu je IMHO mimo. Jejich cílová skupina jsou ti, co četli a ctí předlohu, což u seriálu ne tak docela platí.
  • Ano, a komix sleduje stejnou příběhovou linku jako seriál který si to mastí podle sebe :D:D a v komixu jsou určitě taky ty orgie :D achjo achjo, a já si bláhově myslel že si jde komix svou vlastní cestou a inspiruje se knihou ne seriálem :) a že se na komixu začalo pracovat již dřív a ne až s popularitou seriálu ;)

A moje nadšení z Tolkiena rozhodně neopadlo, čtu ho již nějakých 15 let a furt mě baví a na filmového Hobita se těším jak maléj i když se mě moc nelíbí ztvárnění trpaslíků :)
    Blbka má IMHO pravdu. Píše, že z Ice&Fire se stala marketingová značka. A že komiks zaujme pouze fanoušky knížek a seriálu.
    Pokud k pochopení (nebo užití si) samostatného média potřebujeme médium jiné, je tu něco špatně.
  • Komix by měl být spíš pro mladší ročníky, pro lidi co nemají rádi knihy, nebo pro ty kteří víc než komix přečíst nezvládnou ..... a pak pro ty kteří baží pro všem ICE/FIRE :) :P
    Ben Nevis napsal(a):

Blbka má IMHO pravdu. Píše, že z Ice&Fire se stala marketingová značka. A že komiks zaujme pouze fanoušky knížek a seriálu.
    Pokud k pochopení (nebo užití si) samostatného média potřebujeme médium jiné, je tu něco špatně.

Ano, stala, ale po dlouhé době z něčeho, co má setsakra kvalitní základ. K tomu pochopení, nemyslím si, že by komiks sám nefungoval. Vše důležité tam řečeno je a pochopí to i člověk co knihu nečetl či seriál neviděl. Sice se prioritně počítá s tím co jsi napsala, ale i minorita nepolíbená jinými vstupy se přes to ke knížce navnadit dá, aniž by si podle komiksu mysleli, že je to pitomost.
    Ech komiks je tu proto, aby se přiživil na slávě a vydělal další prachy a ne proto, aby se to lidem lépe či hůře chápalo :-)) Cílová skupina jsou fanoušci :-)) Jestli tomu tak je či není je pouze bajprodukt :-p
    Jarla napsal(a):

Ech komiks je tu proto, aby se přiživil na slávě a vydělal další prachy a ne proto, aby se to lidem lépe či hůře chápalo :-)) Cílová skupina jsou fanoušci :-)) Jestli tomu tak je či není je pouze bajprodukt :-p

Asi bývám někdy nemístně optimistická.
    Vlčačko - ale o to jsi šťastnější :-)
    Jarla napsal(a):

Vlčačko - ale o to jsi šťastnější :-)

No občas tímto získám status naivního kreténa. :-D
  • upraveno 1. září 2012
    Vlcacka napsal(a):

Tomee napsal(a):

ví se v jakých cca intervalech budou jednotlivé svazky vycházet?

Druhý plánuje Egmont na jaro 2013
    už to vidím :-)
    2. svazek
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 5. září 2012

A moje nadšení z Tolkiena rozhodně neopadlo, čtu ho již nějakých 15 let a furt mě baví a na filmového Hobita se těším jak maléj i když se mě moc nelíbí ztvárnění trpaslíků :)

Děláš si srandu? Ti trpaslíci jsou absolutně úchvatní. Koukala jsem na nějaký spoty z natáčení - každej trpaslík má svoji barvu vlasů, účes vousu, jinou zbraň a zbroj, jiný charakter. Jsou fakt vymáklí a vtipní.
    Jsem (stejně jako jeden z herců) přesvědčená, že po odvysílání Hobbita se stane plnovous módním hitem :D
  • upraveno 17. září 2012
    Frajeři nosí vousy už dávno :D!
  • upraveno 18. září 2012
    Crocuta napsal(a):

Frajeři nosí vousy už dávno :D!

Briadky
  • upraveno 12. října 2012
    Ech Tolkien a Trpajzlíci.

Podobně jkao někdo píše víše, čtu Tolkiena každý rok dokola od roku 1997 včetně Silmarrilionu a spol. a furt mne baví. Co se týče Hobitt filmu no já jsu zatím z těch Trpajzlíků lehce zděšen. Chápu ten posun, kdy se po epické fantasy snaží natočit epickou pohádku, jež by odlehčenou atmosférou odpovídalal knižní předloze a pokusila vystihnout onu lehce komickou atmosféru. Nicméně, ti Trpajzlíci svou stylizací vypadají jak klauni a ne jak ostřílení veterání na výpravě. Mnohem víc se mi líbílo ztvárnění Trpajzlíků na radě u Elronda a doufal jsem že tím směrem se budou filmaři ubírat. Ostatně z traileru na mně nekteří působí ne jako trpajzlíci, ale jako zakrslí lidi ala Penny a její brácha, kdyby si nehcali narůst vlasy a vousy. :-D Prostě mi to přijde lehce laciné ztvárnění. Celou dobu jsem měl prostě jinačí představu.
  • upraveno 12. října 2012
    Jarwiks napsal(a):

Ech Tolkien a Trpajzlíci.

Podobně jkao někdo píše víše, čtu Tolkiena každý rok dokola od roku 1997 včetně Silmarrilionu a spol. a furt mne baví. Co se týče Hobitt filmu no já jsu zatím z těch Trpajzlíků lehce zděšen. Chápu ten posun, kdy se po epické fantasy snaží natočit epickou pohádku, jež by odlehčenou atmosférou odpovídalal knižní předloze a pokusila vystihnout onu lehce komickou atmosféru. Nicméně, ti Trpajzlíci svou stylizací vypadají jak klauni a ne jak ostřílení veterání na výpravě. Mnohem víc se mi líbílo ztvárnění Trpajzlíků na radě u Elronda a doufal jsem že tím směrem se budou filmaři ubírat. Ostatně z traileru na mně nekteří působí ne jako trpajzlíci, ale jako zakrslí lidi ala Penny a její brácha, kdyby si nehcali narůst vlasy a vousy. :-D Prostě mi to přijde lehce laciné ztvárnění. Celou dobu jsem měl prostě jinačí představu.

hm.. filmari si neuvedomili že trpaslici nie su malý ľudia ale iná rasa trošička s hrubšimi kosťami
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    upraveno 13. října 2012
    Jo. Jen pár trpaslíků vypadá gimlistylem - ak by měli trpaslíci vypadat. Ale Thorin jako trpaslík nevypadá vůbec.
    Jinak se docela bojím té trilogie. Nejprve díl, pak dva a nakonec tři. Připomíná mi to Martina. Aby to tak nakonec i nedopadlo...
  • upraveno 16. října 2012
    Gardien napsal(a):

]
    hm.. filmari si neuvedomili že trpaslici nie su malý ľudia ale iná rasa trošička s hrubšimi kosťami

tí filmári vedia o tolkienovi a jeho trpaslíkoch viac ako tušíš. omnoho viac. PJ s partnerkou a s Fran sú obrovskí fanúšikovia a znalci diela.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.