Hra o trůny - grafický román, svazek 1 /recenze/

upraveno 24. srpna 2012 v Píseň ledu a ohně
Sága Píseň ledu a ohně od G.R.R.Martina je poslední léta na nebývalé vlně masového zájmu, zaviněné ponejvíce sérií vysílanou HBO. A aby těch vjemů a dojmů nebylo málo, nakladatelství Egmont nám servíruje komiksovou adaptaci Daniela Abrahama a Tommyho Pattersona. Takže už poněkolikáté: Zima se blíží.

Číst celý článek zde
«13

Komentáře

• upraveno 24. srpna 2012
    Ten český překlad je vážně prokletý...
    Nejlepší na celém komiksu byla Martinova předmluva. Nejvíc mě štval ten český překlad a matka pěti dětí, co vypadá jako pronohvězda.
    Lady Thaeresa napsal(a):

Nejlepší na celém komiksu byla Martinova předmluva. Nejvíc mě štval ten český překlad a matka pěti dětí, co vypadá jako pronohvězda.

Mne teda nejvíc dostal v recenzi zmiňovaný Robert paroháč. :-P
    Lady Thaeresa napsal(a):

... matka pěti dětí, co vypadá jako pronohvězda.

Do komixu jsem zatím jen nakukovala a tohle mě taky krapet zarazilo. Jasně, Cat má být hezká, ale pochybuji že těch pět porodů na jejím těle nenechalo ani stopu. Vždyť i Cersei si v Tanci všímá nějakých těch nedostatků a děti má "jen" tři.
    V komiksu je to prostě zvykem, že je mimo realitu. Ned taky nahý vypadá že by dal Vitaliji Kličkovi hned KO.
    Paroháč!Robert se mi líbí, to je tak skvělý detail, že jsem ráda, že ho nevynechali.
    A sexy Cat 'chápu'. Kdo chce vidět obyčejnou ženu ve středním věku, že ano...
    Bývá zvykem, že komiksové ženy bývají vnadné a muži svalnatí. ;-)
    Lady Thaeresa napsal(a):

Paroháč!Robert se mi líbí, to je tak skvělý detail, že jsem ráda, že ho nevynechali.

Mně ho bylo líto. Vždyť nemusely být tak obří...
    Bývá zvykem, že ve fantasy literatuře jsou samé sexy válečnice nebo nevinné princezny. Tohle je Martin, tak se mohli klišé vyhnout. :/
    To paroží je taky znakem mužnosti a plodnosti... Prostě perfektní pro Boba.
    Lady Thaeresa napsal(a):

To paroží je taky znakem mužnosti a plodnosti... Prostě perfektní pro Boba.

Z nějaké debaty v sousedství jsem si myslela že jsou to kančí kly. :-D Ale dobrá, když to mám brát takhle a vzhledem k Robertovým výkonům... se na to tedy zkusím dívat trochu jinak.
    Lady Thaeresa napsal(a):

...matka pěti dětí, co vypadá jako pronohvězda.

Literární postavy, potažmo kreslené, mají holt lepší regeneraci…
    Ja povedala Maegi... 16 pre neho 3 pre teba
    Dívala jsem se jenom na tu ukázku, a připadá mi, že autoři vynechali důležité momenty. Třeba poprava je tam zbytečně, protože dala jedinou informaci, a to že Theon byl vždycky idiot. Kde je poučení, proč Eddard popravuje osobně? A kde je vysvětlení, koho vlastně popravuje?
    A když je zbytečně poprava, tak tam nemusel být ani prolog. :-)
    Třeba to komixová Catelyn dělá takhle: http://www.novinky.cz/zena/deti/276269-hvezdy-si-stale-casteji-zkracuji-tehotenstvi.html ? To je drsný... Apolinář je plný ženských, které leží s nohama nahoře a bojujou o každý další den pro minimo a tyhle slepice jdou pod kudlu o měsíc a půl dřív, aby neměly povislé břicho. Njn, postavička nadevše.
    no jo... proč ne
    To by jí mistr Luwin nedovolil. :-)
    Gardien napsal(a):

no jo... proč ne

Protože tím ohrožujou nedonošený dítě, sebe (nechávaj si rozřezat vnitřní orgán) a protože mají peníze na to, aby se s případným povislým břichem vypořádaly nasledně?
    svoa00 napsal(a):

Gardien napsal(a):

no jo... proč ne

Protože tím ohrožujou nedonošený dítě, sebe (nechávaj si rozřezat vnitřní orgán) a protože mají peníze na to, aby se s případným povislým břichem vypořádaly nasledně?
    No ako ano určite sa mi nepači pôrod o mesiac skôr
    Ale ako ich svet.. ich život
    Hlavně budou mít stejně jizvu.
    Hlavně budou mít stejně jizvu.
    Ale zas ji nebudou mít, ehm, jinde... :-)
    protože mají peníze na to, aby se s případným povislým břichem vypořádaly nasledně?
    Hádám, že se bojí strií. S těma nic udělat nejde a naskáčou většinou až ke konci devátého měsíce.
    Tyna napsal(a):

Ale zas ji nebudou mít, ehm, jinde... :-)

No a já si říkala že to ehm... jinde je právě nenápadnější než na bříšku. No nic, já si stejně tak globálně myslím že polobrity jsou máklý.
    Strije jsou nevyzpytatelné...po prvním porodu jsem neměla žádné...při druhém se mi pár udělalo :-)
    Vlcacka: Ona je dneska ta jizva maličká (když na to koukám, říkám si, jak tudy mohli vytáhnout dítě? ) a dělá se v podstatě tam, co začíná ochlupení, takže když se hvězda nemíní úplně svlékat... A i když míní, furt je tu magické zaklínadlo fotošop :-)
    Jarla napsal(a):

Strije jsou nevyzpytatelné...po prvním porodu jsem neměla žádné...při druhém se mi pár udělalo :-)

No vidíš, já neporodila nic a mám je taky. V pubertě mi dali doktoři špatný hormony a ztloustla jsem tak rychle, že jsem popraskala.
    Taková hvězda si stejně pořídí dítě až ve třiceti a to ji už pak nikdo nenutí, aby ukazovala břicho. :-)
    Co jsem četla o císaři, tak nevím, jestli to stojí za to absolvovat kvůli kráse nebo strachu z bolesti.
  • ty jo .. kde se to dá sehnat ??
    Ben Nevis napsal(a):

Taková hvězda si stejně pořídí dítě až ve třiceti a to ji už pak nikdo nenutí, aby ukazovala břicho. :-)

No dneska topmodelky makaj klidně do čtyřiceti, viz. třeba Simona Krainová nebo Terezka Maxová.
    Vzhledem k tomu, že jsem z porodu vyvázla dole bez stehů, tak jsem ráda, že jsem na císař nemusela. Ale před porodem jsem jim jasně zdůraznila, že kdyby přišly komplikace a dítě mělo být přidušené a podobně, tak mají okamžitě řezat, což jsem jim i napsala a podepsala. Zdraví dítěte mi bylo přednější než štychy tu či onde. Ale nebylo toho třeba, takže mi odpadlo hojení, což vím, že je zdlouhavé a nepříjené, zvlášť když ženská potřebuje na záchod a nemůže se posadit a když se posadí, tak jí popraskají stehy nebo aspoň začnou krvácet a pak je nejlepší si je potento....ale co dělat, když se to nedá vypouštět ušima....
    Takže věřím, že stehy dole nebo na břiše - obojí má své pro a proti a potřebuje čas na hojení.....
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 24. srpna 2012
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.