Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
16263656768581

Komentáře

• upraveno 15. října 2012
    Lidi si akorát vzpomenou, kolik stály rohlíky. :-)
    Mrzí mě, když můj vysokoškolsky vzdělaný tchán smutní po minulém režimu. Jasně, studovat mohl, měl stabilní práci, po cizokrajných zážitcích netouží, tak co mu chybělo?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 15. října 2012
    A jak omezeně sem pronikaly drogy, to bylo úplně katastrofální - to nic, musel jsem si rejpnout :)
    Co je však horší, jak sem proniká zadluženost, jak veřejná, tak zadluženost domácností. Za to si samozřejmě do značné míry lidi můžou sami, když se nechají utáhnout na kampaních "musíš to mít, i kdyby sis na to měl půjčit". Osobně bych spotřebitelské úvěry na dovolené a spotřební zboží postavil mimo zákon, ale když je ta svoboda, můžeme se nechat pumpovat na úrocích dobrovolně...
    Lidi si akorát vzpomenou, kolik stály rohlíky. :-)
    Páč se na nich přežívá. Že kvalitní devadesátiminutová MC stála asi 100 Kč celkem nikoho netrápí, když nedal tři čtvrtiny platu jen na náklady bydlení.

Mě skutečně smutné připadá spíš to, že jakákoli kritika současnosti, jakejkoli projev nesouhlasu ze strany veřejnosti, jakýkoli poukázání na chyby současný garnitury jsou vždycky zašlapaný do země prostým prstem namířeným na minulost.

Řečeno jinak - když někoho violiči nevolí, nezkoumáme, jestli ten nevolený náhodou nedělá něco špatně. Ne ten dělá všechno asi dobře, protože když volby dopadnou jinak, může za to dle komentářů zřejmě sám volič.
    flanker: Jsem toho názoru, že po víc jak dvaceti letech by měl mít každý o "výhodných" půjčkách a jiných úžasných bankovních vymoženostech mít svojí představu. V téhle finanční negramotnosti nemám omluvu pro nikoho, komu je pod pětasedmdesát. Co se týče toho vzpomínání na to, jak to bylo v minulosti skvělý... no jasně, že to bylo skvělý, kdy mu/jí bylo dvacet. Ten systém, co tu čtyřicet let byl, ale sám prokázal, že dobrý není, jinak by se ostatně ekonomicky nezhroutil. Bohužel taky zdiskreditoval Marxe, který měl v některých věcech pravdu. Kdyby ostatně komunismus nebyl utopie, za nějakých dvě stě let bysme žili ve světě Star Treku.
    A jak omezeně sem pronikaly drogy, to bylo úplně katastrofální - to nic, musel jsem si rejpnout :)
    jako člověk, který měl blízkou osobu nemocnou, bych si myslela, že by tě zajímaly spíš ty léky... Mě teda jo.

Ano, bezpečnostní situace a nízká kriminalita byla to jediné, po čem je možno truchlit.

Lidi si pamatují, kolik stály rohlíky, ale zapomínají, jaký měli plat. To je přesně ono...
    Kdyby ostatně komunismus nebyl utopie, za nějakých dvě stě let bysme žili ve světě Star Treku.
    Hihihi, to jo :-) A my tu zatím máme spíš Babylon 5.
    Osobně bych spotřebitelské úvěry na dovolené a spotřební zboží postavil mimo zákon, ale když je ta svoboda, můžeme se nechat pumpovat na úrocích dobrovolně...
    To mi připomíná, jak brácha platí dluhy své manželky, která má na krku exekutora za jízdu na černo a nějakou spotřební kreditku. Nejhorší na tom je, že si nejsou schopní ani zjistit, kolik vlastně dluží. Jsou smíření s tím, že jim to exekutor nechce říct, aby platili měsíční splátky.
    A pak spolehejme se na finanční a politické povědomí obyčejných lidí.
    Ben Nevis: Bez urážky k příbuzným - jeden můj kamarád je přesvědčený, že devadesát procent lidí jsou tím či oním způsobem idioti ;) Pořád mu to nechci věřit, ale občas s tím mám co dělat.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 15. října 2012
    svoa00: Já si myslím, že 90% je ještě celkem malé číslo... Lidi jsou fakt blbci!
    60% idiotů je vědecky ověřeno. :-)

Já jsem jediný "vzdělanec" z rodiny, takže žádní intoši to fakt nejsou. :-( Ale manžel pracující na VŠ není nadšený ani z lidí, co studují. Nejsou schopni si správně přečíst ani návodný leták na zaplacení nějakého poplatku. :-)
    Jsou. Včetně nás. :-) Každej se určitě jako blbec zachoval a blbost udělal. Kdo je ale notor, tomu není pomoci.
    upraveno 15. října 2012
    Vlcacka napsal(a):

Jsou. Včetně nás. :-) Každej se určitě jako blbec zachoval a blbost udělal. Kdo je ale notor, tomu není pomoci.

Jop, když udělám nějakou pitomost, snažím se z toho poučit. Fakt nechápu lidi, kteří skáčou na nějakou krávovinu stále dokola!
    Krisa napsal(a):

flanker.27: Ale přece to, že mi je 25 a minulý režim jsem "nezažila" (2 roky, takže si z toho pamatuji Gaga-Gugu) neznamená, že nemůžu být smutná z výsledků voleb a být proti KSČM...

Být proti KSČM kvůli jejich programu/politice (v případě, že se ti nelíbí) dává dokonalý smysl. Omlouvat svoje vlastní chyby tím, že "oni to přece dělali hůř, to přeci každej ví, že?" a donekonečna se vymlouvat na následky "minulého zřízení" jako to dělá současná vláda ztrácí s časem půvab.

Co by asi tak řekli lidé politikům třicátých let, kdyby místo stupňující se agresivity Německa stále ještě řešili dědictví po monarchii a sváděli vzniklou situaci na Franze Josefa?

A smutek si raději šetřím na věci osobního rázu, takové, se kterými člověk přes veškerou snahu nic nenadělá. Ale mám ten dojem, že zrovna tohle je ti jasné.

@Ben Nevis: Zkus si spočítat, kolik rohlíků měsíčně vyděláváš, a dostaneš víceméně konstantu v čase. Ony jsou totiž překvapivě apolitické a dokážeme si je naštěstí stále ještě upéct sami z naší pšenice.
    upraveno 15. října 2012
    Ugla napsal(a):

Krisa napsal(a):

A smutek si raději šetřím na věci osobního rázu, takové, se kterými člověk přes veškerou snahu nic nenadělá. Ale mám ten dojem, že zrovna tohle je ti jasné.

Naprosto :)
    Tyna napsal(a):

Ano, bezpečnostní situace a nízká kriminalita byla to jediné, po čem je možno truchlit.

Však ona ta bezpečností situace a relativně nízká kriminalita taky byla něčím vyvážena...
    Griff napsal(a):

Však ona ta bezpečností situace a relativně nízká kriminalita taky byla něčím vyvážena...

Jo a z esenbáků si dělal člověk prdel jen bokem a ani ho ve snu nenapadlo, aby mu jednu ubalil.
    Ale stale je zaujimave, ako velmi sa postavenie KS lisi u nas a u vas. Tu sa nie a nie dostat do parlamentu....
    Ugla napsal(a):

@Ben Nevis: Zkus si spočítat, kolik rohlíků měsíčně vyděláváš, a dostaneš víceméně konstantu v čase. Ony jsou totiž překvapivě apolitické a dokážeme si je naštěstí stále ještě upéct sami z naší pšenice.

Konkrétně rohlíčky tam nejsou, ale ostatní potraviny zlevnily:
    http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/historie/krach-komunismu/ceny-z-roku-1989-maslo-75-kure-225-korun_122416.html
    http://www.czso.cz/csu/2011edicniplan.nsf/t/76003E9492/$File/1420110402.pdf
    Hildegarda napsal(a):

Ale stale je zaujimave, ako velmi sa postavenie KS lisi u nas a u vas. Tu sa nie a nie dostat do parlamentu....

Tak u vás se levicové proudy tak nějak sjednotily do Smeru, ne?
    Tyna napsal(a):

jako člověk, který měl blízkou osobu nemocnou, bych si myslela, že by tě zajímaly spíš ty léky... Mě teda jo.
    .
    Keby babke neprepasovali z Ameriky lieky na tuberu, nemusela som ju ani spoznat.
    A otcovi nedovolili ani maturitu si urobit, kedze odmietol cervenu satku.
    Skvely rezim to bol.
    Griff napsal(a):

Hildegarda napsal(a):

Nie, skor by som povedala, ze ostatne odpadli a Smer zostal :). Chyba tu nejaka lavicova alternativa. My Slovaci sme mali vzdy slabost na chlapov s plnou hubou reci a neschopnostou sebareflexie :)
    Hildegarda napsal(a):

Griff napsal(a):

Hildegarda napsal(a):

Nie, skor by som povedala, ze ostatne odpadli a Smer zostal :). Chyba tu nejaka lavicova alternativa. My Slovaci sme mali vzdy slabost na chlapov s plnou hubou reci a neschopnostou sebareflexie :)
    OK, tak odpadli, nebo vlezli do SMeru. Však sám velký Fico, nemýlím-li se, dělal kariéru v KSS a po převratu napřed vlezl k postkomunistům?
    vznikla postkomunisticka strana, ktora sa nazvala SDL - strana demokratickej ľavice. v podstate niečo podobné ako vaša CSSD. v nej boli aj ludia, ktori boli pred 89 v strane.
    SDL stihla urobit aj dobru vec (tak trochu omylom) ked podporila a bola sucastou prvej dzurindovej vlady v 98, tej ktora ukoncila meciarizmus.
    z SDL sa odtrhol prave vtedy Fico a zalozil SMER, ktory postupne pochoval/pohltil ostatne lavicove strany s vynimkou KSS a ZSR (zdruzenie robotnikov slovenska) co su chvalabohu v sucasnosti marginalne strany.
    Ak postkomunisti = Strana demokraticej lavice, tak hej :)
    Pamatna je jeho veta, ze on si vlastne ten November ani nevsimol :)
    sarven napsal(a):

vznikla postkomunisticka strana, ktora sa nazvala SDL - strana demokratickej ľavice. v podstate niečo podobné ako vaša CSSD. v nej boli aj ludia, ktori boli pred 89 v strane.
    SDL stihla urobit aj dobru vec (tak trochu omylom) ked podporila a bola sucastou prvej dzurindovej vlady v 98, tej ktora ukoncila meciarizmus.
    z SDL sa odtrhol prave vtedy Fico a zalozil SMER, ktory postupne pochoval/pohltil ostatne lavicove strany s vynimkou KSS a ZSR (zdruzenie robotnikov slovenska) co su chvalabohu v sucasnosti marginalne strany.

Fakt byla SDĽ podobná ČSSD? ČSSD v 90. letech navazovala spíš na tradici ČSSD z před roku 1948 a na exilovou sociální demokracii a byla dost antikomunistická (viz Bohumínské usnesení atd.)... Příklon ke komunistům nastal až od Paroubkova předsednictví...
    Edit: Wikipedia mi naproti tomu tvrdí, že SDĽ byla přejmenovaná KSS.
    SDĽ nebola premenovaná KSS. bola to akási transformácia, ale KSS ako také následne pokračovalo. neviem presne aká bola ČSSD v 90 rokoch, pri tom príklade som mal na mysli Zemnovsko/Paroubkovu ČSSD za posledných 10 rokov.
    ono tá ranná SDĽ bola paradocne omnoho menej ľavicová ako dnešná ľavica (možno je ten prímer k ČSSD nakoniec presný). Boli tam síce komunistami vychovaní, ale technokrati Ftáčnik a spol., boli tam ľudoví zabávači Kanis, Migaš, a bola tam napr. aj B. Smognerova, ktora sa stala prvou iron lady a ministerkou financii v 98 v pravicovej vlade! a robila to dobre, dokonca ak sa dobre pamatam doteraz maka v nejakej svetovej banke na vysokej pozicii.

na konci prvej dzurindovej vlady si SDL uvedomila, ze sa sprava zodpovedne k statu, ale nie k svojim volicom a zacala robit psie kusy. ale to uz bolo neskoro, lebo na uprazdnenom mieste sa zacal roztahovat vacsi pes - smer.
    ten zacal akoze tretia cesta (aka Blair v britanii) ale velmi rychlo stocil dolava.
    Wiki je zlo :)
    sarven napsal(a):

SDĽ nebola premenovaná KSS. bola to akási transformácia, ale KSS ako také následne pokračovalo. neviem presne aká bola ČSSD v 90 rokoch, pri tom príklade som mal na mysli Zemnovsko/Paroubkovu ČSSD za posledných 10 rokov.
    ono tá ranná SDĽ bola paradocne omnoho menej ľavicová ako dnešná ľavica (možno je ten prímer k ČSSD nakoniec presný). Boli tam síce komunistami vychovaní, ale technokrati Ftáčnik a spol., boli tam ľudoví zabávači Kanis, Migaš, a bola tam napr. aj B. Smognerova, ktora sa stala prvou iron lady a ministerkou financii v 98 v pravicovej vlade! a robila to dobre, dokonca ak sa dobre pamatam doteraz maka v nejakej svetovej banke na vysokej pozicii.

na konci prvej dzurindovej vlady si SDL uvedomila, ze sa sprava zodpovedne k statu, ale nie k svojim volicom a zacala robit psie kusy. ale to uz bolo neskoro, lebo na uprazdnenom mieste sa zacal roztahovat vacsi pes - smer.
    ten zacal akoze tretia cesta (aka Blair v britanii) ale velmi rychlo stocil dolava.

Ok, ok, jenom podotknu, že i Zeman spolupráci s komunisty odmítal a Zemanova vláda také dělala v podstatě "pravicový" program (lépe řečeno - nutný program), ČSSD prodělala ostrý odklon do leva až po roce 2005.
    mno tak ta paralela je celkom podobná...
    Prave citam o ustalenych slovnych spojeniach a sniektorymi perlami sa neda nepodelit:
    V Poľsku sa na označenie niečoho nejasného a trochu popleteného uchytilo nedávno spojenie český film.

Svedska trojka - Označenie sexu v trojici (najčastejšie dvoch žien a jedného muža) má vraj pochádzať ešte zo stredovekej severnej Európy, kde muži boli dlho na vojenských výpravách a prebytok žien sa riešil týmto spôsobom. Fínska trojka sa hovorí kombinácii dvoch mužov a jednej zeny.

Prečo sa nástroju na uťahovanie a doťahovanie hovorí francúzsky kľúč nielen na Slovensku, ale aj v Maďarsku či Bulharsku, nevedno.

Hildegarda napsal(a):

V Poľsku sa na označenie niečoho nejasného a trochu popleteného uchytilo nedávno spojenie český film.

myslím, že nie nedávno, ale a v období Novej vlny, čiže cca 60-roky...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.