Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jeho předchozí přednášku "Evropská jaderná budoucnost po Fukušimě" z března 2011 jsem tu tuším už zmiňoval. Uvidíme, jak se od té doby změnil evropský názor na jádro a poslechneme si nejspíš opět nějaké zajímavé zákulisní informace.
Podle interního mailu by měla být přednáška v místnosti 103 (velká přednášková místnost), takže míst by mělo být dost i pro nejaderňáky.
Co mě štve, je to, že se svoje máslo na hlavě snaží direktivně házet i na jiné národy, které žádné jiné rasy nikdy neotročily. Ve smyslu: jste bílí? Jste vinni!
jsou zde pouze tři typy postav; bodrá osudem těžce zkoušená černoška obdařená selským rozumem, afektovaná xenofobní tupá běloška z vyšších vrstev a muži, které není vidět a když už ano, tak před problémy zásadně utíkají
Z čehož usuzuju, že opravdu nemám potřebu vidět film nebo číst knížku postavenou na podobném schématu.
Knížku napsala autorka, která pocházela ze středostavovské rodiny na americkém jihu, která si všimla zajímavého jevu. Přestože černošské služebné nemohly používat stejné koupelny, jíst ze stejného nádobí jako jejich zaměstnavatelé, přesto pusinkovaly a v podstatě vychovávaly jejich děti. A když to dítě vyrostlo, převzalo přezíravé chování své matky a vůči osobě, která jej každý den krmila, přebalovala, učila chodit, jíst.... Autorka si pak kladla otázku, jaký vztah vlastně měla její chůva k ní a litovala toho, že o tom s ní nikdy nemluvila.
Ano, je to film/kniha, která stojí hlavně na ženských postavách, ale to proto, že se odehrává "doma". Muži chodili do práce a vedení domácnosti a péči o dítě nechávali na manželce, (které bylo obvykle okolo dvaceti a outsourceovala to na černou hospodyni.)
Takže panické obavy z nějakého feministicko-pozitivně diskriminačního patosu nejsou na místě. Je to spíš osobní výpověď o době, o které toho zase tolik nevíme. My jsme v té době zakládali JZD.
To je asi jako kdyby někdo o Písni řekl, nečetl jsem to, ale čarodějové a draci haha to je pro děti.
Ten film není úplně dobře udělaný, a tak bohužel vyznívá, jak píše uživatel v tom komentáři.
Přirovnala bych to k sametové revoluci. Jeden natočí film/napíše knížku o cinkání klíčů a Havlovi ve vězení, jiný natočí film o tom, jak učitelka přišla o místo, protože něco řekla nebo někde nebyla.
The Help je ten druhý případ, popisuje běžný život.
A to, proto, že od toho budu očekávat, že se to dotkne reálií, který pro mě citově něco znamenají.
Ale problematika amerického "černého svědomí" v takhle zúženém gardu ve mě nic nevyvolává, i s ohledem na to, že dle mého se tam s podřízenými takhle jedná dodneška, jen to nesmí mít punc rasy a v roli těch podřízených můžou být i bílí nebo Asiati.
Ale když sem nahraješ obrázek, tak se trochu zkomprimuje a ta kvalita se trochu ztratí.
Já si myslím, že to bude tím, že jsou moc malé, protože je mám uzpůsobené rozměrům pro Lopuch a CSFD.
Zaprvé z důvodu uváděného Krisou.
Zadruhé mě pobavilo jedno takové povídání pro děti, kterého jsem se účastnila, kde pan myslivec i mně vysvětloval, že ty jeleny se špatně rostlým parožím MUSÍ STŘÍLET, protože by při vzájemných soubojích zabili protivníka. Poznámku "A kdo je střílel ty miliony let před lidmi?" jsem si radši nechala pro sebe.
Zatřetí (a vím, že s tímhle přístupem nesouhlasí většina lidí) mi přijde strašně zbabělé oddělat zvíře desítky metrů od útočníka, když pomalu nemá možnost zjistit, že tam nějaký je.
Co mám dělat, když chráněné zvíře žere chráněnou rostlinu?! :D
Regulace zvěře je ovšem nutná, Ve střední Evropě již neexistuje původní krajina s původní faunou a flórou. Pokud zvěř nemá přirozené nepřátele a žije v úzké interakci s člověkem, jsou prostě takové zásahy nutné. Musí se to samozřejmě dělat odborně a s citem.
Není to tak jednoduchá záležitost.