Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
16465676970581

Komentáře

• upraveno 17. října 2012
    Když už se tu probírala ta EU, tak pro případné zájemce oznamuji, že dnes od 15:30 bude na FJFI v Břehové opět Václav Bartuška (Ministerstvo zahraničních věcí ČR), tentokrát s přednáškou “Přežije jaderná energetika v EU?“

Jeho předchozí přednášku "Evropská jaderná budoucnost po Fukušimě" z března 2011 jsem tu tuším už zmiňoval. Uvidíme, jak se od té doby změnil evropský názor na jádro a poslechneme si nejspíš opět nějaké zajímavé zákulisní informace.

Podle interního mailu by měla být přednáška v místnosti 103 (velká přednášková místnost), takže míst by mělo být dost i pro nejaderňáky.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 17. října 2012
    Aj, škoda že mám do šesti, to bych si rád vypočul.
    upraveno 21. října 2012
    Nedávno jsme tu řešili politickou korektnost. Tohle je taky jeden z jejích produktů. Nikoho neurazit, nemít smysl pro humor, nevyjadřovat silný názor o čemkoli.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 21. října 2012
    flanker.27 napsal(a):

Nedávno jsme tu řešili politickou korektnost. Tohle je taky jeden z jejích produktů. Nikoho neurazit, nemít smysl pro humor, nevyjadřovat silný názor o čemkoli.

Doufám, že ve VB to zruší a tady to nikdy nezavedou...
  • upraveno 22. října 2012
    Čtu zrovna knížku, podle které by natočený film The Help. Knížka je trošku lepší než film, protože se nesnaží podsouvat, že všichni bílí jsou hloupí a neschopní a černí jsou moudří a spravedliví. Pokud se amíci skutečně chovali k barevným takto dávno po zrušení otroctví, (Britové nebyli v koloniích lepší), tak si tu pozivní diskriminaci zaslouží.
    Co mě štve, je to, že se svoje máslo na hlavě snaží direktivně házet i na jiné národy, které žádné jiné rasy nikdy neotročily. Ve smyslu: jste bílí? Jste vinni!
    upraveno 22. října 2012
    Film jsem neviděl, ale odcituju z komentáře jednoho mého oblíbeného uživatele an csfd:

jsou zde pouze tři typy postav; bodrá osudem těžce zkoušená černoška obdařená selským rozumem, afektovaná xenofobní tupá běloška z vyšších vrstev a muži, které není vidět a když už ano, tak před problémy zásadně utíkají

Z čehož usuzuju, že opravdu nemám potřebu vidět film nebo číst knížku postavenou na podobném schématu.
    flanker.27 napsal(a):

Film jsem neviděl, ale odcituju z komentáře jednoho mého oblíbeného uživatele an csfd:

jsou zde pouze tři typy postav; bodrá osudem těžce zkoušená černoška obdařená selským rozumem, afektovaná xenofobní tupá běloška z vyšších vrstev a muži, které není vidět a když už ano, tak před problémy zásadně utíkají

Z čehož usuzuju, že opravdu nemám potřebu vidět film nebo číst knížku postavenou na podobném schématu.

Hle, tohle je teda HLUBOKO pod tvou úroveň. Ale fakt hluboko :-( knížku jsem nečetl, film neviděl, ale podle tohohle cool komentáře je to blbost... Osobně se neznáme, ale stejně jsem z toho nějak zklamaná :-(

Knížku napsala autorka, která pocházela ze středostavovské rodiny na americkém jihu, která si všimla zajímavého jevu. Přestože černošské služebné nemohly používat stejné koupelny, jíst ze stejného nádobí jako jejich zaměstnavatelé, přesto pusinkovaly a v podstatě vychovávaly jejich děti. A když to dítě vyrostlo, převzalo přezíravé chování své matky a vůči osobě, která jej každý den krmila, přebalovala, učila chodit, jíst.... Autorka si pak kladla otázku, jaký vztah vlastně měla její chůva k ní a litovala toho, že o tom s ní nikdy nemluvila.

Ano, je to film/kniha, která stojí hlavně na ženských postavách, ale to proto, že se odehrává "doma". Muži chodili do práce a vedení domácnosti a péči o dítě nechávali na manželce, (které bylo obvykle okolo dvaceti a outsourceovala to na černou hospodyni.)

Takže panické obavy z nějakého feministicko-pozitivně diskriminačního patosu nejsou na místě. Je to spíš osobní výpověď o době, o které toho zase tolik nevíme. My jsme v té době zakládali JZD.

To je asi jako kdyby někdo o Písni řekl, nečetl jsem to, ale čarodějové a draci haha to je pro děti.
    upraveno 22. října 2012
    Tak to teda prrr!!! Já jsem řekl, že nemám potřebu to vidět, nic víc. A domnívám se, že mě opravdu nikdo, ale opravdu nikdo nemůže nutit chtít něco vidět, když mě to opravdu nezajímá.
    Právě, že to té době moc nevíme a když čtu tu knížku, tak zírám, že se to dělo před 50 lety a teď se USA chová jako vzor ctnosti.
    Ten film není úplně dobře udělaný, a tak bohužel vyznívá, jak píše uživatel v tom komentáři.

Přirovnala bych to k sametové revoluci. Jeden natočí film/napíše knížku o cinkání klíčů a Havlovi ve vězení, jiný natočí film o tom, jak učitelka přišla o místo, protože něco řekla nebo někde nebyla.
    The Help je ten druhý případ, popisuje běžný život.
    upraveno 22. října 2012
    Osobně bych radši viděl ten druhý film/četl kníku o běžné učitelce, kdyby, ano, kdyby česká kinematografie poslední doby nebyla tam kde je :)
    A to, proto, že od toho budu očekávat, že se to dotkne reálií, který pro mě citově něco znamenají.

Ale problematika amerického "černého svědomí" v takhle zúženém gardu ve mě nic nevyvolává, i s ohledem na to, že dle mého se tam s podřízenými takhle jedná dodneška, jen to nesmí mít punc rasy a v roli těch podřízených můžou být i bílí nebo Asiati.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Našla by se dobrá duše, která by mi z dodaného obrázku vytvořila ikonku ideální pro nový web, prosím? K téhle ikonce mám dvě verze a obě se mi tady zdají rozmazané. Já tohle tvořit vůbec neumím.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 26. října 2012
    pošli mi to na mail a já na to mrknu.
    Ale když sem nahraješ obrázek, tak se trochu zkomprimuje a ta kvalita se trochu ztratí.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Díky.
    Já si myslím, že to bude tím, že jsou moc malé, protože je mám uzpůsobené rozměrům pro Lopuch a CSFD.
  • Udělám tady reklamu na jednu strategickou online hru v prohlížeči. Jmenuje se E-sim a můžete v ní vybudovat svou kariéru v politice, v armádě, založit vlastní podnik nebo obchodovat na burze a hlavně stát se součástí fajn komunity. http://secura.e-sim.org/lan.32293/
  • Já jsem ten film viděl a líbil se mi. Koukal jsem na to tak trochu z nouze, protože nebylo nic zajímavějšího, na co bychom mohli koukat se ženou k mání (nemá ráda asijské, akční a násilím oplývající filmy). Nakonec jsem rozhodně nebylo zklamán. Považuji ten film za nadprůměrný s několika opravdu silnými momenty. Škoda jen, že zde nebyl žádný sympatický mužský element, ale v podstatě to až zas tak nevadilo.
  • upraveno 28. října 2012
    Taková otázka, kterou jsem teď řešil. Jaký motivy myslíte převládají u českých myslivců? Je to snaha vytvářet nějakou biodiversitu, udržovat přírodu tak aby měla nějaký přirozený ráz. Nebo to je jen snaha o to udržovat takové počty zvěře aby si v konečné fázi na podzim mohli zastřílet a užít si tu loveckou část? Je to radost, s toho že něco funguje nebo s toho že to můžu sejmout?
  • Já jsem studoval střední lesnickou školu, měl myslivecké zkoušky a účastnil se honu. Podle mě jednoznačně převládá druhá možnost. A to ještě nepočítáme debílky, kteří se nazývají myslivci, ale ve skutečnosti jsou to hovada, která si potřebují něco kompenzovat. Často se stává, že lesní hospodáři a myslivci jdou proti sobě, neboť mají v podstatě opačné zájmy. Podle mého názoru by se o les včetně stavu zvěře měli starat profesionálové a ne zájmová sdružení.
    K myslivcům se raději nevyjadřuji, protože mi nepřijde v pohodě zastřelit psa, aniž by řešili, že třeba někomu utekl, je hodný a majitelé se ho snaží najít (chápu, že psi nemají volně pobíhat po lese, ale ono se jim dost blbě vysvětluje, že když utečou, tak nemají chodit do lesa).
  • S těmi psi je to těžké. Každý si holt musí dávat pozor na to, aby neutekl. V pohodě to není, ale pokud neporuší předpisy, tak vidím spíš chybu majitele.
    upraveno 28. října 2012
    Chmur: Já beru, když pes zabíjí srnečky a králíčky, to je jiná. Ale když zdrhne jorkšír, nebo pudl, nebo kokr = domácí mazel pes, tak se trochu zamyslím, že to asi nebude krvelačná bestie. S tou chybou majitele je to jak kdy - nám jednou zdrhnul náš jezevčík. Byl s dědou na procházce a napadli je 2 vlčáci, jejich majitel na to jen koukal. Děda mezi ně skočil, takže pokousali i jeho a Fík (náš jezevec) se vyvlíkl a utíkal se schovat. Byla to naše chyba, že utekl a mohl by ho myslivec odprásknout, kdyby se schoval místo do křoví v parku do křoví v lese? Podotýkám, že Ferda byl potrhanej, krvavej atd.
  • upraveno 28. října 2012
    Nepamatuji si to již přesně, ale myslivec, tuším, nesmí zastřeli lovecké nebo služební plemeno.
  • Co se myslivců týče, nemusím je.
    Zaprvé z důvodu uváděného Krisou.
    Zadruhé mě pobavilo jedno takové povídání pro děti, kterého jsem se účastnila, kde pan myslivec i mně vysvětloval, že ty jeleny se špatně rostlým parožím MUSÍ STŘÍLET, protože by při vzájemných soubojích zabili protivníka. Poznámku "A kdo je střílel ty miliony let před lidmi?" jsem si radši nechala pro sebe.
    Zatřetí (a vím, že s tímhle přístupem nesouhlasí většina lidí) mi přijde strašně zbabělé oddělat zvíře desítky metrů od útočníka, když pomalu nemá možnost zjistit, že tam nějaký je.
  • Nemyslim si že je správne zastreliŤ zviera aby som ochránil zviera... ako sorry ale obyčajne sa dá postupovať aj iným spôsobom
  • Mně to trochu připomíná:
    Co mám dělat, když chráněné zvíře žere chráněnou rostlinu?! :D
  • Zabij bobra, zachráníš strom:-)

Regulace zvěře je ovšem nutná, Ve střední Evropě již neexistuje původní krajina s původní faunou a flórou. Pokud zvěř nemá přirozené nepřátele a žije v úzké interakci s člověkem, jsou prostě takové zásahy nutné. Musí se to samozřejmě dělat odborně a s citem.
    Chmur napsal(a):

Nepamatuji si to již přesně, ale myslivec, tuším, nesmí zastřeli lovecké nebo služební plemeno.

Takže jorkšíra klidně odprásknout může - jo, ty bestie by rozervaly jelenů... : )
  • Mně se líbí nápad návratu šelem. Aspoň do těch méně obydlených oblastí s menším počtem silnic a lidí na m2. Nevím, jak velké území by přesně potřebovaly (I když nepochybuji, že jsem to už několikrát slyšela/četla.), ale pár kusů na Šumavě a sem-tam v Beskydech mi přijde strašně málo. A pak, samozřejmě, vyvstává otázka, jestli jich není tak málo protože by se neuživily, nebo proto, že takhle je to pro lidi pohodlnější. :?:
    MU: Myslím si, že B. Musím se přiznat, že kdybych na výletě potkala nějakou větší šelmu, tak se zakousnu do stromu a dělám, že jsem větev!
  • Ráda bych tvrdila to samé, ale ve skrytu duše se obávám, že v obdobném případě bych se začala minimálně rozplývat nad tou huňaťoučkou srstí/tou nádhernou linií čelistí/těmi štíhlými tlapkami a zvíře by mne buď sežralo, nebo zděšeně prchlo do vedlejšího státu. :D
  • Jenže šelmy rády migrují a potřebuji velký lovecký prostor. U rysa se jedna o stovky kilometrů čtverečných. Nedá se dopředu zjistit, jak budou na jejich zvýšený počet reagovat stavy spárkaté a zaječí zvěře. Do sporu se nám v okamžiku odstávají myslivci a ekologové. Hrozí interakce šelmy s domorodci (nemyslím, že by zaútočila, ale lidem ji stačí vidět a panikaří..viz. Krisa:-)
    Není to tak jednoduchá záležitost.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.