Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

1125126128130131144

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Dreamer Teď to budeš číst poprvé? Měj po ruce kapesníčky...
  • flanker.27 napsal(a):

@Dreamer Teď to budeš číst poprvé? Měj po ruce kapesníčky...

ano, kapesníčky mám po ruce během posledních tří dnů v každou denní i noční dobu :D

@Dreamer Snad ne rýmička?
  • Toto mi ukazovala aj spolužiačka. Strhujúce ilustrácie.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Dočten Dóm řetězů. Kniha fajn, další střípek do monstrózního příběhu, jen mi přišlo, že kvalita lehce od Vzpomínek ledu upadla. Začátek knihy super, příběh Karsy Orlonga mě hodně bavil, těším se na tu trilogii o něm, ale jakmile se to dostalo na Raraku a k Ša'ik, tempo upadlo a spíš se to vleklo. Konec se však, jak je již zvykem, rozjel, až mi přišlo, že Erikson už byl blízko limitu stránek, tak to urychlil až moc. :D A musím říct, že jsem si v tomto díle dost oblíbil Šuma. :)

btw. neví se nějaké bližší info o vydání Vichrů? Já jen, že mám v plánu si celou Píseň přečíst znova a nevím kdy začít, aby mi to tak nějak vyšlo do toho vydání. :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Riokai napsal(a):

btw. neví se nějaké bližší info o vydání Vichrů? Já jen, že mám v plánu si celou Píseň přečíst znova a nevím kdy začít, aby mi to tak nějak vyšlo do toho vydání. :D

O Vichrech se neví nic (kdyby se vědělo, tak by ses nemusel ptát, protože by to tady bylo velkým tématem). Ale ještě si pár měsíců klidně počkej :)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Nevada Pár let :-P
  • Tyrion Lannister napsal(a):

@Nevada Pár let :-P

Neiiiin! :wall:
    Tyrion Lannister napsal(a):

Nevada Pár let :-P

To až na Sen o jaru ;)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Nevada jen aby se to nezvrhlo v Sen o vichrech =D
  • Everett_Young napsal(a):
    :applause:
    @Everett_Young Huš, už! :-D

• upraveno 8. ledna 2017
    Martinovi to tak trvá, protože nám chystá velkolepé překvapení a vydá oba poslední díly najednou, plus nějaké bonusové životopisné romány o některých oblíbených vedlejších postavách spolu s ilustracemi vlastní výroby a navrch k tomu všemu chystá i výkladový slovník vznešené valyrijštiny 8-)

P.S. samozřejmě mezitím si stihnul nově obložit koupelnu a padesátkrát rozebrat a vyčistit klávesnici a objet všechny cony na světě, je to renesanční člověk :anxious:
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    @Dreamer A nesmíme zapomenout na jeho neřesti skákání nahý na trampolíně a hra s obřím bublifukem 8-)
  • @Riokai A ještě se u toho takhle směje :D

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Dreamer Ještě bych poprosil o komplexní Západozemskou kuchařku se 101 recepty vhodnými pro svatební hostiny s fotografiemi vlastnoručně dělanými vzorky. Mapy hvězdné oblohy a Sbírku básní a písní Floriona Stříbrohlasého.
    upraveno 8. ledna 2017
    A víte co je nejhorší? Že kdyby se Martin v mezičase rozhodl, že napíše podrobný elaborát Výstavba Zdi napříč staletími, tak bych si to stejně přečetla a nejspíš by mě to i bavilo.
  • Nevada napsal(a):

A víte co je nejhorší? Že kdyby se Martin v mezičase rozhodl, že napíše podrobný elaborát Výstavba Zdi napříč staletími, tak bych si to stejně přečetla a nejspíš by mě to i bavilo.

A on to ví. :twisted:
  • @Monte Karstark To radši tu výstavbu zdi co chce Nevada... Kobylky máčený v medu budou beztak kentus....
  • upraveno 23. ledna 2017
    Právě čtu druhý díl Kroniky Královraha a rozhodně tuhle sérii doporučuju všem, kdo ji ještě neznají (a hlavně těm, kdo pořád čekají na informace o Vichrech zimy, protože Kronika Královraha je zabaví na hodně dlouho). Skvělá práce ohledně mytologie toho fiktivního světa a prokreslení prostředí, ať už jsou to dickensovské začátky hlavního hrdiny v Tarbeanu nebo napůl kouzelnická Univerzita. Kvothe je vděčná postava, i proto, že na sebe prozradí úplně všechno a klidně usadí na zem představu ultra schopného hrdiny z příběhů, které o něm kolují. Mimochodem - práva na zfilmování už teď má Lionsgate, ale vážně doufám, že Rothfuss dřív trilogii zafinišuje. Byl by tu jinak další otravný trend dnešní popkultury.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @svoa00 koho sis tam oblíbila?
  • upraveno 23. ledna 2017
    @Everett_Young Tak ono je tam moře postav, takže spousta z nich je sympatická (jsem zhruba ve třetině druhého dílu a Kvothe ještě ani neopustil Univerzitu). Asi nejsympatičtější mi byl Abenthy, nejzajímavější mi přijdou Mistr Elodin, Auri (jo, mám slabost pro magory :D) a Denna (vzhledem k tomu, že neumí využít příležitosti zlepšit svoji situaci, tak myslím, že tahle občasná gejša nedopadne dobře).
  • Dočítala som Century trilogy od Folletta. Je to macher. Odporúčam.
  • @undefined Elodin je naprosto nejlepší postava :-) Ale těch postav je tam hodně. Líbí se mi Bast, jsem zvědavej co se z něho vyklube. A to pojetí magie ve světě je bez chyby
    @Aviv Je chyba posuzovat Folletovy knihy dle seriálových zpracování Pilířů země a Na věky věků?
  • upraveno 24. ledna 2017
    @flanker.27 Četl a viděl jsem jenom Pilíře a je to dost podobné dle mého... Resp. to co mi vadilo na seriálu je i v knihách, jen to neumím dostatečně uchopit a popsat :D

Edit: teda jako i knížku i seriál mám jinak celkem rád.. A nejvíc mi tam vadí asi taková ta plochost postav a jednoznačný rozdělení hodnejch a zlejch...
    upraveno 24. ledna 2017
    @sfik Pilíře jsem celkem skousl coby dějově průměrné, avšak kvalitně natočené a přemírou pěkných ženských oplývající. Výhrady byly - přemíra náhod, slabí záporáci chytající se za hlavu, když jim jejich ďábelsky zlé plány nevycházejí a podobně. Nicméně to šlo. Pak jsem viděl Na věky a to byla až příliš očividná vykrádačka sebe sama, téměř totožné zápletky a děj, jen posunuté z 12. do 14. století. Navíc to vytáhnutí Edwarda II. jakožto deus ex machina bylo na mě moc.
  • @flanker.27 Proto jsem se Na věky... kouknul na půlku prvního dílu a vypnul to. Nic přínosného. Ale hodnotil bych to jako věrně zfilmovanou předlohu - v tom pozitivním i negativním. Jestlis Pilíře viděl a chceš je číst, tak je asi nečti... :D Leda kdybys jel na dovolenou k moři a potřeboval něco ke čtení.. Ale pokud máš po čem šáhnout tak na to prď..
    @sfik Tak, to bylo slovo, co jsem potřeboval slyšet :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.