Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
A taky mohu zatím doporučit
Zabíječů je celkem 12 (2 vyšli nově loni, mám takový pocit). Na sebe i celkem navazují, ale není to ucelený příběh (zatím a předpokládám, že to bude tak i nadále). Jestli to je dobré těžko říci, mě to baví, ale někomu to nemusí sednout (jde tam hlavně o to někam se dostat a něco vyřešit = vymlátit nepřátele). Hlavní hrdinové jsou trpasličí Trolobijce Gotrek (který mlátí všechny padouchy hlava nehlava, furt pije a touží po hrdinské smrti v boji - zatím nevím proč) a Felix (člověk, který opilý slíbil Gotrekovi, že ho bude následovat a napíše o jeho smrti hrdinný epos).
Jinak pro ty, kdo Warhammer neznaj, tak je to typický fantasy, takže démoni,draci, orkové na horách, trpaslíci v horách, čarodějové s hořícíma rukama atd. Nechybí nic. Rozdíl oproti třeba Warcraftům a podobný svoloči je v podobě světa s tím naším, takže tam máme obdobu středověkého Německa, Francie, starého Egypta a podobně. Kdysi jsem to žral a kupoval každou novou knihu...je fakt že nobelovku za literaturu to nedostane ale oddechovka parádní.
odporúčam od zahna trilógiu o Thrawnovi (dedič impéria je tuším prvá kniha)
a aj neskoršia séria "nových jedi" má lepšie momenty. ale zahnove sú fakt výborné.
thrawn sa odohráva pár rokov po filmoch, je to o geniálnom veľkoadmirálovi, ktorí sa snaží postaviť impérium na nohy.
Jo, Velká šachovnice, to je učebnice politickýho pragmatismu.
Zahn napsal ještě jednu SW trilogii - Stíny minulosti, Vize budoucnosti a Pouť pozůstalého. Ta třetí už je spíš volným pokračováním prvních dvou a líbila se mi o něco méně.
Hodně se mi taky líbily knihy Háv klamu a Labyrint zla (napsal James Luceno), které velmi šikovně předcházejí nové filmové trilogii - konkrétně epizodám I. a III. (knihy končí přesně tam, kde filmy začínají).