Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

18990929495144

Komentáře

• M1on napsal(a):

@Hildegarda o čem to alespon bude ?A je to moc brzo ještě mi zbejvá VII,I, II =D

mne chýba ešte, a vlstne UŽ jen III., a V diel (vázaná,tvrdá edicia) :dance: zrovna pred týdnem mi došla II.

(inak ak chceš, viem o nekom, kdo práve predáva 2.diel knihy, pevná vazba,,len obálka chýba, možem ti poslať nanho mail kontakt
  • Frodo Pytlík. 8-O
  • Zajímalo by mne, z jakých postav je vlastně na výběr.
  • brbr napsal(a):

Hermiona :-)

detto :)
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 26. listopadu 2013
    Mne vysiel Superman
  • Proč mám pocit že u chlapů je jenom Sherlock Holmes? Mě vyšel taky... :-k
  • Nečetl jste někdo?
    Bohuslav Švec Soumrak keltského meče (1. díl)
    Bohuslav Švec Jak určili bohové (2. díl)
  • superman ... 8-O ...
  • Také superman. Zajímalo by mne, kdo má stejné vlastnosti jako superman v dámském vydání a podle testu Eowyn z Pána prstenů. To je nanejvýš zajímavé
  • ono byť superženou nie je žiadna výhra ... (rozhodne nie v tom genetickom ponimaní)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Málo možností. Málo výsledků.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Michelle napsal(a):
    You are Dirk Pitt from the well-known Clive Cussler novels. Recently played by Matthew McConaughey in the blockbuster movie Sahara, you are bold, confident and witty. You love to face new challenges and discover new things.

Clive Cussler’s widely popular series are full of fast-paced action. Dirk Pitt has often been compared to Indiana Jones. The characters explore and preserve history, often along with successfully thwarting villains with plans of global domination and catastrophe.

Netuším kto je Dark Pitt, ale ani trocha to nesedí ani na mňa, ani na to, čo som odpovedal :D
  • @Branislav_Gepeto vačšina knih Cliva Cusslera je docela zajímavá, má nekdy celkem dobré originálne, prekvapivé nápady (typu rozne časovo limitované "Smlouvy století, na odkup/predaj a pod. Aljašky, Kanady, ich pripojenie/oddelenie, \ k/od usa, /zssr, vyzdvihnutie Titanicu, zistenie existencie,pátranie, a nájdenie velmi vzácneho stabilného prvku, nazvyme ho napr.Elerium115, vyskytujúceho sa na jedinom mieste na Zemi - kde inde, jako na Sibíri, /al.Novej Kaledónii, hlboko na území Sovietskeho zvazu..-pričom ho chcú, ovšem, všetky velké mocnosti :twisted:, atd..
    píše takýto podivný, ale o to zaujímavší mix žánrov, akési "politické-sciFi", alebo rozne trochu alternatívne dejiny, politické drámy (podobne neco jako politické thrillery od F.Forsyth, a pod.)
  • @Alef_peAlef ´´..takéto a podobné zápletky, v tomto štýle a duchu
    @Alef_peAlef No to neznie zrovna ako môj šálok čaju :D Ja radšej fantasy s inými svetmi
  • Hermiona :D Hmm...zvláštní :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Branislav_Gepeto
    Dirk Pitt je takový ten neuvěřitelný, naprosto dokonalý chlap, který i když má nějakou slabou chvilku, tak je to vlastně klad.
    Bývá charakterizovaný jako mix Jamese Bonda a Indiana Jonese s tím, že když u nich vybuchne granát, tak Indiana Jones odletí silou výbuchu stranou, Jamesi Bondovi to potrhá obleční, zatímco Pitt zůstane na místně a nehne se mu ani vlásek (tak nějak to popsal jeden kritik či recenzent) ;)
  • Byla to jen taková blbůstka pro pobavení, jasně, že to nemá moc možností :-)
    A tady další úsměvná záležitost, 7 slavných literárních děl v piktogramech:
    http://svetyliteratury.cz/?p=2057
  • Branislav_Gepeto napsal(a):

@Alef_peAlef No to neznie zrovna ako môj šálok čaju :D Ja radšej fantasy s inými svetmi

však to já taky ;p :-)
  • @JoeGyry napsal(a):

Čítali ste niekto od Juraja Červenáka Strážcovia Varadína, alebo niečo iné?

Strážce letos v létě a líbili se nejen mě, ale i prastrejdovi (historické čtení naučnější i čistě prozaické, trocha sci-fi atd.).
    Jen škoda, že u nás v knihovně měli jen v češtině. :(
  • Michelle napsal(a):

Takový malý testík "Která literární postava jste?"

Hmmm, na Baker street se nás sejde hodně... :o)
    Nevada napsal(a):

@Branislav_Gepeto
    Dirk Pitt je takový ten neuvěřitelný, naprosto dokonalý chlap, který i když má nějakou slabou chvilku, tak je to vlastně klad.
    Bývá charakterizovaný jako mix Jamese Bonda a Indiana Jonese s tím, že když u nich vybuchne granát, tak Indiana Jones odletí silou výbuchu stranou, Jamesi Bondovi to potrhá obleční, zatímco Pitt zůstane na místně a nehne se mu ani vlásek (tak nějak to popsal jeden kritik či recenzent) ;)

Takže vidím, že somo veľa neprišiel :D
  • Gandalf. To není vůbec zlý výsledek :)
  • upraveno 29. listopadu 2013
    Přidávám se do klubu Sherlocků
  • MissUtahraptor napsal(a):

Strážce letos v létě a líbili se nejen mě, ale i prastrejdovi (historické čtení naučnější i čistě prozaické, trocha sci-fi atd.).
    Jen škoda, že u nás v knihovně měli jen v češtině. :(
    On pise iba v cestine. Ako Slovakovi sa mu to zda marketingovo vyhodnejsie.
  • @ZoiD jaké si dával možnosti, v jako štýle odpovede ? uš asi 3x som skušal aj toho gandalfa zaatypovat, ale zatím mi vždy vyšel nekdo iný :/( ;D) :-)
  • @Hildegarda vážne kvôli tomu? Ja som niekde čítal že mu Slováci nechceli vydať tak krvavé knihy.
  • @Alef_peAlef Jsem to dával podle aktuální lehce nameteny nálady :) Byl jsem při tom v trošičku melancholicky fázi :) Na přesny odpovědi se neptej, nějak bych to měl problém složit dohromady :D
  • @JoeGyry to sa nevylucuje. U nas je maly trh na taky zaner a Cesi slovenske knihy malo citaju. Povodne pisal pod severskym pseudonymom dokonca.
  • Včera som dostal do rúk poslesedný diel trilógie Ľavá ruka Boha - Pod krídlami smrti. Zhltol som to za jeden deň, viac z nutnosti ale čítalo sa to veľmi dobre. Úvod a doslov bol veľmi, uhm zaujímavý. Zo štýlu knihy mi bolo od začiatku jasné že to s hl. postavami (3 chlapci ktorí ušli z útulku) nedopadne úplne ružovo, ale ono
    to dopadlo relatívne zle pre všetkých.
    No ten koniec sa mi viac menej páčil, určite lepšie ako nejaké neuveriteľné zvraty takto to bolo vrámci reálnosti.
    Spôsob boja Švajčiarov - vozová hradba, nenápadne pripomínala spôsob boja Husitov no autor na konci knihy spomína Jána Žižku a priznáva že vozové hradby a ich použitie čerpal práve z histórie husitov. Celkovo na konci spomína všetky historické postavy/udalosti, ktorými sa inšpiroval, dokonca aj inšpirácie z osobného života.
    Obľúbená postava trilógie: Henry Zahlmlievač - mal som pocit že z chlapcov sa najviac psychický vyvinul, mál som rád aj Kleista ale ten v 3 knihe veľa priestoru nemal.
    Obľúbená pasáž trilógie: takto v čerstvosti mam hlavne poslednú knihu čiže asi posledných 20 strán knihy, alebo ma stále pobavilo Henryho "zahmlievanie".
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.