Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
(inak ak chceš, viem o nekom, kdo práve predáva 2.diel knihy, pevná vazba,,len obálka chýba, možem ti poslať nanho mail kontakt
Bohuslav Švec Soumrak keltského meče (1. díl)
Bohuslav Švec Jak určili bohové (2. díl)
Clive Cussler’s widely popular series are full of fast-paced action. Dirk Pitt has often been compared to Indiana Jones. The characters explore and preserve history, often along with successfully thwarting villains with plans of global domination and catastrophe.
Netuším kto je Dark Pitt, ale ani trocha to nesedí ani na mňa, ani na to, čo som odpovedal :D
píše takýto podivný, ale o to zaujímavší mix žánrov, akési "politické-sciFi", alebo rozne trochu alternatívne dejiny, politické drámy (podobne neco jako politické thrillery od F.Forsyth, a pod.)
Dirk Pitt je takový ten neuvěřitelný, naprosto dokonalý chlap, který i když má nějakou slabou chvilku, tak je to vlastně klad.
Bývá charakterizovaný jako mix Jamese Bonda a Indiana Jonese s tím, že když u nich vybuchne granát, tak Indiana Jones odletí silou výbuchu stranou, Jamesi Bondovi to potrhá obleční, zatímco Pitt zůstane na místně a nehne se mu ani vlásek (tak nějak to popsal jeden kritik či recenzent) ;)
A tady další úsměvná záležitost, 7 slavných literárních děl v piktogramech:
http://svetyliteratury.cz/?p=2057
Jen škoda, že u nás v knihovně měli jen v češtině. :(
Spôsob boja Švajčiarov - vozová hradba, nenápadne pripomínala spôsob boja Husitov no autor na konci knihy spomína Jána Žižku a priznáva že vozové hradby a ich použitie čerpal práve z histórie husitov. Celkovo na konci spomína všetky historické postavy/udalosti, ktorými sa inšpiroval, dokonca aj inšpirácie z osobného života.
Obľúbená postava trilógie: Henry Zahlmlievač - mal som pocit že z chlapcov sa najviac psychický vyvinul, mál som rád aj Kleista ale ten v 3 knihe veľa priestoru nemal.
Obľúbená pasáž trilógie: takto v čerstvosti mam hlavne poslednú knihu čiže asi posledných 20 strán knihy, alebo ma stále pobavilo Henryho "zahmlievanie".