Nová POV!
V Tanci s draky se dočkáme nové POV, o které jsme dosud neměli ani tušení! A nemyslím tím záhadného Quentyna Martella.
GRRM ve svém novém updatu k Tanci píše, že do knihy přidal POV, který se dosud v sérii nevyskytoval a který patří jedné z postav zpracovaných v první sérii "Dark Horse" miniatur. Kdo jsou tyto postavy? Jsou to Jaime, Cersei, Loras, Sandor, Jon, Melisandra a bratr Noční hlídky. Obdivovat je můžete i na obrázku.
Z toho plyne, že novou POV bude buďto Loras Tyrell, nebo Sandor, nebo Melisandra, nebo nějaký náhodný bratr Noční hlídky.
1) Loras Tyrell - vzhledem k tomu, že v rodině Tyrellů nemáme žádného pozorovatele, mohl by to být právě Rytíř květin. Události v Králově přístavišti sice Martin popisoval v Hostině, avšak možná bychom se očima Lorase mohli podívat na Dračí kámen - a zjistit, zdali byl opravdu zraněn, či zda se jednalo o tyrellskou intriku.
2) Sandor Clegane - nepochybuji, že drsně upřímný Ohař by potěšil nejednoho z nás. Avšak platí podobná námitka jako u prvního bodu; Martin události v těchto končinách pokryl již v Hostině. Je-li Sandor skutečně hrobníkem na Tichém ostrově, pak by se dějová linie trochu neobvykle překrývala s Brienninou.
3) Melisandra - na jednu stranu by se to mohlo zdát logické; jestliže Davos zemřel, pak nemáme nikoho, kdo by zblízka nahlížel na Stannise (Jon s ním přeci jen není tak svázaný, navíc bude mít jiné starosti). Jen se obávám, zdali toho Rudá kněžka neví příliš mnoho. Z hlediska literárního by možná bylo zajímavější, kdyby zůstala zahalena tajemstvím.
4) bratr Noční hlídky - třeba Bolestínský Edd? To by nás Martin ovšem vypekl.
Co myslíte vy?
Komentáře
Měl jsem psa Azora... ale o tom jsem již psal jinde. :x :wink:
milujem stanisa ale veeľmi tajne :-) dokonca som o jeho vzťahu s Mely urobil film. pravdaže pod pseudonymom. možno odtiaľ poznáte repliku: V ohni se mnnou pojď!
mal som to dať do filmových citátov? néé, ale patrilo by to tam všetkými desiatimi.
Ohni se mnou pojď? :?: :o Viděl bych to jinak. Ty se ohneš a já... půjdu! :twisted:
To je ale jiný Azor.
Azor Ahai Znovuzrozený. 8)
"Přijde konec dlouhého léta a v obloze bude krvácet rudá hvězda. Temnota zhoustne. Tehdy se Azor Ahai znovu zrodí v moři, vprostřed kouře a soli, aby probudil draky z kamene. To on znovu pozvedne Světlonoš, rudý meč hrdinů, aby se postavil chladnému dechu tmy. On bude tím princem, který je přislíben, a jeho bude Píseň ledu a ohně."
Třeste se, smrtelníci, a zoufejte! :twisted:
Jenže Melisandra své schopnosti nepoužívá jako magii, ale jako znak moci svého boha a důkaz pravosti své víry.
Už dřív jsem tady psala, že si myslím, že Melisandra (a ostatní kněží R´hllora) jsou prostě čarodějové, jen si to neumějí, nechtějí přiznat - případně si toho jsou někteří vědomi a sprostě toho využívají.
A zrovna u Stannise se mi něco takového právě příčí. "Železný král" postupně čím dál snadněji své zásady pouští k vodě, jen aby se udržel ve hře.
@Tergas
Sorry, mě zrzky neberou a pěknou tvářičku má v Písni kde kdo, takže zůstanu na svém. (Čti - nebudu se pouštět do rozboru, zda měřit sympatie podle krásy, dokonce i v knize).
Ja mám takú ambicióznu sestru (cca 24), takže som s predstavením dvadsiatky (samozrejme som si ju predstavil inak než sestru), ktorá má rozum vyspelej ženskej nemal problém.
Ja by som Mel tipovala na mladú tridsiatničku.
To je fakt. Prakticky nemala inú výchovu, než tú Rohlíkovskú. Thorosa sa im pokaziť nepodarilo, on už asi trocha skazený bol, že? =D Ikeď, je otázne, kedy sa ten vyučil za kňaza a čo tomu predchádzalo. A v Hostine je to už sympatický a poľutovaniahodný človek (Berik je v háji a Cat dělá blbiny (Freye ať si věší dál ale na Brienne nešahat)). Ten rozhodne nepatrí medzi fanatikov.
Železný Baratheon je na tom skoro ako Ned. Bol dotlačený do hry, ktorá sa mu prieči. Mel ho drží od skazy intrigami, Davos priam zázračne charakterným a praktickým prístupom, ale Mel jasne preberá kontrolu. Teraz sa však dostal z jej vplyvu a som fakt zvedavá ako dopadne stret s nájomcami Zimohradu.
A když už, tak tmavovlásky ;)
Jinak se mi zdá že v Essosu se všechno rekrutuje z otroků =D
Ad kouzlení - pokud jsou v tom náboženství vychováváni od dětství stím, že s "boží" vůlí dokážou zázraky, tak jim to určitě nebude připadat jako magie. A bude to pro ně vlastně normální jako modlení