Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1171172174176177394

Komentáře

• ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @M1on Tak pro mě Final Fantasy VII: Advent Children stojí na prvním místě filmů podle pc her, a snad by se jich i pár dalších kvalitních našlo. Všechno snad nejsou jen sračky od Uweho.
  • @Thorar To je sice pravda ale zbývající stěží dosáhli průměru.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Mně se docela líbil filmový Doom, ano, je to v podstatě hovadina, ale alespoň trochu se hrou propojená.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @M1on Ok, projel jsem si seznam filmu podle pc her a pravda, máloco to dotáhlo na průměr (pro mě Tomb Raider, Mortal Kombat a první Final Fantasy).
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Teď se chystá nějaký ten Assassin's Creed od Fassbendera
    a po vzoru herní předlohy i restart Tomb Raider
    Pro Ghiblifanoušky
  • @Montezuma3 jo jo jo A dead space,Deus ex a Mass efekt
  • Potřeboval bych poradit: hledám film který jsem viděl když mi bylo asi 10 a nepamatuji si jméno
    popis: Bylo to animované a japonské myslím i když si nejsem jistý ale bylo to asijské a celkem brutální (lítali tam hlavy a podobně) v televizi říkali že je to 18+
    děj:pamatuji si jen že tam byla nějaká nakažlivá nemoc kterou chytl hlavní hrdina a proto odešel z vesnice hledat lék...taky se tam válčilo byli tam i palné zbraně
    nedělám si moc naděje že by někdo věděl o co šlo ale naděje umírá poslední :)
    upraveno 23. července 2013
    @DanielSvatoš Podle popisu mi to sedí na Princeznu Mononoke ale to je pohádka, určitě né brutální a už vůbec ne pro 18+
  • @Montezuma3 Ne, vůbec tam nelétají hlavy :)
  • @Montezuma3 ha to je ono huráááááááá :) jestli tě někdy potkám tak ti kupim pivo a panáka :)
    a k tomu 18+: běželo to někdy kolem půlnoci takže tam byla hláška že děti mají jít spát...tak jsem to myslel (né nahotinky)
    ale hlavy tam lítali to si pamatuju že ten týpek někomu ustřelil hlavu šípem :) nebo jsem měl jen velkou představivost ?
  • @DanielSvatoš Neměl jsi velkou představivost, skutečně tam ustřelil hlavu jednomu z vojáků kteří ho pronásledovali.
  • @DanielSvatoš ono těch ustřelených hlav tam bylo víc, nepletu-li se :twisted:
  • @jjelen tak nakonec bylo ale ne zas tak moc
    Doporučte mi nějaký dobrý historický nebo válečný film prosím :)
    upraveno 24. července 2013
    @DanielSvatoš Hrozně širokej pojem... Spíš akční, spíš věrohodný, rekonstrukce bitvy nebo z pohledu jednoho vojáka, válka na pozadí nebo pozadí na válce... :) (pro historický platí prakticky totéž)
    Je to jednoduché. Jaký udělat trailer na film, který je celý natočen jen na několik velice dlouhých záběrů?
  • upraveno 24. července 2013
    @flanker.27 dobrý je *Za Neprátelskou Linií I* , z čias balkánskich vojen, odohráva sa cca v druhej pol ´´90 rokov, nekde na území býv., práve se rozpadajúcej Juhoslávie.. :o
    (nj, ano, ten) :o :spike:
  • @flanker.27 třeba nějaký tvůj oblíbený co není až tak známý
  • Za nepřítelskou linii je taková pohádka o tom jak hodný sestřelený americký pilot, uteče všem těm zlým Srbům. Asi nejlepší film o válce v jugoslávii jsou Warriors z roku 1999. Je dost drsný spíše dokumentární než kační téměř se v něm nebojuje.
    ..a dobrá bola aj II. Behind Enemy Line 2 - už len pre tú jeho stálu, vlastne (v prípade tohto filmu, resp. štátu,/režimu kt.je tam (stále") v hlavnej úlohe (aj vo filme, aj v reáli) DOSLOVNE stálu aktuálnosť... - v tomto prípade je dej práve tohto filmu, a práve konkrétne henten dej, tak vierohodný, jako ešte žiadny iný.. prtže, jako se zdá, tak nejak "postupuje, a jak sa zdá, aj jeho aktuálnosť bude "postupovať s časom".. už vidím,
    tie titulky správ z

"from-not-so-too-far-future" :

16.február, 2 039

Správy.

Zo zahraničia :

- Kim čong Hun, čerstve menovaný a korunovaný nástupce doterajšieho vudce KLDR, Kim čong-una, pri neoficiálnej návšteve a prohlídke své tajnej raketovej odpalovacej základni Komurg-Chu-Cpe-No hrímal o rozhodném, nelítostném, a zničujícím úderu na "satana", (usa), ..pokial nebudú ihned obnovené humanitárne dodávky pod hlavičkou osn (v podstate ovšem zo "západu" -usa, kanada, Europa, Rusko, čína, Japonsko, JužnáKorea), + obilniny, a iné "siate-sklizne" zo severo-americkích, a kanadskích obilních lánov a sýpok)-; dodávky potravín, liečiv, šatstva, spotrebního zboží, energetickích zdrojov, elektroniky, prístrojov, nástrojov, strojov, vozidiel, civilních aút, náhradních dielov, luxusního zboží, atd..a iních komodít, ktorích má inak sebestačný štát, a úspešný budovatel jeho politiky a filozofie "Chu-Cpe", vyspelý priemyselno-polnohospodársky moderný štát, "momentálne chronický" nedostatok.. :twisted: image :king:
  • DanielSvatoš napsal(a):

... co není až tak známý

I když ta otázka nebyla na mě... co třeba tohle:http://www.csfd.cz/film/154276-talvisota/
    @jjelen podle komentářů a hodnocení dost dobré...někdo tam píše že je to jako Bratrstvo neohrožených a na to zrovna koukám a mám to strašně rád :) dík
    navíc mě Zimní válka zajímá takže to je na zítřek jasná volba
  • @derfel poznám aj warriors.. ten je vážnejší, dramatickejší, surovší..

ano, a hento može byť hoc aj pohádka - ale tá výstavba,štruktúra deja - je velmi presvedčivá, až "reálističná", hustá, doslova prehustená (ani 1 veta, ni 1 záber navyše by sa tam už asi nikde nevopchal.. ), takmer nič zbytočné, žiadna "vata" takmer.. :-$ :arrow:
    upraveno 24. července 2013
    @Rolandzee-Zafira-Winterfell O Za nepřátelskou linií bych řekl mnoho, ale slovo "dobrý" by tam nebylo :)

@DanielSvatoš Zkus třeba Vlak

Na svojí dobu je to neuvěřitelně natočený a vyloženě antihrdinský s dost drsným koncem...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    derfel napsal(a):

Asi nejlepší film o válce v jugoslávii jsou Warriors z roku 1999. Je dost drsný spíše dokumentární než kační téměř se v něm nebojuje.

Tenhle film taky doporučuji, byla jsem z něj celkem hotová a dokonce měla i noční můry (scéna s vysypáváním zajatců + mrtvol mě pronásledovala ještě dost dlouho).
  • Warriors taky zkusím...dík
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @DanielSvatoš Zkus - navíc tam hraje Hornblower (Ioan G - radši nepokouším jeho jméno napsat, jinak by mohl chudák škytat :) ).
  • Keď ste u tých vojnových vecí, nepoznáte seriál Brideshead Revisited? Na nete to vychvaľujú ako jednu z najlepších sérií BBC, tak že či má zmysel sa do toho púšťať.
    @Montezuma3 Jo, když Gravity tak tahle ukázka taky vypadá zajímavě...

• @flanker.27 si moc náročný :/( =D :twisted: :roll:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.