Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Dneska tam musí věčně někdo kecat, mlátit se, nebo něco...
A pak ty titulky na konci: Immortals, Mortals, As themselves :)
EDIT: tady je video, které jsem původně hledala :)
a už vôbec nie že Avatar je omaľovánka @Nevada síce tam je možno 90% "len" počítačom robená :D
a pozrite sa na toto
čiste CGI a reálnejšie ako masky z predchádzajúcich filmov
A take robenie Azoga
Loutky a masky vypadají skvěle... dokud jsou statické. Sebehorší CGI dokáže nahradit sebelepší pohybující se loutku :-) (je to samozřejmě nadsázka). Takový Jabba ze starých Star Wars vypadá hrozně uměle. Nedokážu si představit, jak by si v GoT poradili s draky bez CGI. Dobré atmosféry ve filmu se dá docílit i s CGI.
Navíc dřív, když filmaři neměli tolik produkčních možností, museli sebnout a opravdu myslet. Jak to udělat, aby to fungovalo a dobře vypadalo. Teď si řeknou děj je sice ptákovina ale když k tomu prdneme epic scénu s demolicí půlky města, tak je vlastně jendo, co se tam děje...
Jo, a loutky a animatronika ve starý Věci vypadali mnohokrát líp než kompjůtrový monstra v prequelu.
Nevyžaduji (i když to tak mohlo vyznít), aby se filmaři vraceli k mechanickým loutkám.
@Dreamer vím, že neřekla a souhlasím, že je chyba ignorovat starší filmy. Připadá mi prostě blbost kritizovat CGI jako technologii. Filmy s CGI rychle stárnou hlavně proto, že je to technologie, která se neustále vyvíjí. Osobně mi to však u filmů s pořádným dějem vůbec nevadí.
:weirwood: :other: :onfire: :3eyed:
:-P :twisted: 8-)
Nejlepší scéna:
D: Dobře.
A: Už si to rozmyslel.
D: Dobře.
Jek tu píšeme všichni, CGI je pomůcka, ale tím, že se na něj začala řada tvůrců spoléhart jako na samospásnou věc, stává se z ní naopak právě ten omezující prvek, kterej pořádně neumožní rozmýšlet děj sám o sobě, protože se všechno řeší stylem "a teď tam vrazíme, dvacet výbuchů, patnáct příšer, digitální krev a úspěch je zaručenej...
neúcte, zväčša Američanov). Takí si pozrú Transformers 3 - napríklad - pretože je to tak desne dobré ako sú tam tie efekty, aj keď sa tamčosi deje asi prvých desať minút a ostatok je nuda. A zase sem sa dajú zaradiť aj príliš dlhé vojny či bitky v mnohých filmoch a tie majú radi aj mnohí odporcovia CGI.