Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1176177179181182394

Komentáře

• V tom případě pak nelze brát vážně téměř žádné filmové sdělení, všechno je to totiž hnusný konzum cilící na peněženky zhýčkaných konzumentů, kterým jsou hořící pralesy a rozpouštějící se ledovce u zadku, hlavně když si můžou u Avatara zanadávat na hnusnou konzumní společnost :D jinak já blockbustery a jejich snahy o poselství neberu nijak vážně, pokud jdu na film jako je Avatar, očekávám zábavu, žádné hlubokomyslné sdělení.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Thorar Tak tam přecejenom ne. Teda ne že bych byl nějak vůči Němcům krvelačnej, na to jsem přečetl příliš mnoho Remarquů, Dobrodružství Wernera Holta a podobně. Musím říct, že mám hodně rád Most u Remagenu, film unikátní tím, že Němci i Američani jsou líčení vlastně stejně, jako lidi, co chtějí aby to všechno už skončilo.

Jo, německou kampaň hraju v Blitzkriegu II nejradši :)
  • @flanker.27 německé kampaně nebo cokoliv jejich je vždycky nejlepší ale musím přiznat že Avatar se mi docela líbil i když mi připadalo že vykradli Pocahontas
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @flanker.27 Pro mě je nejlepší válečný film Železný Kříž. Mě jinak u těch filmů vadí, že se tu poraženou stranu snaží vylíčit absurdně a nesmyslně zle, to pak ve mě vyvolává opačné pocity.

Avatara jsem vypnul asi po 20 minutách.
    @Thorar Ten by pro mě byl zajímavější, kdyby si to troufli natočit z pohledu Němců na západní frontě. Takhle to totiž není z pohledu tvůrců "za špatnou stranu". :)
  • @Dreamer
    jinak já blockbustery a jejich snahy o poselství neberu nijak vážně, pokud jdu na film jako je Avatar, očekávám zábavu, žádné hlubokomyslné sdělení.</blockquote

úplne rovnako som na tom aj ja :D inak by som na Pacifik Rim nešiel :D
  • Teď jsem se díval na Operace Dunaj, no tank byl hezkej. A to bylo tak všechno, byla to směs české a polské (té tam bohužel bylo víc) komedie a vykrádalo kde mohlo.
  • @Blackfish co máš vůbec proti Polsku ? :)
  • Ale nic, ale tohle není jejich šálek kávy, nebylo to dobré.
    @flanker.27 to by si asi netroufnul nikdo, tohle je povolené maximum :-)

Sebral jsem odvahu a koukám na Pád bílého domu.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Blackfish Samozřejmě že to nebylo dobré. Hraješ WoTko - musíš vědět že směs polák a T-34 neskončí nikdy dobře. V nejlepším případě jako BOT co se probourá hospodou. :D
    @Thorar No ono přísně řečeno má Železný kříž pokračování, které se na západní frontě odehrává, ale tam Steiner zjišťuje, že tím nejsprávnějším je nechat se zajmout Američany :)
    @flanker.27 To jsem nikdy neviděl, a zřejmě ani vidět nechci 8-O
  • :p nj Sandra Cretu :-P :-) :oops: :weirwood:
    @Thorar Netočil to Peckinpah a ani netuším, jestli Steinera hrál stejný herec, popravdě co si z toho pamatuju (je to hodně dávno co jsem to viděl a na csfd to nemůžu najít) je jen dojem, že je to typické televizní levné pokračování známého titulu.
    Našel jsem tohle http://www.csfd.cz/film/16205-valecny-kriz/ asi to bude ono. Steinera hraje Burton. Na imdb 4,9
  • potřebuji zase pomoc :)
    popis:byl to japonský historický film a byl už celkem starý si myslím ale byl barevný
    děj:ustřední postava byl myslím Takeda Shingen...tedy spíš jeho dvojník a šlo tam o to aby jeho vazalové udrželi pod pokličkou že umřel aby to nemělo negativní dopad na vojáky a nepřátele se do nich nepustili...
    nejsem si jistý jestli to byl Shingen ale asi ano
    prosím nevíte někdo co to bylo za film ? děkuji
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 4. srpna 2013
    Anna Karenina - Domhnall Gleeson a Alicia Vikander byli velmi sympatická "irsko-švédská" dvojice. Bavili mě ve filmu víc než hlavní linie. Dokonce jsem se díky Alicii začat i trošku těšit na Seventh Son.
    @Thorar Ano, to je ono.
  • Asi před týdnem jsem psala mail našemu kinu kvůli druhému Thorovi:
    Dobrý den,
    začátkem května jsme ve Vašem kině spolu s bratrem shlédli jedno z prvních promítání Iron Mana 3. Oba jsme se výborně bavili a z kina odcházeli nadšení a spokojení. Jediný drobný nedostatek, kvůli kterému vlastně tento e-mail píši, byl nulový výběr, co se znění týče. Dabing a hotovo.
    Právě u tohoto filmu mi to zase tolik nevadí- první dva díly jsem viděla nejdříve také dabované, takže mi "jiné hlasy" požitek ze sledování tolik nenarušovaly- ale obávám se, že nebude možnost výběru ani u dalších "Marvelovek". V listopadu jsme totiž měli v plánu navštívit kino znovu- na programu by se měl objevit Thor: Temný svět- a já se obávám, že tuto dlouho plánovanou návštěvu budeme muset zrušit, neboť mi český dabing "thorovských" postav způsobuje až fyzickou bolest.
    Nevím, jak tomu bylo u předešlého dílu- Thora jsem shlédla v teple domova- ale ráda bych se přimluvila- pokud je to jen trochu možné- za alespoň jedno promítání v anglickém znění s titulky. Mohla bych, samozřejmě, trpět nedočkavostí o několik týdnů déle a počkat si na DVD, avšak pominu-li i to nesnesitelné čekání navíc- na atmosféru ztemnělého kina, s velkým plátnem a kbelíkem popcornu v rukách domácí sledování stejně nemá.
    S díky a pozdravem, V. M. Bartošová.
    Zrovna mi dorazila odpověď, ve kterou jsem skoro ani nedoufala. A rozhodně ne v takovou!
    Dobrý den,
    vaší poznámku beru v potaz a bude-li to možné titulkovou verzi objednám.
    I já jsem příznivce originálních verzí. Anglicky moc neumím, ale jsem příznivce kvalitního zvuku, který dabing ničí. Pokud jsou filmy s velkou návštěvností a je-li to možné míváme vždy obě verze. Pokud si ale vzpomínám, první díl Thora byl titulkovaný. V tuto chvíli se ještě neví, jaké verze se pustí pro český trh, ale chci vyjít vstříc každému divákovi, takže pokud to půjde dám verze obě.
    S pozdravem
    M. Š.
    Kino Máj Litoměřice
    Vůůůhůůůů!!!!! Teď ještě aby jim to vyšlo a já se toho listopadu dočkala. :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Když jste tu měly tu debatu o CGI. Tak tady jedno doprovodné video:
  • @MissUtahraptor čiže ty máš rada Marvelovky? U mňa tiež patria medzi najobľúbenejšie filmy :D
    A tak celkovo koľkí z vás fandia týmto marvelovkám a celkovo komixovkám? A čo hovoríte na -podľa mňa- super projekt Avengers
  • upraveno 6. srpna 2013
    Marvelovky můžu, předně pak Thora, a Avengers (a taky jsem zvědavá jak dopadne Blade), i když ti mi přijdou lehce přehypovaní, beru to jako super zábavu. Samostatné filmy s Iron Manem mě až tak neberou, viděla jsem myslím pouze dvojku. Sympatičtější než všichni Marveláci jsou mi však Bruce Wayne (Burtonova i Nolanova verze) a Clark Kent (Smallville, Muž z oceli). Komiksy nečtu, pokud si vzpomínám, tak jsem přečetla tak maximálně nějakého Asterixe :) Nevím čím to je, ale nějak mě to nebaví, nedokážu utoho udržet pozornost, moc obrázků a málo textu. I když jednou v budoucnu plánuji přečíst si Watchmeny a další Asterixe :D

Edit: ještě jsem zapomněla na Kick-Ass, pokračovaní letos v kině určitě nevynechám.
    @Dreamer Černý Bílý Bůh ti v Thórovi nevadí?
    @Everett_Young Tak to není jediná věc, která by tam vadila mně, ale je rozhodně nejviditelnější :)
    @flanker.27 Oni to tam celkově s tou multi-kulty nějak nedomysleli :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Viac než čierny boh by mi vadilo, že severanským bohom je také Nórsko, Švédsko ba napríklad aj Island ukradnutý, ale idú sa poendžiť kvôli nejakej amerike. Na tomto som sa rehlil aj pri Percym Jacksonovi. ,,Nie vždy sa rozhodnem skryť dávny grécky artefakt, ale ak áno, seriem na krajinu, ktorá ma vymyslela, skryjem to v amerike, pretože je to kúl."
    Nejen artefakt, ale celý řecký/severský boží/obří/titánský pantheon se najednou nachází v Emerice :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.