Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1178179181183184394

Komentáře

• @Draconos není to Batman ale Nite Owl, když jsem poprvé viděla trailer k Watchmen, taky jsem si je spletla, byl to fakt povedený trailer:

Z filmu jsem pořád na rozpacích, některé pasáže jsou velmi dobré, ale má to i svá slabší místa, jako například nemastný neslaný záporák, šíleně dlouhá stopáž, ze které většinu tvoří představování postav spojené s flashbacky a klipovitos, kdy jednotlivé úseky samostatně fungují skvěle, ale jako celek to moc pohromadě nedrží :-k
  • Jáj no ale je mu dosť podobný. No neviem pozriem si to a uvidím :D
    @Dreamer
  • @Draconos napsal(a):

@MissUtahraptor čiže ty máš rada Marvelovky? U mňa tiež patria medzi najobľúbenejšie filmy :D
    A tak celkovo koľkí z vás fandia týmto marvelovkám a celkovo komixovkám? A čo hovoríte na -podľa mňa- super projekt Avengers

Láska na první shlédnutí. Skoro. :)
    Hodně za to můžou postavy a jejich ztvárnění- Loki je jedna z mála fiktivních postav, ze kterých umím "vyšilovat", Tony je prostě Tony a docela jsem si oblíbila i tuny "vedlejších" postav- mamá Frigga, Pepper, Natasha, Son of Coul...
    Dokonce jsem se kvůli nim nakonec dala i do komiksů, kterým jsem se snažila vyhýbat =D (Ať žije "Ultimátní komiksový komplet MARVEL"!!!).
    @JoeGyry napsal(a):

... IM2 sa asi nepáčil nikomu ...

Popravdě ho má z Iron Manů asi nejradši... :anxious:
  • @MissUtahraptor vážne? :O ja som mal stále pocit že sa tam nič nedeje, záporák bol nudný. Jediná scéna ktorá sa mi páčila bola Scarlet vs tucet chlapov z ochranky zatiaľ čo Tonyho bodyguard zložil jedného :)
  • @JoeGyry Jo, ta je fajn. :twisted:
    Mně se strašně líbí, jak to jde s Tonym postupně z kopce, Pepper přebírá firmu a ten její a Natashin chladný pohled při té konkurenční předváděčce na konci... k nezaplacení... =D
  • upraveno 7. srpna 2013
    tak to určite poteší "ešte teplý" trailer na Thor: The Dark World

Mňa komixovky spočiatku nelákali (Spideyho som si rád pozrel ale takí Hulk, X-men, Superman nič z toho až raz som si pozrel práve Thora s podtitulom Last Avenger tak som si to "vygúglil" zistil čo sa chystá a potom už to je jasné :D

A v IM2 sa mi páčilo na súde ked ukázal ako všetci vytvárajú "ironmanov" Hlavne Hammer :D :D

• Práve som dopozeral Source Code a celkom sa mi to páčilo, dokonca aj ten koniec, bolo to take americké ale bol som rád že to tak skončilo :)
  • @JoeGyry no a režisér nám natočí WoW
  • @Draconos Jasně!
    Viděla jsem už šestkrát celý a párkrát navíc některé části. =D
    Strašně se těším!!!

Bu-de Lo-ki a ma-má Fri-gga!!! :dance:
  • @MissUtahraptor nevím co je "žůžo" na herci v kostýmu?
  • @M1on :-k
    Was?
    Jaké žůžo?
    Zkus jinak formulovat otázku, třeba si poposednu z vedení. :anxious:
  • @MissUtahraptor ja sa tiež nemožem dočkať :D len škoda že do kina sa asi nedostanem lebo sám nepojdem a ak by som niekomu povedal "Poď na Thora" ta ma vysmeje :evil:
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Draconos Proč bys nešel sám?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Draconos Pojď na Thora! :-)
  • Jak už jsem psal, Watchmans jsou kapitola sama pro sebe, nevím co si o něm mám myslet doteď.
  • upraveno 7. srpna 2013
    @Draconos Klidně sám jdi. Na polovině z těch cca. čtyř filmů, na které jsem šla v uplynulých třech až pěti letech, jsem byla sama. :D
    Já půjdu s bratrem- v případě, že nakonec budou titulky. Respektive ještě lépe- v takovém případě mne bude bratr zvát, protože já ho zvala na třetího Iron Mana. :dance:
  • Keby že som mal kino tu za rohom ale je to 30 kilákov... a ísť sám to je také...nijaké a @Everett_Young dík za pozvanie ale to Česko je trošku daleko :D :D
  • Ted jsem viděl různý výběry scén tak jsem si tak jeden udělal - nejlepší středověký scény ve filmech:
    1) Statečné srdceBitva u Stirlingu
    ať nepřející tvrdí, že není historicky přesná, ale lepší středověkou bitvu zatím nikdo nenatočil
    2) Excalibur - Král Artuš vyjíždí do poslední bitvy
    3) Království Nebeské - bitka v lese nenašel jsem video, ale je to nejlepší scéna z celého filmu, příjde mě že tyhle menší bitky umí Scott nejlíp ( stejně jako střet s válečnými vozy v Gladiátoru)
    4) Jindřích VOdklízení mrtvích po bitvě stejná slova žalmu si jako heslo zvolili Templáři
  • Už to tak vyzerá že rok 2015 presedím v kine (počnúc Hobbitom v decembri 2014)
    http://www.hitfix.com/news/24-films-that-may-make-2015-the-greatest-movie-year-ever
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Hľadá sa Dory, Avengers 2, Kung Fu Panda 3, POC5 a WarCraft sú moje. :D

O Popoluške som počul, ale neviem, či by som ju zaradil ako Tešiť sa na ňu. Skôr ma len bude zaujímať, ako to bude vyzerať. Tintinove dobrodružstvá - no jednotka ma dosť nudila a neprišla mi tak vtipná, na akú sa hrala a hlavný hrdina bol neskutočne nesympatický - to ma odrádza od pokračovania. Avatar bola podivná nuda. Fantastickú štvorku by som tam zaradil len ak by som vedel, čo to má byť - prequel/sequel/remake?
  • Chm, tak za mě akorát Avengers a ještě s mírným- Piráti 5- až silným- Star Wars VII- skepticismem, co se kvalit týče. :-k
    A na pár dalších se nejspíš taky podívám, ale vyloženě očekávat je nebudu. :hand:
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Draconos
    Jo to si taky vždycky říkám o tom roce co máme před sebou. Na papíře to všechno vypadá super. Ale nakonec to vždycky skončí tak, že třetina toho je odložena na další rok. U další třetiny klesna zájem hned po prvním traileru a zbytek už jsou jen hezké obrázky.

Montezuma prolévá bohům krev tisíců objetovaných zajatců a věští z hvězd.
    Assassin's Creed - Věrná adaptace, ale propadák
    Peanuts - Co to sakra je?
    Inferno - ???
    Cinderella - Průměrný animák
    Mission Impossible 5 - Zbytečný film
    Terminator sequel - Průměrný film. Konec Arnieho kariéry.
    Miss Peregrine's Home For Peculiar Children - Podle názvu to vypadá jako zhmotněný zlí sen
    Finding Dory - finanční úspěch, kvalitou však další hřebíček do rakve Pixaru
    Independence Day sequel - Bohové proč? Emmerich zníči nejen Planetu Zemi. Epičnost zaručena.
    Ant-Man - Komerční úspěch, ale jinak sračka
    Picture Perfect 2 - ???
    The Adventures of Tintin 2 - Simpatický film, který se však jen tak tak zaplatí a brzy z hlavy vyšumí
    Pixar's Inside Out - Co to sakra je?
    Avengers: Age of Ultron - Rekordní tržby. Kvalita někde na dovolené
    Avatar 2 - Lehce nadprůměrný film. Komerční úspěch
    Man of Steel sequel [Superman-Batman] - odloženo na příští rok
    Star Wars Episode VII - Komerční úspěch jako kráva. Kritici na pochybách. Fanoušci rozerváni na dva tábory
    Kung Fu Panda 3 - Lehce podprůměrný film
    Fantastic Four - zbytečnost
    James Bond 24 - Vysoké očekávání, zklamání, přesto celkem dobrý film
    Pirates of the Caribbean 5 - Propadák, Johnny Depp navždy v druhé lize
    Warcraft - Epický průser jak poleno. Kvůli dotáčkám odloženo na přístí rok
    Hunger Games: Mockingjay, Pt. 2 - Rekordy v návštěvnosti, film nemastný neslaný
  • upraveno 9. srpna 2013
    @Montezuma3 Tohle si někam ulož a pak co se ti nevyplnilo šktrni.
  • @Montezuma3 ty si taký pesimista :D a nemáš pravdu minimálne v jednom Cinderella není animák ale niečo na sposob Snehulienka a lovec alebo Janíčko a Marienka - Lovci bosoriek. A Ant-Man sračka nebude očakávam kvalitou niekde okolo Thora. A ani pri Avengers kvalita minimálne neklesne a jednotka bola celkom fajn a zbožne dúfam že sa Batman so Supermanom stretnú už v roku 2015 a tu si pozri čo je to Inside Out (vyzerá zaujímavo) a ostatné filmy.

No čo? Som večný optimista :D

@Branislav_Gepeto Fantastic 4 je nový začiatok s novými hercami atd.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Restart Fantastic Four? Tak to by pak nic nebránilo nějaké týmovce s Avengers, když už Torche nebude hrát Captain America.
  • upraveno 9. srpna 2013
    Branislav_Gepeto napsal(a):

Hľadá sa Dory, Avengers 2, Kung Fu Panda 3, POC5 a WarCraft sú moje. :D

hm, trochu až detský výber.. :o (čo sa u teba trochu divím, ;o.O ;D zrovna nejaké tažké veldiela to nejsú.. ;=D ;]) :/\ :-k

ja čakám na :
    Dark Tower - 3-4-6velkofilmov / miniseria v hbo štýle,
    Isaac Asimov Foundations - -//- to isté
    Sapkovski´ Zaklínač - tích 6-7 knih - formát to isté, by ich mohlo napadnúť spraviť, napr.pre také hbo by to sadlo jak ..kukurica pre sviňu, dalšie také drsno-temné pseudohistorické realističné fantasy/romantická dráma :p :twisted: (ten seriál polskej produkcie bol síce dobrý, ano snaha ok, ale - slabý aj tak, holt, za málo penez, málo muziky ;)/
    a dalšie také podobné,
    napr. ted spravili nejakú novelu, esej od Stanislawa Lema - Futurologický Kongres,
    tieš Cloud Atlas bol excellent,
    atakpod.

inu, dalšie takéto, v tejto "basovej linke" ? : :p :dance: 8-) :

• upraveno 9. srpna 2013
    @Montezuma3
    Terminator sequel - "Průměrný film. Konec Arnieho kariéry." - to jako len čakáš, že to bude taký prepadák ? nemyslím, (takmer) všetky filmy o skynete s Arnoldom si držali +- svoju docela vysokú úroven, myslím, že aj tento si ustriehnu
    ..kdyžtak, lepšie jako nic, tam aj tak ide hlavne o ten príbeh, na ten sme zvedavý, takže aj oni by sa mali sústrediť hlavne na príbeh, + možno pridať pár novích nápadov, ale najma dobre zvládnut staré poctivé vypravačské remeslo/umení..
  • Arnie ex guvernér by měl Terminátora sledovat tak maximálně z domova z pohovky.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Isaac Asimov Foundations - -//- to isté
    A to víš, že Asimov byl celý svůj život zásadně proti zfilmovávání svých knih... A když se člověk podívá na to, co provedli s jeho Já, robot, tak měl chudák naprostou pravdu...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @flanker.27 Sice to s knihou nemělo téměř nic společného, ale film Já, robot žeru!
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.