Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1177178180182183394

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 6. srpna 2013
    Všichni jsou už v mexiku americe

Ale taký film Perún ešte neexistuje... :D Máme vlastneckých bohov
  • Naštěstí zapomínají aspoň na slovanské bohy :dance:
    @svoa00 Nezabúdajú, len naš mytológia nie je zaujímavá. Príliš málo incestu a vraždenia :)
  • upraveno 6. srpna 2013
    Branislav_Gepeto napsal(a):

@svoa00 Nezabúdajú, len naš mytológia nie je zaujímavá. Príliš málo incestu a vraždenia :)

Myslím, že tam je problém spíš s tím, kolik se toho dochovalo...
    (nicméně, tohle sice perun neni, ale i tak... http://www.csfd.cz/film/241802-knezna-libuse/strana-5/)

• Je dobře že zapomíná, nechci vidět co by z naší mytologie udělal Holyúd.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Kněžna Libuše musí bejt soudě dle ukázek něco příšernýho, ale i po formální stránce na vyšší úrovni stojící Dobrý král Václav není ani trochu dobrý film...
    http://www.csfd.cz/film/27797-dobry-kral-vaclav/
  • že to není dobrý film jsem podle toho hodnocení poznal :) jinak už někdo viděl http://www.csfd.cz/film/293006-velky-gatsby/ ?
  • @Everett_Young v Thorovi je celkom zaujímave aj to že príde chlapík z inej planéty a plynulo si hovorí po anglicky :D Norštinu by som pochopil ale angličtina...

@Dreamer a predstav si že tvoji obľúbení Wayne a Kent sa stretnú zoči-voči v "súboji stroročia" v roku 2015 si urob čas na Man of Steel 2 ;-)
  • @Draconos od Marvelu sa mi páči Avengers inak asi nič, v IM1 mi vadilo to že tam nebol záporák (to je problem všetkých tých solo filmov zo začiatku - nie je tam niekto koho môžem celý čas nenávidieť a nakoniec sa tešiť že ho hl. hrdina porazí - nemám rád predstavovačky)
    IM2 sa asi nepáčil nikomu, IM3 je zaujímavý ale vadilo mi pár veci: prečo to je vianočný film? umelo sa snažia natlačiť vianoce už cez leto, ten malý chalan ma neuveriteľne iritoval (yay Disney) a ten záver
    Tony zlyhal vo všetkom, Jarvis a Pepper to vyhrali za neho

X-men je kategória sama o sebe, prvý film je ešte nostalgia tak ten mám celkom rád, ale zvyšok ... 2 film už ani neviem o čom bol, 3ka WOW takto zahodiť postavu Phoneyx (odporúčam prečítať Uncanny X-Men: Dark Phoenix je to 300x lepšie ako ten film), Wolverin film bol asi najväčší odpad zo všetkého (ten najnovší som ešte nevidel tak ten nesúdim)
    Filmy o Hulkovy boli tiež príšerné a pritom má Hulk v komixoch také zaujímavé príbehy napr World War Hulk alebo Planet Hulk. Tajne dúfam že na konci Avengers 2 vystrelia Hulka do vesmíru, potom urobia solo príbeh kde sa inšpirujú komixom Planet Hulk a v Avengers 3 sa Hulk vráti na Zem kde sa Avengerom pomstí (môžem snívať)
  • @JoeGyry v Captain America možeš nenávidieť toho červeneho (ani za ... mi nenapadne jeho meno) a v Thorovi zase Lokiho :D :D neviem či natlačiť vianoce ved čo ma Marvel s Vianocami? možno len ten "ohňostroj" bol hodný iba Vianoc :D :D ale vezmi si že kto vytvoril Jarvisa? ;-) mal veľkú zásluhu na víťazstve aj keby len sedel doma a pozeral sa ako obleky lietajú a vyhrávajú :D
    A Hulk je smutný príbeh :'-( tri filmy - stale iný herec (solovky ako hovoríš bieda) ale do Avengers prišiel ten najlepší. V tej najlepšej forme.
    A pri X-menoch trošku zaostávam videl som iba prvých a dvojku som vypol po par minutach a nič ine som nevidel
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @JoeGyry Kapitán Amerika je monstrózní blb kterému jsem přál opravdu ošklivý osud.
    @Everett_Young Všetci nenávidia Kapitána Ameriku a všetci milujú Lokiho. Každému sa protiví ten spravodlivý a čestný bojovník za dobro a každý zbožňuje tohto temného boha, čo zmanipuloval situáciu pre svoj osobný prospech a rozvinul intrigy voči svojmu bratovi nehovoriac o plánovaní skazy ľudstva. Táto generácia je proste skazená :D
    @Branislav_Gepeto Nic proti Lokimu (jen se mi nelíbilo jakého blbce z něj udělali v Avengers, hlavně ta jeho scéna s Hulkem) ale Kapitána Ameriku nesnáším, co jsem přečetl první komiks ve kterém se objevil. Je to naprosto hloupá patetická figurka která má ztělesňovat USA. Je to neskutečný blbec a i se tak chová. Kdyby to v Avengers skončilo těmi "pár koly v ringu" proti Iron Manovi, dostal by takový výprask jaký ještě neviděl. Je to snad nejhorší Marvelovská postava. Přibližuje se k němu snad jen Charles Xavier.
  • Já teda nejsem, žádný odborník na komiksové filmy ( a proto moc nechápu že jsou teď tak v kurzu), ale zajímavý mě přišli třeba Strážci. Na rozdíl od většiny v nich nejsou ideální hrdinové a je otázka názoru jestli se takový Komediant ze Střážců k USA nehodí líp než Kapitán Amerika. Jinak uvodní titulková zcéna je možná nejnapaditější co jsem vidělyoutube.com/watch?v=iVyLG4MY1h4
    Třeba jak si tam vyhráli s jednou z nejslavnějších fotek po kapitulaci Japonska, nebo chudák hipisačka
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Captain America měl několik restartů, přečetl jsem s ním určitě stovku komiksů (čitelné to pro mě bylo až od 5. verze, restartu z 2005) a nejvíc mi vyhovuje v Ultimate světě. Já mám pro něj slabost. Líbí se mi to jak nezapadá do toho dnešního světa, nerozumí mu, není schopnej se s ním smířit.
  • @Draconos Redskull? Nacista horší ako Hitler, ktorý vo filme vyzeral ako umelá bábika. Prišiel mi viac smiešny ako hrozivý.
    Čo ma Marvel spoločné s Vianocami? Tak veľa ako každá spoločnosť ryžuje na sviatkoch ale toto vidím skôr ako zásluhu Disney ktoré chcelo mať superhrdinský film ktorý by sa dal pozerať (a hlavne predávať) počas Vianoc.
    Čo sa týka konca IM3 tak ma veľmi sklamal v komixe keď si tony zobral Extremis stal sa z neho superčlovek, rýchlejší, silnejší, vedel liečiť sa ako Wolverin a získal technopatiu (dokázal napr pozerať cez satelity a odpočúvať hocaké telefóny na svete), vo filme ledva porazil jedného človeka nakazeného Extremisom..

Filmy sa bohužiaľ nikdy nebudu chytať na komixy, taký Avengers vs X-men na konci ktorého sa
    z Cyclopsa stáva terorista, ktorý sa spojí s Magnetom
    a nasledujúci All New X-meni kde originálna 5ka X-menov - medzi nimi aj Jean Grey prichádza ako teenagery do sveta po vojne Avengerov a X-menov a vidia čo sa z nich stalo, to je niečo úžasné.

Alebo taký Thor: God of Thunder, kde na Zem prichádza lovec bohov a Thor vie že si s ním neporadí sám tak mu na pomoc prichádza mladý Thor (zábavný nezodpovedný a hlučný) a starý Thor (ktorý sa už viac podobá na Odina)

Superior Spider-Man - kde Parker zomiera a do jeho tela vstupuje Dr. Octopus ktorý si povie že on bude vo všetkom lepší ako Peter bude z neho Superior Spiderman - ale stále je v ňom niečo z kriminálnika - uteká z bojov ktoré nemôže vyhrať aj keď pritom zahynú ľudia a neustále sa snaží vyspať s Mary Jane - toto sa nedá porovnať s tým, otrasným, scateboard jazdiacim fotografom z najnovšieho filmu.

Ale toto je u mňa tak ako u GoT, proste seriál nebude nikdy tak dobrý ako knihy.
  • Ja som komixi nečítal no vo filmoch sa mi "Captain" páčil. Taký outsider ktorého každý mlátil apod. a potom aj to čo spomínal Thorar že je akoby z iného sveta :D A ten patriotizmus...to ste si ešte stále nezvykli? Ved je témou každého druhého filmu z Ameriky a Avengers tam určite patria (hlavne tá posledná scena "Napadnúť ich znamená dvoriť sa smrti..." )
    Ale je pravda že je to "superdobrák" váčší ako Metroman z Megamind :D tím viac pasuje k Tonymu :D :D
    "Na svoj vek si dosť čipera. Co cvičíš? Filates?"
    Tony
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 6. srpna 2013
    Filmy nikdy nebudou jako komiksy, protože se odehrávají v jiném světě, stejně jako se liší komiksy. Je blbost říct že se "film liší od komiksu a jak to v komiksu bylo jinak", protože i komiksy jsou úplně jiné a mají své rozdílné světy. Dosaděj před jméno superhrdiny nějakou jinou přípounu a ejhle, máme tu další restart, jinej než ostatní.
  • @JoeGyry
    superčlovek, rýchlejší, silnejší, vedel liečiť sa ako Wolverin a získal technopatiu (dokázal napr pozerať cez satelity a odpočúvať hocaké telefóny na svete)
    a toto by sa mi nepáčilo to by už nebol ten Tony a nepasovalo by to ani do budúcnosti Avengers ako takých a tiež trilogie Iron Man ktorá sa práve skončila (pravdepodobne) Ale do Avengers sa vráti už len z toho dovodu že on má vytvoriť Ultrona (čo ťa zase sklame,že nie Ant-man ako v komixoch :D ) a potom to samozrejme odčiniť
  • @Draconos Ultron bude Jarvis, Tony sa vráti aby zastavil Ultrona/Jarvisa.

@Thorar To mi je jasné, Marvel ma stovky svetov, filmy by podľa mňa mali čerpať z toho čo komix až tak dobre nevie predať: súboje a akcia. Tá bola v Avengers perfektná, ale taký súboj Deadpoola a Wolverina - to bolo otrasné.
    Pár vecí z filmov čo zmenili sa mi aj páčilo napr. to že Jarvis bol roboť a nie človek + mám rád herca čo ho daboval
  • @JoeGyry No veď také niečo som aj predpokladal predsa len je Jarvis až moc samostatný už teraz ale on bol človek!? Ako nejaký domáci sluha alebo také niečo?
  • @Montezuma3 až teraz som si pozrel to video a...len...wau :applause: je perfektné práve pre takéto scény nemám takú nechuť k efektom a blockbustrom ako poniektorí
    a nevieš mi povedať čo za film je ten "batman" bozkavájucí sa na pozadí s bombou?
    @Everett_Young Vidím, že ty protagonistov moc nemusíš :D Nu, ja ich poznám jedine z filmov, takže komiksové originály posúdiť neviem... Ale Xavier mi prišiel v pohode.

K tej scéne v Avengers - to malo byť vtipné. Problém je ten, že ten režisér sa nevedel rozhodnúť, či robí komédiu/paródiu alebo normálny akčný films s trochou vážnosti. Takých vtípkov, ktoré tam nesedeli, bolo viac.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Draconos Jestli myslíš to v 2:37 tak to je Watchmen
    @Branislav_Gepeto Xavier je věčný pacifista který by hlásal mír i kdyby se lidé rozhodli doopravdy začít mutanty vyhlazovat a dojel by na to že by si až moc dlouho myslel jak má všechno pod kontrolou. Magneto, kterého dost lidí kvůli jeho "preventivnímu úderu" přirovnává k Hitlerovi (spíš bych to jeho snažení přirovnal k situaci kdyby se židé vzbouřili a rozhodli se vyhladit pro změnu něměcko) to bere pragmaticky a snaží se chránit svoje mutanty včetně CHarlese který ho akorát brzdí.
  • @Everett_Young Čítal si Avengers vs. X-Men? Lebo ak nie mohlo by sa ti to páčiť
  • @Draconos v komixe je Jarvis Tonyho sluha.

image
  • Everett_Young napsal(a):

@Dreamer Černý Bílý Bůh ti v Thórovi nevadí?

V první chvíli mě to neskutečně naštvalo, ale pak jsem si řekla, že se jedná o americký film podle komiksu, tedy žádná výprava do hlubin severské mytologie se s největší pravděpodobností konat nebude a prostě jsem to brala tak, že ty postavy se sice jmenují po severských bozích, ale kromě jména už s nimi nemají nic společného. Jakmile jsem si tohle odfiltrovala, z filmu byla zábavná podívaná pro celou rodinu :)

• @JoeGyry tak to som rád že vo filme nie :D
    @Montezuma3 čiže to je vážne batman? díky to si budem musieť pozrieť
    @Dreamer presne tak pri takých filmoch sa netreba zamýšľať nad nejakými nereálnosťami
  • @derfel Co si myslela? Že když na ní míří kupa natěšených empíků (vzpomeňme si na Foresta) že tam budou jen stát a nevystřelí? :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.