Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
1. Dark Tower
2. Nadace , - Isaac Asimov´Foundation (FoundationS, Empire, & robots, etc...) serie
3. ..napr. aj Zaklínač (pre HBO by sa hodil najlepšie)
o těch nemáš jistý, že se vůbec natočí :anxious:
a práve preto, že poznám Zaklínačov I-VII, aj HBO, tak viem si (živo) predstaviť, jak by spojenie tíchto dvoch položiek dopadlo - GoT by bol možno oproti tomu len slabším čajovim odvarom :evil:
ShitCGIA tady máš zrovna jeden z kamenů Avatarova úrazu ;)
Máš plusový bod. Spousta mladých považuje tyhle filmy za vykopávky nehodné jejich pozornosti ;)
hjeéje, tak na túto scénku, resp.repliku si spomínam ešte aj po rokoch :
"..(přilétající Armbrusterův přítel) "...Nechci přistát v Africe!" - "Ta je větší pane." - "Nebo na nějakém řeckém ostrově." - "Ne, pane, Řecko je hodně doleva." - "Dokud jsem na ministerstvu, tak nebude!".. :twisted: =D
Niekto tu vyjadril názor, že raz za čas sú aj dobré filmy, pri ktorých človek vypne, chce proste efekty a tak. Súhlasím.Tak ale nato mi stačí aj Disneyovská animácia, ktorá je krátka, 2Da vie ma nadchnúť viac, pretože tam ešte dokonale kúzlia s hudbou.
Proste mi príde nespravodlivé chvastnúniť sa, že nejaký režisér spravil najpredávanejší film (Avengers, Avatar) a:
1. Viac sa tam narobili grafici, hudbníci a rekvizitári než pán režisérko
2. Scenár a dej je sračka, ale proste pánu režisérkovi boli zaplatené megáče na CGI
3. Je to úspešné, pretože Američania sú blbí a manipuluje s nimi reklama: Všade to natlačia, dajú tomu super postery a Američanovi stačí kukaťtri hodiny na prdel nejakej divošky v 3D
To nie je dobrá filmotvorba. Taký film Pozemšťan ma nadchol viac ako tisíc Avatarov s ich tuctovou pointou.
Avatar neni zlý, nemal až tak "tuctový príbeh, práveže, na základe svojej -tvorcami vykradnutej-predlohy Albion 1994 dosť originálny, a proklate dobrý, excellent
p.s. do toho zoznamu myšlenkovo/príbehovo slabších / "plot-stolen" filmov si tam dopln aj tích HarryFotrov =D , nech to je komplet ;)
:roll:
Harry Potter je kapitola sama o sebe. Je tam veľa nelogickostí, divných vecí, prílišne otravná predestinácia a možno aj nejaké tie kradomky z iných diel - ja osobne som si nič nevšimol -, no prvý diel bol len taká mimochodom rozprávka, čiže to nemalo úspech postavený len na reklame - ak hovoríme o knihe. Ako "rozprávka" je to fascinujúce dielo, ktoré ma v mnohých aspektoch dosť prekvapilo. Film bol dobrá adaptácia asi tak do päťky. Plus mínus.
Pod Nemom som myslel, samozrejme, Hľadá sa Nemo.