Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1190191193195196394

Komentáře

• M1on napsal(a):
    Samej mladík, aby to neskončilo špatně, chce to Thralla, Terenase, a hlavně kvalitního Uthera.
  • @Nevada Perfektné neviem sa dočkať :applause:
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Masakr, to si takhle jdu zarezervovat nějaké pěkné místečko na čtvrteční premiéru Gravity a ve 20:30 už je skoro celý sál plný. Takový nával nebyl snad ani na Star Trek.
  • Jen abys nebyl zklamán, gravitace měla premiéru už při vzniku prvních částic hmoty a nic zásadního se na ní od té doby nezměnilo..
    Tohle je ale nový remake. V americkém podání.
  • @Ugla :-D
    ..síce, ale sú tu nejaké úvahy a náznaky o,ohladom stálosti a stabilite (v čase a prostoru, a pod.) nekterích konštánt a parametrov..(zvlšt v "makro-fyzike" -na škále vesmíru)
    (..či sú konštanty ozaj absolutními konštantami na večnosť, na večné časy.. :o
    to vobec neni isté.. ;8)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Furt sa divím, či film Gravity má byť nejaký dokumentárny film, alebo tam vsunú nejaký Armagedon-like príbeh alebo čo...
  • @Branislav_Gepeto Ja som citala len same pozitivne recenzie. V podstate je to skor psychologicka drama, ale je to podla mna ten spravny film na IMAX, ak by u nas nejaky bol...
  • Gravitace má slušné hodnocení http://www.csfd.cz/film/275420-gravitace/
    už jste to někdo viděl ?
  • Lord of War (Obchodník se smrtí, s N.Cage-om) - snád najlepší politicko-vojenský thriller, čo som videl.. :spike: :o presne podla mého gusta :p
    podobné filmy ? :-P
    upraveno 4. října 2013
    @DanielSvatoš Právě jsem se vrátil z imaxu. Audiovizuální bombička a troufám si říct, že asi nejlepší v tomto roce. Minimálně v tomto roce. Navíc se musím přiznat, že to bylo asi poprvé, co se mi v kině adrenalinem klepaly kolena. Děj není špatný, ale některé zvraty jsou celkem předvídatelné. Hlavní hrdinka se mi ale bohužel nedostala pořádně pod kůži, abych ji mohl naplno fandit, i když herecky je to zvládnuté skvěle. Za mě 8,5/10

@Alef_peAlef Krvavý diamant, Hotel Rwanda, Město bohů
  • Já pořád přemýšlím jestli na Gravity mám nebo nemám jít, protože mám poměrně silnou averzi k oběma hlavním představitelům, Bullock a Cloonymu a nevím, jestli bych přežila film, kde se oba nepřetržitě motají v centru dění :-k
  • @DanielSvatoš málo hodnotitelů možná klesne
  • @Dreamer Já bych neřekl, že se motají spíš na ně platí Newtonovy zákony.
  • Podfukáři dobrej film takový Dannyho partáci po kouzelnicku

+ of monsters and men
  • Práve som sa vrátil z Gravity. Film ma donútil báť sa o postavy, zadržiavať dych keď im šlo o život a to sa mi už veľmi dlho nestalo. Bolo tam aj pár nudných častí, ale možno to nudilo len mňa, mal som pocit že mamina pri tom smrkala - ja som sa ale na postavy tak rýchlo citovo nadviazať nevedel. Keď film vyjde na DVD určite si ho hneď nepozriem, čo ale nie je kritika filmu, skôr by som Gravity zaradil k filmom ktoré sa oplatí pozrieť po dlhšom čase trocha na film zabudnúť aby sa dal znova naplno vychutnať. 3D a zvuk nehodnotím pre mňa to bolo úžasné, keďže často do kina nechodím a naposledy som na 3D bol keď som mal 13 konkrétne na Spy Kids 3D :)
  • The Intership - najhorsi film v poslednom case. Nepozerat!!!
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Hildegarda Pozde.
  • @Hildegarda to si ešte asi nepozrela Lone Ranger.
  • @Hildegarda Stejně se podívám.
    (Trojitá negativní reklama- taky reklama... :D)
    @JoeGyry Lone Ranger je zlý?
  • @Branislav_Gepeto pre mňa tam hlavne nefungovalo duo hl. postáv, ten blonďatý krásavec ma nudil a pozerať na Deppa ako hraje "strelenú" postavu ma prestalo baviť pri tretích Pirátoch z Karibiku. Osobne som sa viac bavil pri The Intership, ale ja mam rád Wilsona v komédiách s Vaughnom alebo Stillerom a Intership mi dal presne to čo som od filmu chcel.
    @JoeGyry Lone Ranger mal byť tuším prequel k Zelenému sršňovi, tak ma to nadchlo. Nu, Depp sa na strelené a výstredné postavy hodí najlepšie. Či už Sparrowa, Klobúčnika, Upíra, Nožnicáka pod. Tak to režiséri využívajú. Aj keď vážna tvár Sweeneyho a Turistu sa mu tiež hodila.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    100 lidí, 100 chutí. Já si Lone Rangera užila. Byla to přesně ta oddechová akční zábava, kterou jsem čekala.

@Branislav_Gepeto
    Zelený sršeň jako ten komiks? To si to asi s něčím pleteš, ne?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Abych trochu obhájil Lone Rangera, který to schytává ze všech stran. Mně se to dost líbilo, Depp byl podstatně snesitelnější než v Pirátech od dvojky dále, humor byl až na výjimky docela vkusný a mělo to i nějaké to poselství (no, asi jako Vinnetou, lae proč ne...). :)
  • @Branislav_Gepeto ono jde spíš o to, že u Deppa poslední dobou platí Sparrow = Koloboučník = Upír = Sparrow :-k V prvních Pirátech to bylo super, teď už to začíná být otravné. Mnohem víc, než všechny tyhle křečovité rádoby vtipné postavy mi Depp sedí ve vážnějších rolích nebo dobré bylo také jeho zjevení v 21 Jump Street, kde neměl čas ze sebe dělat blbečka.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Co za roli je Kloboučník? Z Alenky?
  • @Nevada Jo je to z Alenky.
    @Nevada
    Film podľa rádiovej relácie.
    The Green Hornet
    The radio series inspired a spinoff called The Green Hornet, which depicts the son of the Lone Ranger's nephew Dan,[31] Britt Reid, originally played by Al Hodge, who in contemporary times fights crime with a similar secret identity and a sidekick, Kato. In the Green Hornet comic book series published by NOW Comics, the Lone Ranger makes a cameo through a portrait in the Reid home. Contrary to most visual media depictions, and acknowledged by developer/original scripter Ron Fortier to be the result of legal complications,[32] his mask covers all of his face, as it did in the two serials from Republic Pictures (see below). However, the properties have been acquired by separate owners and the familial link has been ignored in the Western character's various incarnations. The Lone Ranger – Green Hornet connection is part of Philip Jose Farmer's Wold Newton Universe, which connects disparate fictional characters.
    BTW: A hej, z Burtonovej Alice asi z 2010+- (aspoň myslím, že ju robil Tim).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.