Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
U všech Sedmi, ať nad tímhle trochu přemýšlí a drží se i dějově komiksové předlohy (ta je perfektní - i tím, že tam našetří smrtí dvou významných postav a zničením města).
Ženy hrály v roce 2013 v amerických filmech celých 29 % velkých rolí a krásných 15 % hlavních rolí (Gravitace, Hunger Games a romantické komedie?). Jsem toho názoru, že je hloupost, aby všechno bylo fifty fifty, ale ani nevím, co na tohle říct. A jak se vlastně uživí herečky, kterým je víc než čtyřicet?
Abych Američanům nekřivdila - nemyslím si, že u českých filmů by to dopadlo líp.
Ad CZ: Třeba Babovřesky by to mohly táhnout nahoru, ne? :o)
S českými filmy v tomhle směru mám trochu problém v tom, že ženské postavy v nich patří do pár škatulek.
Akční filmy,... ale jistě, třeba Underworld není špatná podívaná, Kill Bill super,... ale v zásadně je běžnější role ženy v akčních filmech ta, že je buď unesená a zachraňovaná, nebo jen pomáhá hlavnímu hrdinovi...
Jak říkám - nesrážím herečky a ženské role ve filmech (zbožňuji My Fair Lady), jen prostě říkám, že mě uvedená statistika mě nepřekvapuje a zdůvodňuji...
Nevím proč, ale akční hrdinky mě prostě nikdy nebavily. Asi si představuji ženské zbraně jinak než horu svalů, dokonalé ovládání zbraní a schopnost urazit chlapovi mužství v přemetu:-)
Vycvičit akční hrdinku, která nedostane nakládačku od průměrného záklaďáka, je sice možné, ale s každým týdnem, který stráví onen záklaďák výcvikem, musí dotyčná cvičit týdny dva až tři..
A abyste si nemysleli, že jsem s tím výcvikem a tréninkem úplně OT, tak jsem si od flankera půjčil Legendu N.17 a zamáčkl slzu nostalgie nad Sbornou pod vedením Tarasova a zavzpomínal jsem, jak jsme coby žáci a dorostenci dostávali - přiznávám o trochu menší ;-) - sodu v USK, pardon, tehdy ještě VŠ Praha :onfire: