Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1205206208210211394

Komentáře

• @Montezuma3 :D jedinej film, kterej znám, ve kterym ho nezabili je Percy Jackson - hrál tam nesmtelnýho boha Dia :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Mikjan Já viděl před dvěma lety Soldiers of Fortune ve kterém si z toho udělali srandu a S. B. nečekaně neumřel.
  • @Mikjan Já si vzpomenu ještě tak na Troju, ale víc už fakt nedám...
  • @Norvos97 Tam ho v potitulkové scéně utlučou na place ostatní herci =D
  • Poměrně dobře na tom Bean je taky v sériích o Sharpovi. :-)
  • Neumře ani v Silent Hill a Roninovi (jestli mě paměť neklame).
  • Kdyby jste před 10 lety producentum v hollywoodu řekli, že budete natáčet film o mluvícím stromu a střílejícím mývalovi asi by se vám vysmáli.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @JoeGyry Ta hudba k tomu je naprosto dokonalá =D
  • @M1on a právem
  • 1:59 to je Collector, ktorý bol aj na konci Thora 2. Získa druhý infinity gem?
  • @M1on Na toho mývala se nehorázně těším. =D
    Mno Edwardsovi jsem žral už Monsters. Ale vypadá to, že tohle mu sežeru i s navijákem.
  • upraveno 25. února 2014
    Japonci budou mít préé. Tohle vypadá na letní trhák.
  • zničená Socha Slobody musí byť
  • @JoeGyry To mi připomělo Zataženo občas trakaře 2, kde pro změnu byli zničený všechny monumenty kromě sochy svobody =D
  • Až teď jsem si všim že v Godzille bude hrát Heisenberg 8-)
    Něco pro dámy:
    image
  • Montezuma3 napsal(a):

Ten típek má na rameni velkou rudou hvězdu. Ten určitě pracuje pro Kanadu.

Monte, ty si z toho děláš legraci, ale já teď viděl komplet marvelovský seriál Avengers - Nejmocnější hrdinové světa... a tam se snažili zachovat komiksový vzhled tak dokonale, že rudá hvězda sice zůstala, ale Zimní voják tam pracoval přímo pro Red Skulla, který se promenádoval v uniformě Wehrmachtu...
    U všech Sedmi, ať nad tímhle trochu přemýšlí a drží se i dějově komiksové předlohy (ta je perfektní - i tím, že tam našetří smrtí dvou významných postav a zničením města).
  • http://www.novinky.cz/kultura/330049-zeny-ve-filmu-malo-mluvi-tvrdi-prekvapiva-studie.html

Ženy hrály v roce 2013 v amerických filmech celých 29 % velkých rolí a krásných 15 % hlavních rolí (Gravitace, Hunger Games a romantické komedie?). Jsem toho názoru, že je hloupost, aby všechno bylo fifty fifty, ale ani nevím, co na tohle říct. A jak se vlastně uživí herečky, kterým je víc než čtyřicet?

Abych Američanům nekřivdila - nemyslím si, že u českých filmů by to dopadlo líp.
  • @svoa00 U českých filmů by pomohlo kdyby v nich nemluvil nikdo. Současná česká tvorba je naprosto otřesná. Nejvíc mě asi pobavila ta obrovská diskuze na téma "proč české lvy sebral Hořící keř a ne sračkovřesky" :-D
  • A to má být překvapivé? Historické filmy - Historie se většinou (bohužel) psala mečem a krví... a upřímně "opravdu velkých" žen, které tvořily historii dám dohromady pár proti mužům, válečné filmy, akční filmy - ve všem prostě většinou hrajou hlavní roli muži (jasně bondgirl často je, ale nejde o hladní roli). Jestli je to dobře? Nevím. Jde o žánry, tyto žánry asi táhnou a tyto žánry znamenají tyto stereotypy.
    Ad CZ: Třeba Babovřesky by to mohly táhnout nahoru, ne? :o)

• @Jay Historické filmy ale nejsou jenom o bitvách, ale i o intrikaření a tady je pro ženské postavy (i když třeba ne hlavní, ale aspoň zásadní) spousta prostoru. Nemluvíme tu o tom, že každá ženská postava v historickém filmu musí být královna Alžběta nebo Kateřina Veliká. Akční filmy - pánové by se neradi dívali na ženskou v černé kůži s brokovnicí v ruce? Třeba v Hunger Games roli ženského Ramba JLaw zvládá dobře. Prostor pro zlepšení tu je, jenže filmová studia prostě jednou v zajetých rutinách.

S českými filmy v tomhle směru mám trochu problém v tom, že ženské postavy v nich patří do pár škatulek.
  • @svoa00 Ženská v černé kůži s brokovnicí možná vypadá dobře, ale pokud to není Brienne, nebo alespoň něco trošku podobného, tak je to ještě větší blbost než Arnie zvedající nad hlavu telefoní budku v supermarketu (viz film komando)
  • Však říkám, v těch historických filmech může být žena významnou postavou (ženy Jindřicha VIII), ale hlavní budou jen výjimečně (prostě Kolumbus měl věskrze mužskou posádku),... A proto mi nepřijde divné ani "na první pohled zvláštní" hlavní 15%, důležitou 29% (skoro 2* víc).
    Akční filmy,... ale jistě, třeba Underworld není špatná podívaná, Kill Bill super,... ale v zásadně je běžnější role ženy v akčních filmech ta, že je buď unesená a zachraňovaná, nebo jen pomáhá hlavnímu hrdinovi...
    Jak říkám - nesrážím herečky a ženské role ve filmech (zbožňuji My Fair Lady), jen prostě říkám, že mě uvedená statistika mě nepřekvapuje a zdůvodňuji...
  • Akční filmy - pánové by se neradi dívali na ženskou v černé kůži s brokovnicí v ruce?
    Rozhodně ne. Ženský do ruky patří vařečka a ne puška....:-)

Nevím proč, ale akční hrdinky mě prostě nikdy nebavily. Asi si představuji ženské zbraně jinak než horu svalů, dokonalé ovládání zbraní a schopnost urazit chlapovi mužství v přemetu:-)
  • S akčními hrdiny, elitními vojáky apod. je potíž v tom, že za vynaložení srovnatelného úsilí lze vycvičit takových deset, ne úplně elitních, ale také ne úplně marných, kteří dotyčného hrdinu se ztrátou 1-2 vlastních posvačí, a ještě na rozdíl od něj mohou být v případě potřeby na deseti různých míst zároveň (a to v bojeschopném stavu).

Vycvičit akční hrdinku, která nedostane nakládačku od průměrného záklaďáka, je sice možné, ale s každým týdnem, který stráví onen záklaďák výcvikem, musí dotyčná cvičit týdny dva až tři..

A abyste si nemysleli, že jsem s tím výcvikem a tréninkem úplně OT, tak jsem si od flankera půjčil Legendu N.17 a zamáčkl slzu nostalgie nad Sbornou pod vedením Tarasova a zavzpomínal jsem, jak jsme coby žáci a dorostenci dostávali - přiznávám o trochu menší ;-) - sodu v USK, pardon, tehdy ještě VŠ Praha :onfire:
  • RIP Hal Douglas. Určitě jste ho už někde slyšeli ;-)

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.