Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
jeho debut Duel je úžasne minimalistický film, kde s jednou kamerou, dvoma autami a pár kilometrami spravil fantastickú story s veľkým drive.
Čeluste založili kategóriu Blockbusterov, Indy a Jurský park ju posunuli do nových levelov.
Nehovoriac, že pre žáner sci-fi urobil neuveriteľnú robotu svojím E.T. a Blízkymi stretnutiami. To bola úžasná hravosť a zároveň dospelosť, akú tam priniesol.
No a potom ešte vojak Ryan a Mníchov, dva veľmi zaujímavé pohľady na "sprofanované témy".
proste, ak by sa malo vybrať 5 režisérov v postwellesovskej dobe, tak tam bude nabetón. Za posledných 30 rokov nebol nik zásadnejší imho.
V súčasnosti som videl od neho pár filmov a hoci, ako som hore opisoval, tam boli svetlé veci, stále mi prišla tá tvorba s dosť typickými americkými znakmi. Ty si tu vymenoval jeho úspechy a tak. Ale v podstate aj druhí režiséri môžu byť šikovní a stále páchnuť určitými znakmi. Ako samostatný celok normálne, ale keď si to prirovnám k inej tvorbe, ktorá ma fascinovala, je tam vidieť veľký rozdiel.
Ak som vravel, je to pocit, určite by sa nedostal tam, kde je, ak by bol zlý režisér. Len ma neoslovilo práve to, že z jeho tvorby na mňa prichádza čosi, čo sa mi nepáči. Nesadlo mi to proste. Ty máš evidentne iný štýl, sadlo ti to, teda sa ti to páčilo.
@Nevada Tak přece na sebe nebudeme pořád všichni sluníčkoví, ne? Od toho je to diskuzní fórum. Až se Bran se Sarvenem poperou, tak to začneme řešit :D
Heh, ode mne se sluníčkovosti rozhodně neobávej :)
jeho filmy ti vôbec nemusia sadnúť, a keby si povedal, že sa ti nepáčia tak je to tvoja vec. ale ty si ho zaktegorizoval nejak, čo mi prišlo strašne zjednodušené a bez rozhľadu.
nemusím počúvať bethowena, aby som chápal, že je to zásadný skladateľ a nie "typický klasik". podobne tolkien ako príklad.
každopádne no offense.
-druhý Hobbit se mi líbil a nějak mě tam nic netrápilo ale to bude možná tím, že mne knížka moc nevzala
-Gravitace byla naprosto nádherná asi nejlepší film z roku 2013 co jsem viděl
-Vlk z Wall Street-moc nic teda bavilo mě asi tak první hodinka (film má asi tři)
tak co by jste mi doporučili dále ?