Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1203204206208209394

Komentáře

• Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Nevada proč vykřičníky?
  • @Everett_Young možná to byly hřebíčky do rakve předchozím dílům Indiho.
  • Branislav_Gepeto napsal(a):

Nuž, nevidel som všetky filmy, aby som to mohol ohodnotiť, ale mne prišiel ako taký typický amerikánsky režisér.

prepáč, ale to je strašná... hlúposť. ak je Spielberg typický amerikánsky režisér, tak len potiaľ pokiaľ zformoval celý priemysel a vytvoril svojích následovníkov. Zďaleka všetky jeho veci nie sú zlato, posledný Indy je trošku sklamanie, Warhorse a Lincoln neviem, nevidel som ale:
    jeho debut Duel je úžasne minimalistický film, kde s jednou kamerou, dvoma autami a pár kilometrami spravil fantastickú story s veľkým drive.
    Čeluste založili kategóriu Blockbusterov, Indy a Jurský park ju posunuli do nových levelov.
    Nehovoriac, že pre žáner sci-fi urobil neuveriteľnú robotu svojím E.T. a Blízkymi stretnutiami. To bola úžasná hravosť a zároveň dospelosť, akú tam priniesol.

No a potom ešte vojak Ryan a Mníchov, dva veľmi zaujímavé pohľady na "sprofanované témy".

proste, ak by sa malo vybrať 5 režisérov v postwellesovskej dobe, tak tam bude nabetón. Za posledných 30 rokov nebol nik zásadnejší imho.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    (A proto ty vykřičníky.)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @sarven No to je pekné, ale ja hovorím o tom, aký mám z neho pocit. Čiže keď povieš na ten citát "No to je hlúposť" akoby si vravel, že vieš lepšie, aké mám z neho pocity
    V súčasnosti som videl od neho pár filmov a hoci, ako som hore opisoval, tam boli svetlé veci, stále mi prišla tá tvorba s dosť typickými americkými znakmi. Ty si tu vymenoval jeho úspechy a tak. Ale v podstate aj druhí režiséri môžu byť šikovní a stále páchnuť určitými znakmi. Ako samostatný celok normálne, ale keď si to prirovnám k inej tvorbe, ktorá ma fascinovala, je tam vidieť veľký rozdiel.
    Ak som vravel, je to pocit, určite by sa nedostal tam, kde je, ak by bol zlý režisér. Len ma neoslovilo práve to, že z jeho tvorby na mňa prichádza čosi, čo sa mi nepáči. Nesadlo mi to proste. Ty máš evidentne iný štýl, sadlo ti to, teda sa ti to páčilo.
  • @Branislav_Gepeto Zalezi, co chapes pod typickymi americkymi znakmi...
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Branislav_Gepeto Typicky americký režisér je překvapivě Übermensch Emmerich =D

@Nevada Tak přece na sebe nebudeme pořád všichni sluníčkoví, ne? Od toho je to diskuzní fórum. Až se Bran se Sarvenem poperou, tak to začneme řešit :D
    @Everett_Young
    Heh, ode mne se sluníčkovosti rozhodně neobávej :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Everett_Young napsal(a):

@Branislav_Gepeto Typicky americký režisér je překvapivě Übermensch Emmerich =D

Emérik... Veď ten to má v mene, čo čakáš =D
  • @brandon - nie neviem lepšie aké máš pocity. skôr som chcel naznačiť, že tie pocity ťa klamú. resp. že sú hlúpe.
    jeho filmy ti vôbec nemusia sadnúť, a keby si povedal, že sa ti nepáčia tak je to tvoja vec. ale ty si ho zaktegorizoval nejak, čo mi prišlo strašne zjednodušené a bez rozhľadu.

nemusím počúvať bethowena, aby som chápal, že je to zásadný skladateľ a nie "typický klasik". podobne tolkien ako príklad.

každopádne no offense.
  • @Branislav_Gepeto Pokud ti Spielberg připadá jako typický americký režisér, tak se podívej na jeho starší filmy Říše slunce a Barva nachu. Je ale pravda, že poslední film, kterým mě dostal, bylo Minority Report. Válečný kůň je leda tak hezky natočený a budu předstírat, že posledních pár minut jsem neviděla, a Lincolna si nespíš odpustím úplně.
  • já tedka po dlouhé době opět viděla Master and Commander, to je prostě úžasné dílo
  • to je. to pozerám pravidelne raz za rok. dokonca na flankerovo odporúčanie som aj niečo z toho prečítal. ale celkom výnimočne by som si prial možno aj viac filmov ako kníh z tohto.
  • to je. to pozerám pravidelne raz za rok. dokonca na flankerovo odporúčanie som aj niečo z toho prečítal. ale celkom výnimočne by som si prial možno aj viac filmov ako kníh z tohto.
  • tak jsem kouknul na pár filmů:
    -druhý Hobbit se mi líbil a nějak mě tam nic netrápilo ale to bude možná tím, že mne knížka moc nevzala
    -Gravitace byla naprosto nádherná asi nejlepší film z roku 2013 co jsem viděl
    -Vlk z Wall Street-moc nic teda bavilo mě asi tak první hodinka (film má asi tři)

tak co by jste mi doporučili dále ?
  • @DanielSvatoš vlčik z W.S. už je "vonku" :d ? nejak rychlo, však len ted ho uvádzajú do kín
  • jj už jo nevim jak dlouho ale kvalita dobrá i s vloženými titulky
    Boha, kde asi by to tak mohlo být i s vloženými titulky?!
  • co říkáte na Trierovu Nymfomanku? za mě dobrý...ikdyž já ty jeho filmy prostě mám ráda, ikdyž to je většinou bud psycho nebo depka, nebo rovnou psychodepka....
  • @Linda_Moon Proti gustu žiadny dišputát, ale osobne nedokážem pochopiť, čo ľudí môže na Trierových filmoch priťahovať. Antikrist je suverénne a s obrovským náskokom najhorší film, čo som v živote videl, a Melanchólia tiež niebola žiadna výhra.
  • dobrá tak z jiného soudku, kdo zná film Station Agent s Peterem Dinklagem, je to hotový balzám na osamělou duši.....
  • Včera som videl Vlka z Wall Street. Dosť sa mi to páčilo, na to že to má tri hodiny, výborne odsýpalo, bolo to vtipné, a herecké výkony patrili k tomu najlepšiemu, čo som za posledné roky videl. Ak DiCaprio za toto toho Oscara nedostane, tak už nikdy. :)
  • @Arutha ššš, ticho :) Určitě ho jednou dostane, musí! Jinak požaduji hlavy akademiků, každou hezky na stříbrném podnose :twisted:
  • @Dreamer Prajem mu to, po toľkých rokoch. :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    To víte že dostane oscara. Toho co se dává za celoživotní přínos. Těsně předtím, než zaklepe bačkorama.
    Snad se toho nedožiju.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.