Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1200201203205206394

Komentáře

• @Draconos A který z těhle dvou důvodů se nefanynce komiksů líbil víc? :twisted:

image
    image
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    This is my movie!
    image
  • @Montezuma3 to triko sa dá teraz kúpiť na www.qwertee.com :D
  • @svoa00
    ten druhý :D Chris je pre nu "Mužským idealom" :D :D
    a tiež má rada severskú mytologiu
  • Paralelní svety :o ;P 8-O 8-O :-P 8-O :-P :weirwood: :-)

mno, tak toto si budem muset zohnat v co-nejvíc HQ, orig.dvd najlepšie :p :)
    (a na csfd by mali pridat další indikátor, tag, či sa jedná o "grafický" film, kde záleží na grafike,obraze, alebo len taký víac-ménej "dialógový", "obyčajný" =D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Práve som dokukal Now You See me... Peckááááá

Nie je to žiadne predstavenie najtajnejších trikov ako z šou venujúcich sa tomu a bolo tam veľa vecí, kde okrem peknej asistentky trebalo aj veľa CGI. Ale bolo to epické. Predsa len, kúzla zväčša nepozeráme, pretože chceme vedieť ako to je možné, hlavne to sledujeme pre ten pocit. Zahĺbili do filozofie iluzionistov všeobecne, pekne spletené, zaujímavé triky, skvelé rozuzlenie. Čakal som niečo horšie.

Vynikajúce efekty a skvelé soundtracky tomu pomohli, ale bolo to epické a veľmi ma to zaujalo. A dokonca vtipné. Medzi skupinkou kúzelníkov bola skvelá atmosféra, jeden mentalista dokonca.

A dokonca aj to obsadenie Nu, rozhodne mi to neprišlo ako americká sračka spoliehajúca sa na čisto CGI. Bavilo ma to.
    @M1on To je otázka? Ak áno, tak áno, až teraz, pretože som predtým na to nemal čas.
  • @Branislav_Gepeto zatial nepoznám tento film (Now You See,
    je to o "kúzelníkoch, iluzionistoch ? tak na túto tému je ted každopádne najlepší *Dokonalý Trik (Prestige)* - taká dráma, takmer presne dla mojho gusta - z dobrého,exotického profesnej prostredia,oblasti, +dosť lovestory drámy (najelpšie docela posplietanej, až takmer zauzlovanej do 1 klbka ;D) :twisted: =D , nejaké tie "klasické teorie-konšpirácií", hi-tech fyzika,tajné objavy nicola Tesly, prekvapivé zvraty, zaujímavé zápletky, hlboké a podnetné dialogy, a (ne)čakané rozuzlenie :-)
    @Alef_peAlef Prestýž už som videl.
    Warcraft odložen na rok 2016. Moje věštby našlapaného roku 2015 se začínají pomalu naplňovat :twisted:
  • @Montezuma3 o tom warcraftu se to ví už delší dobu
  • Neviem či ten warcraft bude úspešný. Ono W3 už bolo dávno, a WoW oproti minulým rokom taktiež upadá alebo nie? Nehovorím že to film bude zlý ale ak do toho nasypú kopec prachov a kvôli nezáujmu sa im nevráti dostatočné množstvo nazad tak to pre nich môže dopadnúť zle.
  • @JoeGyry Taky vidím problém v tom, že s filmem moc dlouho čekali a navíc děj nemá nic společného s WoW. Mno, je to jejich boj.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    JoeGyry napsal(a):

Neviem či ten warcraft bude úspešný. Ono W3 už bolo dávno, a WoW oproti minulým rokom taktiež upadá alebo nie? Nehovorím že to film bude zlý ale ak do toho nasypú kopec prachov a kvôli nezáujmu sa im nevráti dostatočné množstvo nazad tak to pre nich môže dopadnúť zle.

no maju aspon 10 milionov potencialnych ludi, ktory si ten film pozru.
  • @svoa00 no presne tak, a dali to na 2016 to už bude zas nový datadisk zas menej ľudí to bude hrať ten kruh ide dookola.

@Edem tak neviem či 10mil ľudí je dosť. Ale je pravda že 2014 je posledný Hobbit tak možno ľudia budu chcieť nejaké nove fantasy.
  • upraveno 2. prosince 2013
    @JoeGyry Ale vůbec ne Warcraft film budou vytvářet pro všechny lidi, který mají rádi fantasy (na Pána prstenů šly taky lidi co knihu nečetli)a jako bonus to bude hra na základě hry to je všechno
  • Ale Tolkienov PP bol známe dielo, ktoré boli hlúpi ľudia leniví čítať (predsa len sa to nečíta tak ľahko ako zloženie šampónu) tak si zašli do kina. + ma nenapadá v tej dobé iné fantasy ktoré by bolo úspešné, nenaštartoval LOTR celý fantasy ošiaľ (aspoň čo sa filmov týka)?

Pravda je že ten kolotoč okolo fantasy je už roztočený takže z toho môžu stále čerpať, ale určite by film bol úspešnejší pred 2-3 rokmi.
    upraveno 2. prosince 2013
    Lotr nastartoval zájem o fantasy. Ale krom Pottera, si na tomto žánru všichni vylámali zuby. A tak si teď všichni pouštíme do žil GoT. Těšíme se na dalšího Hobita. A bojíme se toho temna, které přijde po roce 2014.
  • @M1on
    JoeGyry napsal(a):

@svoa00 no presne tak, a dali to na 2016 to už bude zas nový datadisk zas menej ľudí to bude hrať ten kruh ide dookola.

@Edem tak neviem či 10mil ľudí je dosť. Ale je pravda že 2014 je posledný Hobbit tak možno ľudia budu chcieť nejaké nove fantasy.

tak na 2015 - ccca 2017 je ohlásená tieš Dark Tower, :p (a možno aj Foundation(s), a Dune , síce sú aj +- aj fantasy žáner, ale všechny 3 sú úplne jiná liga.. úplne jiné svety.. :weirwood:
    Temná vež, a Nadace - premíéra, idú byť prvýkrát sfilmované na silver plátno, Duna bude remake.. )
  • Nie je čoho sa obavať ..kniha je jedna vec a film zasa druha..Marne to budem spajať, proste to by som asi len chcel, aby sa film natočil podla knihy.
    JoeGyry napsal(a):

Neviem či ten warcraft bude úspešný. Ono W3 už bolo dávno, a WoW oproti minulým rokom taktiež upadá alebo nie? Nehovorím že to film bude zlý ale ak do toho nasypú kopec prachov a kvôli nezáujmu sa im nevráti dostatočné množstvo nazad tak to pre nich môže dopadnúť zle.

Podceňuješ silu marketingu?

Stačí plagát ukazujúci jednotlivých hercov/postavy s ich menami, názvami postáv a nejakým vystihujúcim citátom, ktorý spôsobí, že každý sa v jednom z nich nájde ako idolovi, poprípade tam nacpú postavy ako Durotan a podobní, o ktorých sme počuli a chceme vedieť viac (osobne by som sa najviac tešil na Gul'Dana) - i keď časovo to má byť asi inde. Ani by ma neprekvapilo, ak by to chceli kvázi spojiť s WoD. Potom akčné plagáty, rýchly trailer, dobrý soundtrack, veľa bleskových textov, kampaň začatá po kúskoch, reklamy na každomkroku a voalá, k tým masám, čo si to pozrú už z princípu, k tým, ktorým sa WoW aj tak páči, k veteránom, ktorí v tom najdú návrat k niečomu, filmovým "fajnšmekrom", ktorí v to vidia proste blockbuster a basta a náhodným subjektom typu "Poďme do kina, dávajú akéhosi WarCrafta" sa priblížia ďalší.

O to, že im to vynesie veľa by som sa asi na ich mieste nebál. :)
  • :o neviem zohnat *Futurologist Congress*, a tú Gravitaci ! :/( :roll: :wall: :-(
    ( na ulozto neni sú vobec :-#
  • @Branislav_Gepeto A američani v marketingu jsou jedni z nejlepších :-)
  • Scénář bude naprostá volovina, ale jestli nezahodí potenciál her (hlavně undergroundů a most wanted) tak by to mohlo vizuálně dopadnout mnohem lépe než nějaký tupý Avatar

• @Everett_Young podle mě spíš hot pursuit
  • btw všimli jste si, že maj dražší auta než v rychle a zběsile
  • @M1on Jo, tohle by mohlo IMHO Rychle a zběsile překonat. Protože kdo hrál NFS (a že to byla hodně oblíbená hra) tak na to do kina prostě zajde. Spíš jsem ale doufal že ten příběh osekají ještě víc (co si budeme nalhávat, NFS není Warcraft, tady se toho moc vymyslet nedá) a zaměří se na audiovizuální stránku. Pořádný záběry podkreslený dobrou muzikou by mohly v tomhle případě (a to jsem odpůrcem vizuálních filmů bez scénáře) být lepší volbou než pokud vyčarovat příběh tam kde je už tisíckrát provařený.
  • @M1on Most Wanted bylo taky celkem dobrý, a kdo by s nostalgií nezavzpomínal na honičky po nočním městě v underground 2 :-)

Jinak ty nový co jsou jenom na okruhu už se mi vůbec nelíbí :-(
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.