Mirka Spáčilů, když už o ní byla řeč, nakousla i téma Hry o trůny. A jako správná kráva, tam nedala info o tom že je to plné spoilerů, tak varování pro ty, kteří se už na seriál vykašlali, nečtěte to.. :)
(následuje 0 spoilerů) Jen kdyby vás to zajímalo o čem psala, tak dala dohromady několik svých myšlenek, které se spojily v ohromné nic. Jen vyslepičila co mohla - pro čtenáře nic, pro diváka nic a pro lidi GoT nepoznamenanými absolutně zbytečný článek, který nepřitáhne nikoho ani k seriálu, ani ke knihám :)
@sfik: No, četl jsem a nikterak to nevybočovalo z jejího standardu... Já nějak nevím, jestli ta paní myslí svá dílka vážně, nebo je to jen vymyšlená absurdní postavička pro pobavení lidu.
@Nevada: Já spíše uvažoval, jestli by její názory nešlo simulovat podobně jako když ve slovenské verzi "Nikdo není dokonalý" vybírají ze špatných odpovědí tu nejvtipnější - realizoval bych to tak, že při odchodu z kina by se stačilo zeptat 10ti lidí a vybrat ten nejvíce se vymykající. ----------- Ale zrovna u Age of Ultron mohu říct, že jak moc jsem Marvelovský fanda, tak moc jsem byl zklamán,... proti tomu, jaký je Ultron frajer v seriálu Nejmocnější hrdinnové světa, Filmu Děti Avengers (nebo tak nějak), tak tady byl takový nic moc... a hlavně mi tu chybělo to naprosto exaktní "Mým cílem je udržovat na Zemi mír. Války působí lidé. => Je třeba vyhladit lidi."
@Jay Já mám pocit že jak moc směřují Avengery k Infinity Wars, tak z Ultrona udělali nemastno-neslanýho předskokana. Který je tam, jenom proto aby byl nějaký záporák a aby jsme se dozvěděli zase něco víc o Infinity stones a zároveň už trochu nastíněný rozdělení Avengers na dvě půlky což zase předehrává situaci pro Civil War. Tím to rozhodně neomlouvám - na to co z toho dělali za bombu.. Whedon ale udělal víc než důstojný pokračování, který ale nenaplnilo reklamní kampaň, a rozhodnul se správně že od projektu odchází, jestli si myslí že tomu už nic moc nepřidá. Píšu to teda jako člověk nepolíbený komiksy v papírové formě. Viděl jsem akorát nějaké animáky.
Mě třeba v celém filmu přišlo nejzbytečnější fight mezi IronManem a Hulkem. Já vím že tam HulkBustera chtěli jako další známou věc z komixů, ale kdyby se místo toho času raději pověnovali Ultronovi a tomu o čem jsi psal na konci postu, kdyby udělal takovou nějakou menší genocidku, udělali by líp.
@sfik: Vidíš, já už bych si ani na Hulkobijeckou zbroj nevzpomněl... prostě epizodní záběr. Jako film to nebyl špatný (zatím se mi nejméně líbil Thor 2), ale podruhý bych na něj do kina nešel (to privilegium měl zatím jen CA 2). Celkem zvláštní, A2 i CA2 se celkem odchýlili od toho, co bylo v podtitulu filmu (Zimní voják byla epizodní rolička, AGE of Ultron?... no, AGE fakt ne, stvořili padoucha a pak mu celkem bez problémů nakopali,... což má k padouchovi, který je dokáže vymlátit hodně daleko), ale u jednoho to vyšlo u druhého nikoli. Tak on tak trochu genocidu chtěl (nějaké žvásty o asteroidu, který vyhubil dinosaury - pro zajímavost, stačila by na to gravitace?-, nějaký žvásty o tom, že přístup k nukleárním zbraním mu blokoval J.A.R.V.I.S.),... jen se mu to nepovedlo... a jen měl jiný důvod, mě se na necinematic-universe Ultronovi líbilo hlavně to, že opravdu pouze plnil svůj primární úkol... tady byl jen divnej a pošahanej magor.
... tak jsem na to koukal a na vyhubení dinosaurů stačil meteorit o průměru cca 12km (což o to, to by s přihmouřením obou očí sedělo) s rychlostí 72.000km/h a gravitací v atmosféře těleso s běžnou hustotou zrychlí tuším "jen" na cca 200 (TopGear jednou testoval rychlost "brouka"). Nicméně důležité je, že tenhle kiks člověka nenapadne při sledování filmu, protože si užívá děj... a Mirka, která by si tím ráda plivla zase nejspíše nemá dostatečné vědomosti... :o)
Já teda Avengery viděl jenom v angličtině bez titulků, ale nebyla pod tím městem nějaká ruda která měla zvětšit tu řetězovou reakci nebo žiju ve fikci? :D:D Myslím že ten článek od Nevady naprosto sedí na Mirunu. To, že nemá základy fyziky je ještě celkem odpustitelné, to že nemá znalosti žánru o kterém píše, že evidentně nezná subkulturu komixů je už horší. To pak právě působí trapně, když se snaží zesměšnit žánr, který existuje od války. Smutnější je když tohle diletantství prokáže někdo kdo se živí kritikou. Prostě pro ní termíny "nové" "digitální" "psychologie osobnosti" "akční" "zábavné" nejdou dohromady.
Já myslel, že tam vibranium bylo jen aby to mohl zvednout a nerozpadlo se to... ale taky angličtina... sice s titulky, ale ty jsem maximálně ignoroval... :o) Ale jinak ano, ten článek od Nevady bych klidně podepsal... Nicméně mám pocit, že si s tou paní nesednu zřejmě při hodnocení žádného filmu... ale o to lépe se tím dá řídit - když to do mrtě odepíše, tak to je aspirant na trhák roku. :o)
@Tyrion Lannister Mě infantilně pobavila ta druhá půlka traileru. Ale po určitém zklamání z 2. dílu od toho radši moc nečekám.
Na ty mazlíčky jsem zvědavá, jestli to nejlepší narvali do traileru, nebo to bude mít i nějaký další příběh. Jezevčík s mixerem a andulka suverénně vedou :)
Ono Kung-fu Panda si z tejto tématiky robí srandu skoro celý čas. Už v prvom diely, ak si dobre pamätám:
,,Niekedy mám pocit akoby som ani nebol tvoj syn!" ,,Po... Musím ti niečo povedať..." Všetci čakajú, že sa prizná, že nie je jeho otec a on začne točiť o tej polievke. Môj obľúbený moment.
Včera jsem z náhlého popudu müsli navštívil místní multi kino Golden Apfel abych shlédl nejnovější část oposu o životě ještěrky – Jurský svět. Musím říct, že už od mala mě vzrušovalo všechno chladné, šupinaté a s velkýma zubama. Takže jsem si nemohl nechat ujít ani tuto zábavu pro zkažené a dekadentní děti velkoměsta, pro které je návštěva předražené projekce s popkornem a velkou kolou za dvěstěpá vrcholem sezony a maminka či tatínek to milerád zaplatí. První zklamání přišlo na účasti, v kině jsme byli čtyři, číslicí – 4! Já,spolubydlo a zamilovaný pár, kterým jsme schopně křenili a zdařile glosovali svými komentáři celý příběh. Mám dojem, že nás musí milovat. Jako na začátku každého blokbustéru přišly reklamy – no a jak rychle přišly tak zase odtáhly. Totiž erudovaný vysokoškolák za promítačkou nám pustil zvuk ale asi měl špatně zapojený kabel k notebooku, protože nám nešel obraz. Jeho neméně vzdělaný spolupracovník, uhrovatý šestnáctiletý nerdík se dostavil následně s tím, že ho to hrozně mrzí, vrátí nám vstupné. Naštěstí jsem projevil více inteligence než celá zaměstnanecké squadra multikina včetně uklízečky a navrhl nebohému uhříkovy, ať nám to ksakru promítnou jinde, ten nejprve nevěda o co jde, protestoval že celé multikino je plné (v jeho hlavě určitě spoustou imaginárních kamarádů) ale po pár kódech do vysílačky – alfa, bravo, charlie, foxtrot, nás odvedl do jiného sálu. Tam se konečně projekce rozjela a kupodivu bez reklam a na nás vyskočilo duo nesympatických příšerek. Prve jsem si myslel, že na nás autoři vystrčili potvůrky hned, ale šeredně jsem se splet. Ono duo byli hlavní hrdinové, bráškové, protože co by to bylo za film o dinosaurech bez dětiček. Ale abych nespojloval děj přihodím jen hlavní postavy. Macho man – Starlord Pratt, který má ochočený raptory a jejich alfa samec (ne, neptejte se mě jak toho dosáhl, nevím a nechci to vědět), zpočátku frigidní manažerka, ze které se vyklube celkem hot readheadka – která je ve filmu proto, aby měl Machovy kdo podržet. A co by to bylo za film o dinech, kde by nebyla lidská svině, ve filmu ztvárněná obtloustlým rádoby soldátem, kterého fascinuje myšlenka vypustit několikametrové zmetky na afgánce a vyhrát tak válku na středním východě. V dalších rolích se mihl vědec Sulu ze Stártreku, Alibaba řídící vrtulník, sežraná britská chůva a indickej pracovník callcentra. A nyní k ději. Tak bylo to o tom, že tlustej strážnej hlídá největší tentosaura v celým parku, kterýho zmixovali ze všeho možnýho a tak je chytrej jako průměrnej vysokoškolák (což je astronomicky daleko od strážného). Takže mu vleze do výběhu, a místo aby utekl zpátky dveřma do své kojky tak chce útýct hlavní bránou výběhu a pustí ho ven.. logika ne logika…. Pro tlouštíka i pabla co tam byl s ním to bylo poslední rozhodnutí co udělali na tomhle světe, protože tuťínek si z nich udělá sváču. Machomen se ovšem neposere a ze svým flusbrokem se ho rozhodne odchytit…. Vedení parku ovšem nesouhlasí s odstřelem škodné a tak na něj pošle opraváře s elektrickým obuškem (považte, na dvacetitunovou několikametrovou krávu se zubama jako paže). Benga s tonfou to schytali z první a pak už se děj jenom vezl šíleným tempem. Na konci to mělo epax bitku mezi raptory, T-rekem a Indominusem Crackem (jak nazvali hlavní zmutovanou potvoru), všechno dobře dopadlo, špatní byli sežráni, dobrým se nic nestalo, zrzka podržela machovy. Hepyend jak má být. Celkem bych si to i užil, nebýt několika logických krp (zmínění opraváři vs ještěrka, dementní zabezpečení parku, stormtroopeři na postech ochranky, teleportující se ještěrka).
Celkově tedy nějakých 75/100. Důstojný nástupce jedničky, několik opravdu krásných připomínek původního movie včetně soundtracku, epicky působící svět s potvůrkami, pár dobrých lekaček a klapání čelistí, tedy můžu s klidným srdcem říct, že být někdy na místě hrdinů, tak se poseru na místě.
Ha ha, taky jsem včera navštivila Jruský svět. Za mě celkem spokojenost, oddechovka dobrá. Akorát mě stále nekustečně s*re to množství reklam nazačátku. V tomto konkrétním případě mi mohlo být útěchou, že jsem měla lístek se slevou, ale platit plnou palbu v multikině a potom čučet 15 minut na dementní reklamy, to je fakt na nakopání. :wall:
@Blackfish čtyř lidi v sále? Kéž by takhle naplněna byla všechna promítání té předzvěsti dalších neoriginálních recyklací dosud sto třicet krát viděného :twisted:
@Blackfish S tím hodnocením souhlasím, člověk nedokáže přestat vymýšlet všechny ty hrozný klišé a nesmysly ve filmu, ale nakonec tomu dá člověk z neznámého důvodu docela dobrý hodnocení..
Komentáře
511 mega (pět set jedenáct miliónů amerických dolarů), prostě půl miliardy za tři dny.
8-O
(následuje 0 spoilerů) Jen kdyby vás to zajímalo o čem psala, tak dala dohromady několik svých myšlenek, které se spojily v ohromné nic. Jen vyslepičila co mohla - pro čtenáře nic, pro diváka nic a pro lidi GoT nepoznamenanými absolutně zbytečný článek, který nepřitáhne nikoho ani k seriálu, ani ke knihám :)
-----------
Ale zrovna u Age of Ultron mohu říct, že jak moc jsem Marvelovský fanda, tak moc jsem byl zklamán,... proti tomu, jaký je Ultron frajer v seriálu Nejmocnější hrdinnové světa, Filmu Děti Avengers (nebo tak nějak), tak tady byl takový nic moc... a hlavně mi tu chybělo to naprosto exaktní "Mým cílem je udržovat na Zemi mír. Války působí lidé. => Je třeba vyhladit lidi."
Mě třeba v celém filmu přišlo nejzbytečnější fight mezi IronManem a Hulkem. Já vím že tam HulkBustera chtěli jako další známou věc z komixů, ale kdyby se místo toho času raději pověnovali Ultronovi a tomu o čem jsi psal na konci postu, kdyby udělal takovou nějakou menší genocidku, udělali by líp.
Tak on tak trochu genocidu chtěl (nějaké žvásty o asteroidu, který vyhubil dinosaury - pro zajímavost, stačila by na to gravitace?-, nějaký žvásty o tom, že přístup k nukleárním zbraním mu blokoval J.A.R.V.I.S.),... jen se mu to nepovedlo... a jen měl jiný důvod, mě se na necinematic-universe Ultronovi líbilo hlavně to, že opravdu pouze plnil svůj primární úkol... tady byl jen divnej a pošahanej magor.
Ale jinak ano, ten článek od Nevady bych klidně podepsal... Nicméně mám pocit, že si s tou paní nesednu zřejmě při hodnocení žádného filmu... ale o to lépe se tím dá řídit - když to do mrtě odepíše, tak to je aspirant na trhák roku. :o)
RIP James Horner
Ale po určitém zklamání z 2. dílu od toho radši moc nečekám.
Na ty mazlíčky jsem zvědavá, jestli to nejlepší narvali do traileru, nebo to bude mít i nějaký další příběh. Jezevčík s mixerem a andulka suverénně vedou :)
,,Niekedy mám pocit akoby som ani nebol tvoj syn!"
,,Po... Musím ti niečo povedať..."
Všetci čakajú, že sa prizná, že nie je jeho otec a on začne točiť o tej polievke. Môj obľúbený moment.
A nyní k ději. Tak bylo to o tom, že tlustej strážnej hlídá největší tentosaura v celým parku, kterýho zmixovali ze všeho možnýho a tak je chytrej jako průměrnej vysokoškolák (což je astronomicky daleko od strážného). Takže mu vleze do výběhu, a místo aby utekl zpátky dveřma do své kojky tak chce útýct hlavní bránou výběhu a pustí ho ven.. logika ne logika…. Pro tlouštíka i pabla co tam byl s ním to bylo poslední rozhodnutí co udělali na tomhle světe, protože tuťínek si z nich udělá sváču. Machomen se ovšem neposere a ze svým flusbrokem se ho rozhodne odchytit…. Vedení parku ovšem nesouhlasí s odstřelem škodné a tak na něj pošle opraváře s elektrickým obuškem (považte, na dvacetitunovou několikametrovou krávu se zubama jako paže). Benga s tonfou to schytali z první a pak už se děj jenom vezl šíleným tempem. Na konci to mělo epax bitku mezi raptory, T-rekem a Indominusem Crackem (jak nazvali hlavní zmutovanou potvoru), všechno dobře dopadlo, špatní byli sežráni, dobrým se nic nestalo, zrzka podržela machovy. Hepyend jak má být. Celkem bych si to i užil, nebýt několika logických krp (zmínění opraváři vs ještěrka, dementní zabezpečení parku, stormtroopeři na postech ochranky, teleportující se ještěrka).
Celkově tedy nějakých 75/100. Důstojný nástupce jedničky, několik opravdu krásných připomínek původního movie včetně soundtracku, epicky působící svět s potvůrkami, pár dobrých lekaček a klapání čelistí, tedy můžu s klidným srdcem říct, že být někdy na místě hrdinů, tak se poseru na místě.
dalších neoriginálních recyklací dosud sto třicet krát viděného :twisted: