Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1255256258260261394

Komentáře

• @Tyrion Lannister Počkat já myslel, že sithové byli vyhubeni ne když císař a dart vader byli zabiti
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Dreamer
    Dreamer napsal(a):

@Tyrion Lannister pro mě jako fanouška, je tahle star wars velkovýrobna spíše důvod k obavám :-k

Já jsem měl vždycky problémy být k SW kritický, dokonce i tu prequel trilogii, kteoru většina lidí nenávídí, já hltám i s navíjákem. (Revenge of the Sith mám dokonce nejraději ze všech dílů), takže se obávám, že v tomhle případě bych ani žádné kvalitativní výkyvy nepoznal, potažmo poznat nechtěl. Dokud to bude hodně akční, příběhově pestré, s dostatečným početem mých milovaných mezihvězdných bitev a duelů s laserovými meče, tak budu slintat jako hladový pes. Ale samozřejmě uvidím, dobrý je že zatím se snaží vybírat celkem zajímavé tvůrce, tak čas ukáže, jak dlouho jim to vydrží.
  • Tak Kenobi měl hlavně ideálně být hlavní postava prvních dvou filmů prequelové trilogie. Bohužel se nestalo. Hlavně ať to točí někdo svěží a ne Lucas.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Dreamer napsal(a):

@Tyrion Lannister pro mě jako fanouška, je tahle star wars velkovýrobna spíše důvod k obavám :-k

+1

A na Obi-Wanna ať (mi) radši nesahají. To nemůže dobře dopadnout. Ne při současném hollywoodském trendu, ve kterém se současné akční a sci-fi filmy točí.
  • @svoa00 S poslední větou souhlasím, snad jenom JarJar by byl horší režisérskou volbou :D

Jinak já jsem spíše slintač než kritik. A jak už jsem tu předtím někdy psal, ten trailer s Destroyerem zapíchnutým v písku mi způsobil poluci :D Co se týká těch filmů mezi trilogií, tak se asi nejméně těším na Han v Boba film. Protože mě teda postava námezdního lovce naprosto míjí, dokonce ani nemůžu říct, že bych tu postavu nějak nesnášel, spíš je mi naprosto ukradená a vůbec nechápu ten hyp kolem něho...
  • @sfik Ten poslední film mě taky nebere, i když pro mě je to spíš skepticismus k tomu, kdo bude Hana hrát, pochybuju, že Harrison na to bude mít ještě síly.
  • upraveno 9. července 2015
    @Denebola Herisn už asi nebude mít síly zahrát sám sebe v pětadvaceti letech :D Ale osobně je mi předem líto jeho představitele jemuž to dá fancore inkvizice náležitě sežrat :D To chudák aby se třeba zfetoval a umřel, jako Joker z dárknajta...

Jen doufám že najdou nějaké herecké talenty a ne třeba Dwayna Johnsona, který tuším chtěl v SW hrát... (pokud by třeba nehrál nějakýho nasteroidovanýho Hutta)
    upraveno 10. července 2015
    @svoa00
    Nevada napsal(a):

Dreamer napsal(a):

+1

A na Obi-Wanna ať (mi) radši nesahají. To nemůže dobře dopadnout. Ne při současném hollywoodském trendu, ve kterém se současné akční a sci-fi filmy točí.
    Toť otázka. Některé komiksy z Obi-Wanova dětství a jeho začátků u řádu nebo i příběhy z exilu na Tatoonie, by jistě dokázaly utáhnout vlastní film. (Kupříkladu by mohli zfilmovat jeho střet s A'Sharad Hettem, znalci komiksů ví, o kom mluvím) Museli by se, ale vyvarovat tomu, aby
    zase vytahovali Dartha Maula. Stačí mi, že z něj udělali trapáka v 5. sérii Clone Wars. Opravdu nechápu, proč, když už se Sidious obtěžoval s řešením téhle anomálie v prostoru, proč ho nedorazil. Nemám náladu, se koukat na film, který bude o tom, jak Obi-Wan pošle mohutným pohybem svého meče Maula potřetí do háje.

S dobrým režisérem a scénaristou, by z toho nicméně šel vykřesat kvalitní počin. A samozřejmě s Ewanem v hlavní roli.
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

Tak Kenobi měl hlavně ideálně být hlavní postava prvních dvou filmů prequelové trilogie. Bohužel se nestalo. Hlavně ať to točí někdo svěží a ne Lucas.

Toť otázka, samozřejmě, že sympaťák Obi-Wan, by si zasloužil více prostoru (určitě na úkor slizouna Anakina) na druhou stranu prequel trilogie vznikla hlavně proto, aby objasnila důvod Vaderova přechodu k temné straně, takže ho asi těžko mohl vytáhnout až ve třetím posledním dílu. Holt, nevýhoda toho, že chtěl mít Lucas další trilogii.
    @sfik
    sfik napsal(a):

@Denebola Herisn už asi nebude mít síly zahrát sám sebe v pětadvaceti letech :D Ale osobně je mi předem líto jeho představitele jemuž to dá fancore inkvizice náležitě sežrat :D To chudák aby se třeba zfetoval a umřel, jako Joker z dárknajta...

Jen doufám že najdou nějaké herecké talenty a ne třeba Dwayna Johnsona, který tuším chtěl v SW hrát... (pokud by třeba nehrál nějakýho nasteroidovanýho Hutta)

Tak Dartha Vadera by v nějakém prequel filmu mezi epizodami III-IV hrát mohl. :D Stejně už ho jednou kulturista hrál a tady by nezáleželo na jeho hereckých schopnostech.

@sfik
    sfik napsal(a):

Já osobně bych rád film o Yodovi, to by mohla být sranda, taková toulka napříč staletími. :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Popularitu Dwayna Johnsona jsem doteď nepochopila a už zřejmě ani nepochopím.
    upraveno 10. července 2015
    @p1e9t9r2
    p1e9t9r2 napsal(a):

@Tyrion Lannister Počkat já myslel, že sithové byli vyhubeni ne když císař a dart vader byli zabiti

Naneštěstí, císař si kromě Dartha Vadera cvičil i další poskoky. Oni Sithové sice měli pravidlo dvou, vytvořené Banem, ale v tomhle případě platí, že pravidla jsou od toho, aby se porušovala. Kupříkladu Lukeovu frajerku z knih Maru Jade Skywalker, vycvičil právě Sidious a měl tam nějaké další poskoky. Anebo Darth Tenebrous (učetel císařova učitele) si také cvičil do zálohy dva učně. Sithové se vraždili celá staletí mezi sebou, až se jim to nakonec během éry Staré republiky vymstilo, takže musel Bane zavést pravidlo dvou, které se ovšem porušovalo. :D Kupříkladu ten nový záporák pro sedmičku s tím křížovým světelným mečem, má být jeden ze Sith Inqisitorů. Inqisitoři byli lidé vycvičení v Síle, kteří měli za úkol lovit Jedie, po epizodě III (ti, co přežili rozkaz 66), protože Vader je sám nestíhal lovit všechny. Samozřejmě je Palpatine učil jen tolik, aby pro skutečného Sitha nepředstavovali reálnou hrozbu. Někteří jsou dokonce vidět, když vystupuje z raketoplánu v epizodě VI. Kde všichni se ovšem flákali, když si Vader s Palpym zahrál nikým nerušen baketball, je jiný příběh.

image

Otázka do pranice, zdá se mi to nebo ta planeta v Renově pozadí je Mustafar?
  • upraveno 11. července 2015
    @Tyrion Lannister nemá být náhodou celé univerzum (knihy, hračky, komiksy, omalovanky, hry....) krom filmů ignorováno? Takže bych asi moc neřešila, kdo měl jaký štěk v těch oficiálních "fanfikcich" okolo filmů.
    @Dreamer
    Dreamer napsal(a):

@Tyrion Lannister nemá být náhodou celé univerzum (knihy, hračky, komiksy, omalovanky, hry....) krom filmů ignorováno? Takže bych asi moc neřešila, kdo měl jaký štěk v těch oficiálních "fanfikcich" okolo filmů.

Pravda to ovšem neznamená, že se k něčemu nemohou vrátit, viz Kylo Ren se docela dost podobá Darthu Revanovi (byť asi společnou budou mít jen tu masku, přece jen ten s tím křížovým mečem, má sbírat sithské artefakty). Každopádně ano, máš pravdu, platí oficiálně platí jen filmy, oba animované seriály a všechno ostatní od roku 2014.
    @Mikke
    Mikke napsal(a):
    Těším se, škoda, že ještě nedojde na pohromu a mého milovaného prince Arthase.
    :twisted: Ta by mohlo být na stříbrném plátně radost sledovat. :twisted: Každopádně těším se, po epizodě VII můj asi nejočekávanější film.
    @Tyrion Lannister Já taky doufam že dneska okolu pulnoci uvidime ten trailer. :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Mikke To vypadá fakt hezky. Jsem zvědavá, ale zároveň se trochu bojím.

@Mikke
    Mikke napsal(a):

@Tyrion Lannister Já taky doufam že dneska okolu pulnoci uvidime ten trailer. :-)

Dík za info, oka nezamhouřím.
    @Krisa
    Krisa napsal(a):

@Mikke To vypadá fakt hezky. Jsem zvědavá, ale zároveň se trochu bojím.

Upřímně museli by být hodně leví, aby se jim tahle jistota povedla zkazit. Warcaft původní strategie, mají jeden z nejepších příběhů, jaké jsme měl možnost ve hrách vidět (lepší mají snad jen Assassins Creed a Zaklínač) . Spousta nečernobílých postav, fantasy, které teď díky Hobitovi a jiným věcem celkem frčí a prostředí, kde se dobro mění ve zlo a zlo se mění v dobro. Samozřejmě, DD ukázali, že jde zkazit skoro všechno, ale trailery vypadají nadějně, tak pokud to udělají dobře, Azeroth by mohl být novou středozemí a bychom mohli dostat zase sérii filmů, která někam filmové fantasy posune. A tvůrci a herci zatím byli vybráni moc dobře.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Jako sorry, ale mě to připadá jak fan arty :D
    Jestli, tak hodně povedené, protože speciálně ten ork, není nepodobný plakátům, které jsme měl možnost vidět já, a které jsou na csfd. Tak nebo tak, bavit se o nádcházejícím Warcarft filmu můžeme stejně :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 11. července 2015
    @Monte Karstark Musím povedať, že ten orc mi tiež prišiel akýsi divný, ale som rád, že sa tak aspoň snažia oddeliť to od iných fantasy a učiniť ich vyslovene "ľuďmi"

BTW bude tam dokonca aj Medivh, na toto som extrémne zvedavý. Pokým bude mať dosť priestoru, tak to hádam nesprznia.
    A aby jsme nečekali naprázdno (i to se může stát, že nakonec nám nic neukážou), tak sem dáme něco nového =D
  • Okolo 2min vidíme Robinov oblek takže Batman tam kedysi bol a znova sa vráti.
    Tie nádpisy na obleku nasvedčujú tomu že Robin asi zomrel a vrahom bude asi Joker.
    To mi veľmi nesedí Benovi verím že kedysi bol Batmanom má na to roky ale Leto je mladý na to aby mali nejakú hlbokú minulosť s Batmanom.
    Alebo šiel Batman do dôchodku len nedávno?
  • jak dlouho na csfd zhruba trvá doplnění odeslané fotky? Odeslal jsem fotku odpovídající všem parametrům i s volným zdrojem, už je to přes týden a ještě ji nepřidali. Pochopil bych, kdyby to bylo u někoho kdo má milion fotek, ale u herečky která tam má zatím všeho všudy jednu fotku, by je to přidání nezabilo...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Everett_Young To myslíš jako profilovou fotku? No jestli tam už nějakou má, tak tam těžko budou dávat další. Kdyby takhle vyhověli každému, tak už jich tam má tak padesát.
  • @Monte Karstark Ne, myslím prostě fotku do ze seriálu ve kterém hrála. Zatím má jen jednu fotku z jen jednoho seriálu, navíc se v něm jen mihla (tři mušketýři). Takže ta jedna fotka navíc by neměla být snad problém.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.