Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Trochu mě překvapilo, že Ka mluví Scarlett..
POZOR OBSAHUJE SPOILERY:
Velice milé překvapení. Upřimne po Salvationu jsem čekal absolutní s*ačku. Nestalo se a výsledek je pro mne slabší průměr, což je u pátého dílu, co vznikl primárně jako žďímačka na prachy z fanoušků docela výhra. Předně narozdíl od Salvationu, který dějově působil jako epizoda nějako zatraceného seriálu a došlo v něm k nulovému postoji, páté téčko totálně připisuje historii. Jasně těch logickcýh blbostí je hodně. Ty vize z alternativních časových linií Sarah a Kylea působí jako ten díl Futuramy, kdy se Frey vrátl v čase, vyspal se s vlastní babičkou a stal se svým vlastním dědečkem :-D. Druhou věcí, Skynet pošle T-800 do minulosti zabít Johna Connora, kterého ale chce zároveň ovládnout a přetáhnout na svou stranu v budoucnosti. Dvě věci, co si dost odporujou. A vůbec celá ta romantická linie příšerně otravná a nudná. Ovšem teď už ke kladům. Arnold to celé táhne na celé čáre, rozhodl se pojmout film jako sebeparodii, moudré rozhodnutí a tak kvůli němu mě zachvátila nostalgie jako Brno. Jeho bojové scény s T-800, T-1000 a T-3000 vynikající a on je nejsvětlejším bodem filmu a s v jeho podání Terminátor stárne s grácií. Emilia Clarke to nakonec celé nepotopila, jak jsem se bál. A přesvědčila mne v jedné věci, hrát umí, ale problém je, že abych citovál božské v. jako drsná a bezskrupulózní bojovnice proti Skájnetu působila zhruba stejně, jako by do role Ramba nacpali Denyho DeVita. Svým způsobem má dreamer pravdu, že je to jako chtít po šťěnátku, aby bylo děsivé. Potěšili herečtí borci J. K. Simmons a Doctor Who jako Skynet (boží odkaz pro fanoušky seriálu :D). A líbil se mi i T-3000, nečekal jsem, že po TX dokážou vymyslet ještě nebezpečnějšího termiátora, co se do schopností týče. Tudíž milé překvapení, kdy se hovno povedlo přetavit v dívatelnou a v akci zábavnou věc, která sice nesáhá prvním třem filmům ani po kotníky a ani není tak dobrým návratem jako třeba Jurský Svět., ale překonává Salvation, který jak soudím musí být zničen.
Tohle vypadá hodně dobře, co herec to známá tvář. Johnny Depp potvrzuje opět svou pověst nejlepšího chameleona v Hollywoodu, přísáhám vůbec bych no takhle nepoznal a ten skřípavý chraplák. A do toho ještě můj milovaný Benedict no prostě tohle musím vidět. :-)
Dokonalý a monumentální majsrtštyk T2 už nikdo nikdy nenatočí. T3 sice nemá na své dva starší bratříčky, ale jako důstojné ukončení Terminatořího mýtu byl ten závěr alá planeta opic naprosto vynikající. Problém téhle série je, že byla myšlená a navrhnutá jen na dva díly, teď jich je už pět, což ten nápad natahuje daleko za hranice jeho možností. Samozřejmě i miliontý díl s poslaním žďímačky peněz na fanoušky se dá natočit dobře, jak ukázal Jurský Svět, ale Terminátor má problém, že v posledních letech dost často měnil majitele a navíc i koelm tvorby Geniysys bylo spoustu problémů, původně ho tuším měl režírovat Justin Lin, nevím proč z toho nakonec vycuoval, byť to filmu nejspíš prospělo.
V originále hlavní roli dabuje Peter Dinklage
P.S. Terminátora ani Jurský svět ani žádného dalšího Promethea vidět nikdy nechci, nespokojím se s průměrem, když vím, že to jde o mnoho lépe.
Jako chápu, jak to myslíš, ale nemohla jsem si pomoct :)
Ale to jsi asi asi nemyslel :D