Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1261262264266267394

Komentáře

• @Dreamer Já jsem se na to ani nedodívala do konce (a to mám Ch. Balea ráda!).
  • @Lara můžu s klidným svědomím říct, že jsi o nic nepřišla, ten konec už byl skoro neúnosná ždímačka času, postrkovala jsem ty chudáky očima ať už konečně proboha přelezou přes to moře, samozřejmě se k tomu museli nejdřív bolestivě prokecat a profňukat :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Pro mě to taková katastrofa nebyla, ale musím bohužel konstatovat, že jeden z mých nejoblíbenějších režisérů na stará kolena měkne. Děsila jsem se, že se mu do pazourů dostane nový Blade Runner. Ale teď jsem zjistila, že tam došlo ke změně režiséra.
  • Doufám že se film povede a zapůsobí na mě jako trailer

Trochu mě překvapilo, že Ka mluví Scarlett..
  • Hmm, triky zatím nic moc na to, že je to skoro celé digitální, mě to tedy momentálně vůbec neoslovilo.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 18. září 2015
    http://www.csfd.cz/film/263921-terminator-genisys/diskuze/
    POZOR OBSAHUJE SPOILERY:
    Velice milé překvapení. Upřimne po Salvationu jsem čekal absolutní s*ačku. Nestalo se a výsledek je pro mne slabší průměr, což je u pátého dílu, co vznikl primárně jako žďímačka na prachy z fanoušků docela výhra. Předně narozdíl od Salvationu, který dějově působil jako epizoda nějako zatraceného seriálu a došlo v něm k nulovému postoji, páté téčko totálně připisuje historii. Jasně těch logickcýh blbostí je hodně. Ty vize z alternativních časových linií Sarah a Kylea působí jako ten díl Futuramy, kdy se Frey vrátl v čase, vyspal se s vlastní babičkou a stal se svým vlastním dědečkem :-D. Druhou věcí, Skynet pošle T-800 do minulosti zabít Johna Connora, kterého ale chce zároveň ovládnout a přetáhnout na svou stranu v budoucnosti. Dvě věci, co si dost odporujou. A vůbec celá ta romantická linie příšerně otravná a nudná. Ovšem teď už ke kladům. Arnold to celé táhne na celé čáre, rozhodl se pojmout film jako sebeparodii, moudré rozhodnutí a tak kvůli němu mě zachvátila nostalgie jako Brno. Jeho bojové scény s T-800, T-1000 a T-3000 vynikající a on je nejsvětlejším bodem filmu a s v jeho podání Terminátor stárne s grácií. Emilia Clarke to nakonec celé nepotopila, jak jsem se bál. A přesvědčila mne v jedné věci, hrát umí, ale problém je, že abych citovál božské v. jako drsná a bezskrupulózní bojovnice proti Skájnetu působila zhruba stejně, jako by do role Ramba nacpali Denyho DeVita. Svým způsobem má dreamer pravdu, že je to jako chtít po šťěnátku, aby bylo děsivé. Potěšili herečtí borci J. K. Simmons a Doctor Who jako Skynet (boží odkaz pro fanoušky seriálu :D). A líbil se mi i T-3000, nečekal jsem, že po TX dokážou vymyslet ještě nebezpečnějšího termiátora, co se do schopností týče. Tudíž milé překvapení, kdy se hovno povedlo přetavit v dívatelnou a v akci zábavnou věc, která sice nesáhá prvním třem filmům ani po kotníky a ani není tak dobrým návratem jako třeba Jurský Svět., ale překonává Salvation, který jak soudím musí být zničen.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 18. září 2015
    @Tyrion Lannister překonat Salvation, je jako kdybys měl vyhrát běh na sto metrů proti vozíčkářům - nejspíš to dokážeš, ale asi se tím nikde nebudeš chlubit.
    @Everett_Young aneb jak to dopadne, když zkusíš točit Terminátora bez Terminátora, což byl nejmenší průšvih. A zároveň pokoušet se dosáhnout úrovně nemsrtelného T2, je jako se pokoušet se dotknout se rukou hvězdy. :D Ale uznávám v případě Salvationu jsou měřítka nastavená hodně nízko.
    upraveno 18. září 2015

Tohle vypadá hodně dobře, co herec to známá tvář. Johnny Depp potvrzuje opět svou pověst nejlepšího chameleona v Hollywoodu, přísáhám vůbec bych no takhle nepoznal a ten skřípavý chraplák. A do toho ještě můj milovaný Benedict no prostě tohle musím vidět. :-)
  • @Tyrion Lannister Nevím, co mě děsí víc, jestli Johnyho proslov nebo ty vlasy :-( Každopádně jsem upoutána :D
    Terminátor 3 taky nebyl žádná sláva. Dnes těží hlavně z toho, že Salvation byl vyloženě průser.
    @Nevada
    Nevada napsal(a):

Terminátor 3 taky nebyl žádná sláva. Dnes těží hlavně z toho, že Salvation byl vyloženě průser.

Dokonalý a monumentální majsrtštyk T2 už nikdo nikdy nenatočí. T3 sice nemá na své dva starší bratříčky, ale jako důstojné ukončení Terminatořího mýtu byl ten závěr alá planeta opic naprosto vynikající. Problém téhle série je, že byla myšlená a navrhnutá jen na dva díly, teď jich je už pět, což ten nápad natahuje daleko za hranice jeho možností. Samozřejmě i miliontý díl s poslaním žďímačky peněz na fanoušky se dá natočit dobře, jak ukázal Jurský Svět, ale Terminátor má problém, že v posledních letech dost často měnil majitele a navíc i koelm tvorby Geniysys bylo spoustu problémů, původně ho tuším měl režírovat Justin Lin, nevím proč z toho nakonec vycuoval, byť to filmu nejspíš prospělo.
    upraveno 21. září 2015
    image

V originále hlavní roli dabuje Peter Dinklage
  • @Tyrion Lannister Ja ti neviem, ale povazovat Jursky park za dobry navrat...
    @Hildegarda
    Hildegarda napsal(a):

@Tyrion Lannister Ja ti neviem, ale povazovat Jursky park za dobry navrat...

Celé vizuálně dobře zvládnuté, sympatické a od chvíle, kdy začnou házet odkazy na první díl to má šílené tempo. A vtipná ironická pointa v závěrečném souboji dinosaurů.Samozřejmě lepší než jednička to není, ale překonalo to dvojku a trojku a určitě pokud točit sequely, tak zhruba takhle. Samozřejmě ideální varianta by byla, aby už skončila to dlouhá móda parazitování na dřívějších věcech a začala se ta energie věnovat vymýšlení originálních a vlastních věcí. Ale znáteHollywood, dokud jsou z toho prachy... :roll:
  • upraveno 21. září 2015
    @Tyrion Lannister já bych nesouhlasila, neříkám, že jednička je něco ultra inteligentního, ale dost mě štve, jak jsou poslední dobou se-, pre- a já nevím jaké ještě quely líné a neoriginál, vlastně jen ždímou původní materiál ale samy nenabídnou nic navíc, což je u pokračovatelů filmů, které ve své době byly nějakým způsobem výjimečné a přelomové (Terminátor, Jurský park, Vetřelec...) velmi smutné. Proč se krucinál u Terminátora pořád musí ždímat cestování časem a Arnold, když v samotném univerzu je tolik prostoru, proč musí být dinosauři pořád rodinná zábava s protivnýma spratka, když předloha nabízí mnohem zajímavější cestu a nechte už krucinál vetřelce a Ripleyovou spát.

P.S. Terminátora ani Jurský svět ani žádného dalšího Promethea vidět nikdy nechci, nespokojím se s průměrem, když vím, že to jde o mnoho lépe.
    @Dreamer
    Dreamer napsal(a):

@Tyrion Lannister já bych nesouhlasila, neříkám, že jednička je něco ultra inteligentního, ale dost mě štve, jak jsou poslední dobou se-, pre- a já nevím jaké ještě quely líné a neoriginál, vlastně jen ždímou původní materiál ale samy nenabídnou nic navíc, což je u pokračovatelů filmů, které ve své době byly nějakým způsobem výjimečné a přelomové (Terminátor, Jurský park, Vetřelec...) velmi smutné. Proč se krucinál u Terminátora pořád musí ždímat cestování časem a Arnold, když v samotném univerzu je tolik prostoru, proč musí být dinosauři pořád rodinná zábava s protivnýma spratka, když předloha nabízí mnohem zajímavější cestu a nechte už krucinál vetřelce a Ripleyovou spát.

P.S. Terminátora ani Jurský svět ani žádného dalšího Promethea vidět nikdy nechci, nespokojím se s průměrem, když vím, že to jde o mnoho lépe.

Pokud máš na mysli tou předlohou Ztracený Svět od Doylea, tak tou se už první Jurský Park volně inspiroval (v podstatě použili jen ten motiv dinosauři v současnosti). U Terminátora se začalo ždímat cestování v čase, protože Salvation byl tak velký průšvih, že se vykašlalo na tu postapokalyptickou linku. A co se týče Arnolda, ještě že ho ten ždímali, protože Genysys bez něj no.. nevim nevim. On byl opravdu nejsvětlejším bodem filmu. Proč se ždíme? Odpověď je jednodcuhá, scénaristé jsou líní vymýšlet něco nového, tak tam kopnou něco starého, přimíchají něco málo svého a je hotovo. Jde o prachy, Terminator Genysys sice nebyl bůhvíjaké terno, ale vydělal přes 400 mega. Pro ně je to způsob vydělatn na osvědčené. Ale buď v klidu, za dva roky se mají práva vráti zptáky ke Cameronovi, takže snad ten už bude mít dost rozumu aby to definitivně stopl. Čtyřka Veřelce nebyla špatná, ale já se musím ptát, kde sebrali materiál na klonování Ripleyové, když na konci trojky spadla s celým svým tělem do lávy? Nevim, nevim. Osobně naše filmová současot je tímhle tím hrozně degenerována, místo aby scénaristé udělali něco nového, tak vykrádají své předchůdce. Hele hoď mi prosím linky na nějaká povedená xtá pokračování. :D. Ne z jízlivosti, ale krom Toy Story 3, těch úspěšných návratů moc neznám, tak bych rád si rozšířil filmové obzory.
  • Pokud máš na mysli tou předlohou Ztracený Svět od Doylea, tak tou se už první Jurský Park volně inspiroval (v podstatě použili jen ten motiv dinosauři v současnosti).
    @Tyrion Lannister
    image
    @Everett_Young
    Everett_Young napsal(a):

Pokud máš na mysli tou předlohou Ztracený Svět od Doylea, tak tou se už první Jurský Park volně inspiroval (v podstatě použili jen ten motiv dinosauři v současnosti).
    @Tyrion Lannister
    image
    image
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Tyrion Lannister Myslím, že predlohou myslia Jurský park.. Pôvodnú knihu...
  • @Tyrion Lannister Ne, neví jak se cítím. Jurský park nemá se Ztraceným světem nic společného. Jurský park je podle Crichtonovi knihy Jurský park, která rozebírá úplně něco jiného.
    Everett_Young napsal(a):

Pokud máš na mysli tou předlohou Ztracený Svět od Doylea, tak tou se už první Jurský Park volně inspiroval (v podstatě použili jen ten motiv dinosauři v současnosti).
    image
    image

Jako chápu, jak to myslíš, ale nemohla jsem si pomoct :)
  • @Nevada Děkuji má drahá, vždy mi umíš tak skvěle poradit ;-)
    @Everett_Young
    Everett_Young napsal(a):

@Tyrion Lannister Ne, neví jak se cítím. Jurský park nemá se Ztraceným světem nic společného. Jurský park je podle Crichtonovi knihy Jurský park, která rozebírá úplně něco jiného.

Moje chyba jsem nevěděl, že je to podle nějaké konkrétní knihy, tož já jsem vycházel z těchto věcí. A tady dokonce tohle, takže svým způsobem tam spojení je. Ale děkuji, aspoň mám, co číst. :D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 23. září 2015
    Co to zase přibylo na CSFD za debilní okénko? :wall:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    To je Everest ne Everett :D
    Ale to jsi asi asi nemyslel :D
  • @flanker.27 Myslím ten "přehled" u jednotlivých filmů.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Everett_Young Aha, to je skutečně "zajímavý" mix kultur... tedy proč ne, ale pokud by to bylo na konci. Na začátku jako to první co se u filmu otevře mě to nutí udělat o jeden klik více na všechny komentáře, grrr.
  • 84/99....přiznávám, že něco jsem neviděla (ale na druhou stranu mě děsí, co všechno z devadesátek jsem viděla :D ) a nějak jsem je střelila a ve filmech s Julií Roberts mám celkem bordel.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.