Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1281282284286287394

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Mně se líbily komiksy z Ábíčka :)
  • těch jsem měl taky spousty ale tam byla jen stranka jestli si dobře pamatuju
  • @Jay Jo no, vzhledem k tomu, že bude hrát Punishera ten protiva z TWD, tak mě to asi zasáhne míň než JessicaJones..
    Mě je nevím proč (nic jsem nečetl, jen jsem viděl pár animovaných JL) sympatický od DC Shazam. Jinak z Marvelu mám rád DoctoraStrange, což je teda zároveň film na který se z téhle dílny nejvíc těším. Zároveň se teda bojím že použijou stejnou šablonu a že to nepřinese nic novýho.. Na druhou stranu věřím že Benedict film vytáhne o třídu výš.. :-k
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @sfik Nezapomeň, že Mikkelsen má být hlavní padouch :twisted:
    Teď něco odlehčenějšího

Čekal bych, že to bude dosti ohrané počtvrté, ale ten konec se přáním nemá chybu :D. Navíc oceňuji, že se pokaždé snaží přidat něco jiného (dinosauři, piráti a teď emzáci), takže rozhodně se těším :)
  • sfik napsal(a):

@Jay Jo no, vzhledem k tomu, že bude hrát Punishera ten protiva z TWD, tak mě to asi zasáhne míň než JessicaJones..
    Mě je nevím proč (nic jsem nečetl, jen jsem viděl pár animovaných JL) sympatický od DC Shazam. Jinak z Marvelu mám rád DoctoraStrange, což je teda zároveň film na který se z téhle dílny nejvíc těším. Zároveň se teda bojím že použijou stejnou šablonu a že to nepřinese nic novýho.. Na druhou stranu věřím že Benedict film vytáhne o třídu výš.. :-k

Tyrion Lannister napsal(a):

@sfik Nezapomeň, že Mikkelsen má být hlavní padouch :twisted:

Na to se taky těším.
  • Tyrion Lannister napsal(a):

Teď něco odlehčenějšího

Čekal bych, že to bude dosti ohrané počtvrté, ale ten konec se přáním nemá chybu :D. Navíc oceňuji, že se pokaždé snaží přidat něco jiného (dinosauři, piráti a teď emzáci), takže rozhodně se těším :)

Tak to je povedený. Myslíš že môžme očakávať kovbojov?
  • sfik napsal(a):

@Dreamer Kvůli tobě to upravím na "Bale v roli Batmana je trotl" :) Zatímco Batmany s Keatonem si můžu pustit kolikrát chci, pořád dokola, tak Nolenova dílka jsem zhlédnul jednou a stačilo...

Já teda zase při pohledu na Keatona coby Batmana dost trpím. Mám tyhle díly jinak hodně ráda, ale on mi na tu roli těžce nesedí. :wall:
  • AvivAviv
    upraveno 20. ledna 2016
    Mne sa Nolanovky páčili veľmi a myslím, že Bale to zahral skvelo. Joker ma ohúril takým tým "tak divné, že nemôžeš odvrátiť oči" ešte než som zistila, že Ledger to neprežil.
    K starším verziám, videla som pred rokmi a rokmi tú so vznikom Jokera (aspoň myslím že to bol on - zelenofialový šatník a tvár stuhnutá v úškľabku - kyselina je takovej blivajz, že ani plastika to zcela nezachrání) a pánom Tučniakom. Catwoman tam bola úžasná (polibek pod jedovatým jmelím) a kto hral Batmana neviem, ale myslím že bol v pohode. Bale na mňa však zapôsobil viac.
    No ale sto ľudí, sto chutí.
  • @sfik: Tak k JJ jsem se ještě nedostal. O tom, že v DD má být Punisher jsem nevěděl - no a uvidíme, když jej bude hrát jako Shane, bude to mizérie, když jej bude hrát jako Punisher, může to být nářez... každopádně je na tom co zkazit (ale tím to neodpisuju)
    Jinak já a komixy, to byl v mládí hlavně "Kačerov jak hurikán,...", a Rychlé šípy. Superman je hroznej klaďas, Mirek Dušín by mohl závidět, plantážníci,... no, že bych si na někoho z nich hrál si nepamatuji.
    Jinak teď Marvelí komiksy (díky filmům) byly celkem jasná volba... a jsou tam příběhy super i dost na pytel (Thor si občas může s Capem podat ruku). Z těch komiksových dobrých je Civil war a Zimní voják hodně vysoko... ale u Zimního vojáka je příběh úplně jiný než ve filmu (kde se Zimní voják vůbec nemusel vyskytnout a bylo by to jedno...), tož se uvidí co Občanská válka...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    A je to tady, já to věděla!!! http://www.novinky.cz/kultura/392572-oscarovou-porotu-kritizuje-i-clooney.html
    Bojkot „bílých” Oskarů oznámila herečka Jada Pinkett Smithová, ve čtvrtek oznámil její muž, herec Will Smith, že se k ní připojí.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    To jsou neskutečný kecy, je mi z toho smutno :-D
    @Benji Kdyby ti žena pohrozila několikaměsíčním pliváním andělů, taky bys kecal :P :D
  • Krisa napsal(a):

@Benji Kdyby ti žena pohrozila několikaměsíčním pliváním andělů, taky bys kecal :P :D

ale ti andělé by neplivali na Willa Smitha :D

@Dreamer Já myslím, že by pak plival on na ně :P
  • AvivAviv
    upraveno 22. ledna 2016
    Krisa napsal(a):

Nebo by si vzal k srdci Tyrionovu radu z Bouře meču - "Od toho jsou tady děvky." :D
    upraveno 23. ledna 2016
    Nevada napsal(a):
    Naprosto souhlasím. Navíc mám pocit, že vytvoření kvót akorát rasismu napomůže, protože se tím akorát vytvoří nominace normální a jeden ze škatulky barevných.
    Prostě je to pitomost, stejně jako kvóty pro ženy ve vedení čehokoli.
    @Krisa To mi připomíná, když skupina radikálních fanušků SW se rozhodla bojkotovat novou epizodu, protože prý každý herec je tam zástupce nějaké menšiny :roll:
    http://www.csfd.cz/novinky/4339-dalsi-star-wars-a-avatara-uvidime-pozdeji/
    Tak to jsem zvědavej, kdy to dvojku uvidíme :-k
  • Za prvý směšné, za druhý blbost, protože třeba Aziaty jsem tam neviděla.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. ledna 2016
    Aviv napsal(a):

Za prvý směšné, za druhý blbost, protože třeba Aziaty jsem tam neviděla.

Asiaty taky moc neslyším stěžovat si na diskriminaci.

Líbí se mi tato věta:
    We’re going to classify all that to create thousands of little minorities everywhere?
    Kam by třeba zapadali míšenci? :)

Taky by mě zajímalo, jestli by pak díky kvótám o Oskara soutěžil za režii třeba Tyler Perry a za mužský herecký výkon Marlon Wyans...
    Tyrion Lannister napsal(a):

každý herec je tam zástupce nějaké menšiny

Tak ono se dá fakt udělat asi tak 7miliard typů menšin, takže je to pravda ;)
  • Co chudaci Pigmejove....
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @Tyrion Lannister To nechapu, vzdyt v novem SW byl zastupcem mensiny snad jenom Finn 8-O
  • Oni tuším myslia ešte na Latino bronzového prvního pilota - Poe Damerona.
  • Těch menšin a zástupců různých ras je ve Star Wars opravdu mnoho, už Lucas to celkem přehnal s tou korektností a rozmanitostí, když rozdal role, Wookieeům, Ewokům, Huttům, Tuskenům, Jawům, Dugům... :-k
  • Nezapomeň roboty. :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Dreamer napsal(a):

Těch menšin a zástupců různých ras je ve Star Wars opravdu mnoho, už Lucas to celkem přehnal s tou korektností a rozmanitostí, když rozdal role, Wookieeům, Ewokům, Huttům, Tuskenům, Jawům, Dugům... :-k

Celá tá vec s Ewokmi porážajúcimi Impérium bola vlastne len snaha bojovať proti rasizmu voči Ewokom. Len preto, že sú malí, neznamená, že nedokážu pomôcť poraziť nejaký obrovský despotický režim. :D

Tým vyvažuje to, že všetci Stormtrooperi majú bielu zbroj.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.