Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1354355357359360394

Komentáře

• BenjiBenji so much universe, so little time
    @svoa00 soulas. Jen bych dodal, že záporák bylo to nejlepší na filmu a doufal sem v nominaci za vedlejší roli, zasloužil by si ji.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Ten návrat do Evropy je u mne vítaný.
  • Ok, som veľmi natešená.
  • Konšpiračná chvíľka! Newt Scamander je ryšavý. Albus Dumbledore je ryšavý. Ja hovorím... PRÍBUZENSTVO! :-D
    Ten Depp mi přijde na Grindelwalda až moc šílený...Ale maldý Brumbál je super, o čemž jsem ani nepochyboval :applause:
  • Palec nahoru za vizuál a Juda Law, i když první díl mě nenadchnul.
  • No a já právě přemýšlím jestli se to vůbec mělo jmenovat fantastická zvířata, v prvním díle OK, ale aby tam ta zvířata nebyla až zbytečně namontovaná jen kvůli názvu filmu.. Fantastická zvířata mohl být podtitul prvního dílu :)
  • SagartSagart Amo ergo sum
    sfik napsal(a):

No a já právě přemýšlím jestli se to vůbec mělo jmenovat fantastická zvířata, v prvním díle OK, ale aby tam ta zvířata nebyla až zbytečně namontovaná jen kvůli názvu filmu.. Fantastická zvířata mohl být podtitul prvního dílu :)

Jop, to si říkám taky :) Má být pět dílů, tak abychom se nedočkali, že v pátém s podtitulem Greater good bude jediným zvířetem Grindelwald se svým Obscurialem :-D
    btw. Dle nějakých prohlášení se zvířat dočkáme, mimo jiné i jakési verze kouzelnického cirkusu. A to zní zajímavě :)
  • Kouzelnický cirkus? Jsem za!
  • Když jsem před pár týdny viděla druhý trailer na Ready Player One, tak jsem si říkala: jaj, to nebude dobrý, vypadá to divně, nebude to dávat smysl, určitě to pokazí, no ale stejně to asi chci vidět, tak tomu dám šanci. Jo, tak dobře jsem se v kině už dlouho nebavila! :D Ano, hodně věcí bylo jinak než v knize, ať už příběhově nebo co se fungování světa týče, zjednodušené nebo explicitní, ale vůbec to neva. Odsýpá to, fakt dobře se na to kouká, soundtrack válí, je to vtipné a o narážkách radši nemluvím (protože jsem beztak zařadila jen nějaké směšné procento z té přehršele).
    Když se snažím vzpomenout na něco, co mně ve filmu vadilo, tak obtížně vylovím jeden dva momenty, ale nic, co by mi dokázalo zkazit radost. :dance:
  • @CervenKa Tak uznávám, že na RPO se dobře dívá, i když já sama jsem z filmu nijak zvlášť nadšená nebyla, viděla jsem tam potenciál k tomu, aby to byla klasika, ale výsledný produkt je od nesmrtelnosti daleko. V kině jsem dlouho nemohla přijít na to, co přesně mě celou dobu mírně iritovalo. Moje setra to pak vystihla přesně. Spielberg nikdy nebyl tenhle druh nerda. Ta scéna, kdy bohatý obchodník dostává do ucha správné nerdovské odpovědi, aby na hlavního hrdinu udělal dojem... je trošku bizardní.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • @Nevada Kdybych uvažovala o kinu, asi by mě trošku zneklidňovalo, že ten týpek, co má hrát Hana nedostane v traileru víc prostoru než vteřinové záběry, kde zírá v polostínu kamsi do blba a řekne cca jednu větu :-k Všechny vedlejší postavy mi přijdou mnohem výraznější než hlavní hrdina. Pokud by se to nejmenovalo Solo, toho křoví vedle Žvejka bych si ani nevšimla.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

@CervenKa Tak uznávám, že na RPO se dobře dívá, i když já sama jsem z filmu nijak zvlášť nadšená nebyla, viděla jsem tam potenciál k tomu, aby to byla klasika, ale výsledný produkt je od nesmrtelnosti daleko. V kině jsem dlouho nemohla přijít na to, co přesně mě celou dobu mírně iritovalo. Moje setra to pak vystihla přesně. Spielberg nikdy nebyl tenhle druh nerda. Ta scéna, kdy bohatý obchodník dostává do ucha správné nerdovské odpovědi, aby na hlavního hrdinu udělal dojem... je trošku bizardní.

Já si tady neodpustím opětovně jednu poznámku, že tato přesvědčovací strategie mi dává větší smysl než taktika typu "pojďme zabít zlato minulost a s ní všechny, co znáš"
    :twisted: :-P

K filmu samotnému, líbilo se mi to a dost. Předně scény z oasisu jsou naprosto fantastické, akce výtečná, všechno to popkulturní pomrkávání funguje, asi nejvíce mne potěšil Železný obr, takže myslím si, že hype je opodstatněný. Navíc se podle mně podařilo shrnout i jednu epochu filmů a nostalgicky zavzpomínat na staré dobré klasiky (předně Návrat do budoucnosti). Jasně narýsované dobro, zlo, plnění kvestů vůbec taková ta jednoduchost jako ze staré školy, na mne zapůsobila jako svěží vánek. Každopádně byli dva film ve 2018 o kterých se tvrdilo, že budou průšvih Ready player one a Solo. No pokud Solo dopadne jako ROP, tak takový průšvih si já osobně nechám velice líbit.
  • upraveno 10. dubna 2018
    @Tyrion Lannister Tak já jsem mluvila jenom o tom, že Spielberg se choval při tvorbě filmu jako Sorrento v te scéně. On byl vždycky tvůrce, ne fanboy, i když někdy ve svých filmech odkazoval. Jinak - Solo tady vypadá dost ve stylu Firefox, což schvaluju, ale ten herec pořád nepřesvědčil.
    @Nevada SW nesleduju, ale ten trailer se mi líbí. Každopádně Woody si ho ukradl, hlasem i pohledem. A hudba v pozadí je taky fajn.
    @Nevada Hmm, na Ralpha se asi těším víc.
    upraveno 14. dubna 2018
    image
    :-(

Tak na koho sázíte vy, že natáhne brka v Infinity Wars? :-D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    upraveno 23. dubna 2018
    @Tyrion Lannister Tak z logiky věci Iron man a Cap. Marvel své příběhy řídí podle logiky komerce a toto skvěle pasuje. A nejspíš i Bruce Banner, který se stane navždy součástí Hulka, který chcípne, nechcípne, kdo ví.
    @Sagart Souhlas, Hulka bych ovšem nahradil Visionem, který má Infinity Stone a není vůbec jisté, že je schopný žít bez něj.
  • @Tyrion Lannister Vision je dobrý tip. Já bych se nedivila ani tomu, kdyby tvůrci obětovali Starka. Ne že by mi nechyběl, ale je na čase, aby někdo důležitý umřel.
    @svoa00 Stark je očividný už jen kvůli tomu, kolik měl filmů a je s franchise od začátku. Navíc do příběhu došel doctor Strange a v každé skupině může být pouze jeden alfa-samec :-D
    Také mne napadlo, že smrtí Capa a Starka by se vlastěn vyřešila Civil War, protože vůdcové znepřátelených frakcí a svým způsobem hlavní původci sporu by zmizeli, takže by nové sjednocené Avengers mohl převzít nový leader.
  • upraveno 23. dubna 2018
    @Tyrion Lannister Já bych odstranil IronMana jehož technická kouzla budou nahrazena těmi skutečnými pana Strange. Další kdo by mohl zaklepat bačkorama je Cap, kterého by mohla nahradit buď captain marvel či Bucky (jako cap2.0), dál bych se zbavil těch který nemám rád, WarMachine, Falcona. Bruce bych nakonec spíše zbavil Hulka než že by zmizel Banner a zůstal Hulk. Nataschu bych nechal, je to jen děvče bez schopností, jejíž rty a salta jsou příliš smyslná než abych byl bez nich. Otázka je co s Hawkeyem, sice to zabití rodiny je celkem klišoidní, ale vidět antihrdinu v podobě "Ronina" by nebylo marný, ale možná bych ho zabil nakonec taky, bylo by to takový gladiátorský. Naopak BlackPanthera jsem si celkem oblíbil (navíc ho nezabijou protože jim zarobil dost dolárků), přibudel CptMarvel, do Avengers snad přibudou i Antman s Wasp.. Visiona mám rád, ale asi je moc silnej, takže bych mu dopřál smrt společně se ScarletBitch? Z týmu GoG bych sestřelil všechny kromě Groota a Rocketa :D

@sfik Neboj, GoG by prý nakonec měli mít v Avengers 3 jen cameo roli, alespoň v první půli. Ale soulasím, nejlepší jsou Rocket a Groot
  • No když si to po sobě tak čtu, tak bych to tam kosil celkem solidně hlava nehlava :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.