Citáty aneb kdo řekl?

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování

Tak dobrá, začnu tedy. Akorát nevím, jak s pravidly. Samozřejmostí je žádné hledání. A asi nejjednodušší je princip, kdo dřív přijde, ten dřív mele. Výherce pak zadává. Co?

Začnu něcím lehčím. Chci samozřejmě vědět nejen, kdo to řekl, ale i komu to řekl. A může být i při jaké příležitosti.

Quote:
"Když se ocitneš v posteli s ošklivou ženou, nejlepší vecí, kterou můžeš udělat, je zavřít oči a v klidu pokračovat."
1153154156158159291

Komentáře

• Podle toho VSKUTKU bych tipoval Pycella, jenom nevím komu. Samozřejmě se můžu mýlit
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 11. srpna 2014
    Pycelle Cersei?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    ne
  • je tam pycelle ?
    Nepovím. Chci obě postavy najednou ;)
  • Pycelle Kevanovi?
    ne
  • Tak už nevim :D
  • Nebo mě ještě napadlo... možná to říká Pycelle Tyrionovi když mu říká o plánu poslat Myrcellu do Dorne, pokud ne tak se asi nechám podat.
    ano
    Zase na Pycella (hoci súhlasím, že to vskutku je podozirvé) by nesedel ten štýl. Ten sa skôr podriaďuje ostatným, asi by skôr vykal. Tamto to vyzerá ako rovnocenný vykonávateľ. Teda, že zadanie nie je dané celkom služobníkovi ako skôr objednávka. Akokoľvek to takisto nepáchne ako objednávka, skôr ako debatenie o objednávke, až na tú poslednú vetu.

Príde mi to, že niekto si niečo okamžite objednáva, rovnocenný vykonávateľ (váhajúci nie z úcty, ale zo zvažovania objednávky) to schváli, že je dobré to vykonať hneď a ešte sa teda spýta, že to má prioritu pred inými vecami. Toľko k okienku dedukcie. Ešte je možnosť, že som mimo.

Len ma irituje, že sa mi to ozýva v hlave, príde mi to povedomé (namiesto od iných citátov, ktoré som si ani nepamätal), len to neviem spojiť. :-k
    Vykal? Nestraš... 8-O
    upraveno 11. srpna 2014
    @Nevada No je pravda, že tyká štýlom Ty, můj pane. Vy, můj pane by znelo asi blbo... :/
  • „To je možné, (xxx),“ řekl (yyy), „jenže (zzz) byl rytíř, a rytíř by měl zemřít s
    mečem v ruce. Jed je bídný a mrzký způsob zabíjení.“

Kdo komu a o kom mluví?
  • To říká Arys jedné z písečných hadů (Tyene?) o Horovi.
  • O Horovi to je a říká to jedné z písečných hadů, ale Tyene ani Arys to nejsou.
  • Nápověda: Je to Nymeria, kdo jí to říká?
  • TergasTergas Ten, který schází z kopců
    Jsem rád, že nápověda přišla ohledně písečného hada - ty se mi pletou. Ohledně mrzkého používání jedu, to by neřekl nikdo z Dorne a tak nám zbývá jediný rytíř a to Balon Swann (Když to nebyl Arys Oakheart).
    Muž bojující pro peníze je věrný pouze svému měšci Kdo?
  • Varys tyrionovi
  • Bronn Tyrionovi
    ani jeden, a stačí mi autor citátu
  • Catelyn o Bronovi?
    @JoffreyWater nene :)
    konečně mám nějaký citát, který někdo neuhodnul na první pokus
  • Moment, v příběhu se objevuje víc žoldáku než Bronn... Mormont Daenerys o Daariovi nebo Plummovi?
  • upraveno 12. srpna 2014
    -
    @JoffreyWater Stále vedle :twisted:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.