Citáty aneb kdo řekl?

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování

Tak dobrá, začnu tedy. Akorát nevím, jak s pravidly. Samozřejmostí je žádné hledání. A asi nejjednodušší je princip, kdo dřív přijde, ten dřív mele. Výherce pak zadává. Co?

Začnu něcím lehčím. Chci samozřejmě vědět nejen, kdo to řekl, ale i komu to řekl. A může být i při jaké příležitosti.

Quote:
"Když se ocitneš v posteli s ošklivou ženou, nejlepší vecí, kterou můžeš udělat, je zavřít oči a v klidu pokračovat."
15960626465291

Komentáře

• upraveno 19. února 2012
    O mrazu. O tom, jak přišel o uši, jeho bratra našli zmrzlého a jak takové umrzání probíhá.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 19. února 2012
    Ano. Líbí se mi to spojení Mrazu a Teplého mléka :-)
    Co tohle:
    „Hlas odnikud,“ řekl ***. Podíval se skrze hledí své přilbice, rozhlížeje se na jednu stranu a na druhou. „Duch vzduchu!“
    kdo-komu-kdy (při jaké příležitosti)
    Sandor, myšleno jako vtip na zimohradu když se setkal s Tyrionem.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 19. února 2012
    Ohař Tyrionovi na Zimohradu. Krátce předtím, než Tyrion profackoval Joffreyho.
    Oba dobře.
    o smrti mrazom
    upraveno 20. února 2012
    „Vyjeďte za prvního kuropění. Tyto věci je nejlépe vykonat rychle.“
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 20. února 2012
    Žeby Renly svojím vojakom?
    upraveno 20. února 2012
    ne
  • upraveno 20. února 2012
    Eddard vojákům, kteří mají potrestat Gregora a Tywina za vypalování říčních krajin
    upraveno 20. února 2012
    ano, Gregora. Tywin si měl přijet pro trest osobně :)
  • upraveno 21. února 2012
    a este si pamätam jeden....naozaj živy sa citim iba v boji a v posteli

toto si dokonca pamätam kto to povedal a komu :)
    teraz neviem, mozno to tu uz niekto napisal, nechce sa mi hladat spetne......

Láska je ako zrádna žena. Vezme tvoj úd do úst a ty stonáš rozkošou a myslíš si aké to je milé, aké to je krásne, nádherné...a potom cvakne zuby k sebe a tvoje stonanie rozkošou sa premení vo výkriky bolesti.
    Robert Baratheon ? Eddardu Starkovy ?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. února 2012
    Lidi lidi, já nechci bejt pedant, ale věnujte trochu času gramatice.
    ?
    to znie ako bronn, alebo jamie.
    upraveno 21. února 2012
    Starkovyi
    Zdá se, že dnešní učitelé už nejsou co bývali... :)
    flanker.27 napsal(a):

Starkovyi
    Zdá se, že dnešní učitelé už nejsou co bývali... :)

Já bych si zas tak nestěžovala. Když může překladatel psát celou sérii HP o Siriusovi, má Remuse apod. (pak na to ty děcka nemaj koukat jak blbci, když se po nich něco takovýho chce, když to projde PŘEKLADATELI), jedno íčko sem-tam ujede každýmu.
    upraveno 21. února 2012
    Když je to sem-tam, tak se nad tím bude pozastavovat málokdo. Nikdo není neomylný. Ale gramatické schopnosti mladších generací jsou fakt tragické. Naše školství těžce selhává.
    Viz. výše- pokud se jim to předkládá i v té troše literatury, co jsou schopni přečíst...
    A vzhledem k postoji, který většina mých vrstevníků ke čtení (které bezpochyby pomáhá se zapamatováním gramatických pravidel) má....

A: "Co děláš?"
    B: "Čtu."
    A: "A co?"
    B: ".... (doplňte si libovolný titul)"
    A: "A to máte povinně?"
    B: "Ne."
    A: "Tak proč to čteš?"
    s
    upraveno 21. února 2012
    Nevytahuj červíka a štěteček.
    upraveno 21. února 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

Viz. výše- pokud se jim to předkládá i v té troše literatury, co jsou schopni přečíst...
    A vzhledem k postoji, který většina mých vrstevníků ke čtení (které bezpochyby pomáhá se zapamatováním gramatických pravidel) má....

A: "Co děláš?"
    B: "Čtu."
    A: "A co?"
    B: ".... (doplňte si libovolný titul)"
    A: "A to máte povinně?"
    B: "Ne."
    A: "Tak proč to čteš?"

Eh, neházej to na překladatele. Ti jsou poslední, kdo by měl vyučovat.
    flanker: Připadá mi, že zbytečně prudíš. Zkus radši uhádnout nějaký citát. O tom tenhle topic je, víš. Ne o hledání pravopisných chyb. Každý se může překliknout nebo udělat chybu. Myslím, že blackfish píše úplně v normě, vzhledem k tomu, že se nejedná o žádnou slohovou práci nebo oficiální dopis.
    No a co se týká těch učitelů. Jsme jedni z nejhůře placených vysokoškolsky vzdělaných státních zaměstnanců. Každý úředníček si na nás honí ego. Ale zdá se, že společnost chce, abychom dělali zázraky, včetně napravování selhání rodiny.

Abych nebyl úplně mimo téma:
    Citát: Tyrion vzpomíná na to, co mu řekl Jaime.
    Nevada napsal(a):

Eh, neházej to na překladatele. Ti jsou poslední, kdo by měl vyučovat.

Nebylo zamýšleno HODIT to na překladatele. Největší podíl na nevzdělanost má všeobecně nezájem nevzdělaného o konkrétní téma. Původně jsem chtěla říct, že nejen "obyčejný" člověk pýše blbosti (a to i opakovaně).
    A koneckonců každý přijde se svou troškou do mlýna- ze svého okolí jsem si právě vzpomněla na bratra, který není na češtinu úplné tele a po přečtení zmiňovaného Pottera mi přiběhl s taktéž zmiňovaným Siriusem (zatím žije v domění, že v knížkách chyby nebývají).
    Kaslite na gramatiku...!!! Ten druhy moj citat povedala Cersei Sanse, ked si spominala na svojho brata co jej v posteli hovorieval
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 21. února 2012
    Dnes je naprosto běžné, že absolvent s titulem nenajde uplatnění a tak jde učit. Tito lidé nemají nejmenší představu, co to znamená učit a neumí zaujmout. Učitelství je velmi důležité a to hlavně na základní škole. Potom se není čemu divit, že gramatické schopnosti dnešní generace jsou tragické (i já mám problém s gramatikou). Ještě větší katastrofa jsou cizí jazyky.
    Jako hlavní problém vidím tlak politiky na masové vzdělání -- maturita je úplně někde jinde než byla před deseti lety a to má potom vliv i na vysoké školy. Krásně je to vidět na mé fakultě -- ať jsou studenti třeba z gymplu nebo z prumyslovky, mají obrovské problémy s matematikou a angličtinou. Potom to má vliv na celou řadu předmětů (které zahrnují abstraktní, logické myšlení apod.) jejichž úspěšnost klesá a až klesne pod 40%, musí se snížit obtížnost. Mám strach se podívat, jaká byla obtížnost těchto předmětů před deseti lety. O tom jaká je situace na filozofických a pedagogických fakultách ani nechci přemýšlet.
    upraveno 21. února 2012
    chmur: Při vší úctě učitelskej, mám stále více vtíravý pocit, že jestli někdo prudí, tak jsi to ty prakticky k čemukoli co kde napíšu nebo řeknu. Citátů jsem v minulosti uhád a zadal docela hodně, těžko mě lze podezírat, že bych sem chodil pouze prudit, toho jsem při Andalech i prvních lidech dalek. Jestli máš ale ten dojem, doporučuju ti, abys mě ignoroval.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.