Citáty aneb kdo řekl?

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování

Tak dobrá, začnu tedy. Akorát nevím, jak s pravidly. Samozřejmostí je žádné hledání. A asi nejjednodušší je princip, kdo dřív přijde, ten dřív mele. Výherce pak zadává. Co?

Začnu něcím lehčím. Chci samozřejmě vědět nejen, kdo to řekl, ale i komu to řekl. A může být i při jaké příležitosti.

Quote:
"Když se ocitneš v posteli s ošklivou ženou, nejlepší vecí, kterou můžeš udělat, je zavřít oči a v klidu pokračovat."
16263656768291

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    ne
  • Bran Oše ?
  • Ja myslím, že to říkal Tyrion Cersei.
    @Peterko ne

@StandazPorubhradu ne, ale jedna postava je správně
  • upraveno 21. srpna 2013
    Tyrion Penny.
    Jenom jedné věci se teď bojím.
    Všechny knížky mám anglicky, takže jsem to musel přeložit. Doufám, že je to přeložené dobře. Stejně by to mělo být poměrně jednoduché :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Robb Catlyn?
  • @Wendell Nechceš to sem dát i v té angličtině? Třeba by to někoho, kdo to taky četl v originále, trklo spíš...
    Já se vůbec nechytám, ale střelím od boku:

ser Barristan
  • Páni. Na tuhle diskusi jsem málem zapomněl.
    @Wendell Tohle tam mohla říct polovina postav a v jiných ságách něco na ten způsob taky zaznělo nesčetněkrát, čili mi to připadá dost těžké, což je samozřejmě dobře.
    Za sebe tibuju, že to vyslechla Daenerys od Joraha.
  • Aha, já myslel, že je to jednodušší, vzhledem k tomu, že se na tom zakládá hodně spekulací. Dávam sem delší citaci:

Česky:
    A to mě má vyděsit? Žila jsem ve strachu čtrnáct let. Každé ráno jsem se budila a každou noc šla spát vyděšená... ale moje obavy shořely v den kdy jsem vyšla z plamene. Jenom jedné věci se teď bojím.
    Anglicky:
    Is that meant to frighten me? I lived in fear for fourteen years. I woke afraid each morning and went to sleep afraid each night... but my fears were burned away the day I came forth from the fire. Only one thing frightens me now
    (překladatelství mi moc nejde, já vím :))

Myslím si, že je teď jasné, kdo to říká. Proto teď chci vědět taky komu to říka :)
    Daenerys Titánovu bastardovi?
  • Ne. A zapoměl jsem napsat, že Daenerys & Jorah i Barristan je taky špatně.
    Melisandra Davosovi?
  • Ne ne. Tvůj minulý tip byl lepší.
  • To bude určitě Daenerys... ale ke komu :-k Ona tohle říká snad každému na potkání. :D
    Tipnu někoho z Qarthu: Xaro Xhoan Daxos?
  • Ano :)

Říkala mu to, když jí daroval 13 lodí aby s nimi odjela do westerosu a když zmínil, že po ní jde Pyat Pree. Často se právě vedou spekulace o tom, co je ta jedíná věc, které se Daenerys bojí. Většina lidí věří, že se bojí, že bude nakonec stejně šílená jako Aerys.
  • Aha. Já myslela, že je to ze Střetu, ale to už je jedno. :)

Tohle bude, obávám se, hodně jednoduché, ale je to jedna z mých oblíbených:
    A reader lives a thousand lives before he dies, said XXX. The man who never reads lives only one.
    (Čtenář žije tisíce životů, než zemře, řekl XXX. Člověk, který nečte, žije pouze jeden.)
  • @sveva To zní spíš jak z nějaké knihovnické kampaně, aby dětičky četly... :-)
  • Rodrik Harlaw Ashe?
  • Tyrion Jonovi?
  • @Michelle Ne.
    Tak to zas tak jednoduché nebude, to mám radost. :-D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Jojen Branovi.
  • Zvláštní. Tuhle větu jsem četl a slyšel už několikrát, a přitom se ani nepamatuju, že by byla i v sáze. Kažopádně je krásně řečená a naprosto pravdivá.

"Vždycky budeš vládnout mému srdci. A žádné množství bláznů řvoucích na ********** to nemůže změnit."
  • upraveno 21. srpna 2013
    Tyrion Šae?
    (Mám pocit, že se mi začíná plést dohromady seriál s knížkami. Asi by to chtělo to cely znova přelouskat)
    @ZoiD ne
  • dario daenerys ?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.