Válka Uchvatitele
Rozsáhlý popis rebelie Roberta Baratheona, Eddarda Starka a jejich spojenců. Vše co se událo na turnaji v Harrenově, okolnosti únosu Lyanny Stark, bitvy na Trojzubci, poražení Targaryenů a následné korunovace Roberta Baratheona novým králem Západozemí.
Robertovo povstání, známé také jako Válka Uchvatitele, začalo únosem Lyanny Stark princem Rhaegarem Targaryenem. Nicméně kořeny povstání sahají až k turnaji v Harrenově v roce falešného jara, kdy bylo Eddardu...
Číst celý článek zde
Robertovo povstání, známé také jako Válka Uchvatitele, začalo únosem Lyanny Stark princem Rhaegarem Targaryenem. Nicméně kořeny povstání sahají až k turnaji v Harrenově v roce falešného jara, kdy bylo Eddardu...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Nicméně obě teorie se nevylučujou, když vezmem v potaz oblibu Targaryenů v jejich sestrách :-)Sestupná tendence imo nastala až v Hostině, předtim jsem ji nezaznamenal a v Hostině to přisuzuju tomu, že zachycovala ty méně oblíbené postavy, Tanec s draky bude snad o to hutnější...jen doufejme, že to GRRM dopíše, vzhledem k jeho stylu života a stáří...a o žádnym synáčkovi Christopherovi nevim :-)
Takže tleskám a smekám pred Peterem.
Nebo slib mi, že se postaráš o mého syna, že zabráníš tomu, aby se Robert někdy dozvěděl, že je to vlastně Targaryen (i když bastard), že jsem s Raegharem spala dobrovolně, že jsem nebyla unesena, ale utekla... Protože kdyby se to dozvěděl, s prckem je konec.Ten Dayne o Wylle řekl, že byla kojná, nikoliv přímo Jonova matka.Pokud si dobře vzpomínám Raeghar odešel do bitvy a nechal tři ze své gardy, aby hlídali Lyannu. Proč? Nebyli by užitečnější v bitvě? Pokud tedy nehlídali něco mnohem důležitějšího než jen pomlácenou znásilněnou dívku. Třeba dívku, kterou fakt miloval, navíc těhotnou.A k tomu krvavému loži :-) Klidně to může být prostě lože od krve, ale neříkala tamta léčitelka Dany přesně těmito slovy "znám tajemství krvavého lože", když chtěla zdůraznit, že je i porodní bába? A horečka jako příčina smrti u těhotných žen byla obvyklá po celé dějiny lidstva až do té doby, než si pan doktor Ignác Semmelweis (věčná sláva mu!) všiml, že není dobré rodit děti, když jste se právě vrátil z pitvy, pan Fleminng (ještě věčnější!) vynalezl antibiotika. Říkalo se tomu horečka omladnic a byla to akutní sepse.Důležité je umět si to zdůvodnit. :-)Jo a Jon a Dany? Vzpomínám si, že jako dítka školkou povinná, neznalá toho, co jsou to graffiti, jsme křídou na domy psali něco, co bych aktuálně transformoval jako Jon + Dany = VSL :-)
Zmiňuje tam děvčata, se kterými kdysi dováděli a Eddard jmenuje Wyllu
To ještě nic neznamená. Ostatně já bych Robertovi taky své největší tajemství nesvěřil. Robert byl i za svého mládí chvastoun se sklony k opilectví a byla by fakt náhoda, kdyby mu to nevyklouzlo. Nemluvě o tom, že Lyanna Neda jistě požádala, aby to něříkal nikomu právě proto, aby se to nedozvěděl Robert, jak už nastínila Týna.Ta myšlenka s krvavým ložem se mi líbí, dobrej postřeh, Týno.
Jamie jejím otcem určitě být nemůže, neb dle svých vzpomínek spal v celém svém životě pouze s jednou ženou - a to Cersei.
Mám nové motto webu: NIKDY NEVĚŘ LANNISTERŮM, ANI V JEJICH MYŠLENKÁCH!;)Nicméně v tomhle případě i já věřím, že Dany je Aerysovo dítko. A počkejte za pár let, až jí hrábne jako papínkovi. ;)