Válka Uchvatitele

upraveno 23. dubna 2011 v Historie
Rozsáhlý popis rebelie Roberta Baratheona, Eddarda Starka a jejich spojenců. Vše co se událo na turnaji v Harrenově, okolnosti únosu Lyanny Stark, bitvy na Trojzubci, poražení Targaryenů a následné korunovace Roberta Baratheona novým králem Západozemí.

Robertovo povstání, známé také jako Válka Uchvatitele, začalo únosem Lyanny Stark princem Rhaegarem Targaryenem. Nicméně kořeny povstání sahají až k turnaji v Harrenově v roce falešného jara, kdy bylo Eddardu...

Číst celý článek zde
1235»

Komentáře

• Konva napsal(a):

Hrozně moc se neřeklo, ale základ známe, tak co by to bylo za knížku bez jakéhokoliv napětí???

Ale jo, to tajemno a napětí se mi i zamlouvá. Musím se přiznat, že jsem ságu začala číst hlavně kvůli té "backstory". :)
    Ale vůbec by mi nevadilo, kdyby vedle Písně vyšla i kniha o tom, co se dělo před těmi 15, 16 lety, kde by bylo všechno. :D Což se nestane, takže GRRM by alespoň nemusel takhle provokovat.
  • mohl by tam část dát v podobě nějake vzpomínky/snu někoho ze zůčastněných ... Nedovy nebo Robertovy vzpomínky už tam asi nebudou :-D , ale třebas Stannisovo vzpomínání na obranu Bouřliveho konce by bylo fajn
  • Tojo. A ser Barristan má momentálně taky (pro mě) jeden z nejcennějších mozků v Západozemí. :D A to ani nemluvim o Howlandu Reedovi...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Ano, ano. Malý bažinář, hlavní naděje nás zvědavých. Snad nám ho Martin v dalším dílu nezabije.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    To bude jako ten kreslený vtip s Ygritte a Jonem.
    - Ahoj já jsem Howland. Ahoj těší mě.
    - Dáme si pečená žabí stehýnka? Ano rád.
    - Hmm to je dobrota, a teď si zakouříme z dýmky, mám tu skvělé zelené koření.
    - Jsem zhulený jako za mlada. To mi povídej.
    - Tak jo, bylo to asi před dvaceti lety. Na turnaji v Harrenov... PRÁSK! (na Howlanda spadl z nebe klavír)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Montezuma3 napsal(a):

To bude jako ten kreslený vtip s Ygritte a Jonem.
    - Ahoj já jsem Howland. Ahoj těší mě.
    - Dáme si pečená žabí stehýnka? Ano rád.
    - Hmm to je dobrota, a teď si zakouříme z dýmky, mám tu skvělé zelené koření.
    - Jsem zhulený jako za mlada. To mi povídej.
    - Tak jo, bylo to asi před dvaceti lety. Na turnaji v Harrenov... PRÁSK! (na Howlanda spadl z nebe klavír)

=D Toto ma pobavilo najviac...
  • Uzasny clanek. Bylo by super natocit jednu radu serialu jenom o tehle valce.
  • Raqos napsal(a):

Uzasny clanek. Bylo by super natocit jednu radu ser alu jenom o tehle valce.

Třeba se dočkáme "Aegon reenactment" v té poslední :-)
  • Asi toto video tady někde už bylo, ale je opravdu dobrý, tak stojí za přimomenutí sen Neda Starka
  • @derfel vidim prvy krat je to pekne
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.