Bran Stark

upraveno 25. října 2012 v Postavy a bytosti
Prorocké sny a vize Brana Starka, zejména v době, kdy na lůžku bojoval o život.
Bouře, obr, srdce zimy
Str. 136 (v češtině: AGOT I. - str. 171)Vidí svou matku sedící samotnou v kajutě, dívající se na zkrvavený nůž ležící na stole před ní, zatímco veslaři se mocně opírají do vesel a Ser Rodrik se naklání přes zábradlí, třese a zvedá. Před nimi se kupí temné bouřkové mraky, rozléhá se temné hromobití a černou oblohu bičují provazce...

Číst celý článek zde

Komentáře

• upraveno 17. května 2007
    Na nově vznikající Wiki of Ice and Fire se objevila teorie ohledně obra ve zbroji, pod jehož hledím se skrývá jen temnota a hustá čerň krve. A je hodně zajímavá, víceméně potvrzuje Gregora, ale rozvíjí tuto teorii zajímavým směrem. Tož jsem na toho Frankensteina zvědav. Martellové se maj na co těšit. ;)
    Qyburn by toho byl schopnej. Mimochodem ona a Cersei jsou nejvice nesympatické postavy. Doufám, že jí upálejí.
    Zajímavé... člověk si myslí, že už se některých těch otrapů zbavil a oni se snad ještě budou vracet. 8-)
    No taky jsem čet teorii, že onou poslední POV postavou by moh bejt Ned Stark (nebyla by to krásná dvojka s oživlou lady Catelyn? ;)). No ale to už je vyráceno i samotným mistrem, takže to jen tak na okraj.
    Cersei se z toho určo ještě vyvlíkne, takhle by to měla moc jednoduchý, věřim, že si ještě svůj kalich hořkosti nevypila. Dost mi připomíná Atiu (pro znalce seriálu Řím), taky mrcha na entou. Ale u posledního dílu druhé (závěrečné? že by šetřili na ASOIAF? ;)) řady mi jí bylo skorem líto.
  • SPOILER (pro někoho)... Po Tanci už každý ví, že Bran bude hrát nějakou "významnou" roli nebo minimálně, že čas a prostor pro něj skýtají neomezené možnosti. Chtěl jsem se ale pozastavit spíše nad tím, jak Martin často u Brana zmiňuje znalost každého kamenu Zimohradu, různých jeho spojení, mostů a chodeb - Bran na Zimohrad takto myslívá i dlouho od doby, kdy jej opustil a přišel o možnost chodit. Podle mého z něj v budoucnu bude další Brandon Stavitel...
  • upraveno 21. prosince 2012
    Kdo ví, ale mně to nepřijde moc pravděpodobné, s přihlédnutím na to kdo a kde by se muselo stavět. Podle mě na to Bran vzpomíná spíš často "jen" jako na věci, po kterých se mu stýská, ale jsou pro něj v současnu nedosažitelné. Podobně jako třeba Arya.
  • Asi máš pravdu, jako nováček na webu jsem se nechal pohltit konspiracema :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já nevidím žádný důvod, proč by Bran nemohl alespoň nakreslit/zapsat plány pro stavbu nového Zimohradu. Je to způsobeno asi i tím, že bych si přála, aby byl znovu postaven.
  • Tak nějak. Brandon the Rebuilder.. no neznelo by to krásně? xD
  • Bran bude leda tak Brandon Stromytel. :twisted:
  • Stromomil....
  • Dva přívlastky by mu taky slušely.. Strompytel Stavitel :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Krisa napsal(a):

Já nevidím žádný důvod, proč by Bran nemohl alespoň nakreslit/zapsat plány pro stavbu nového Zimohradu. Je to způsobeno asi i tím, že bych si přála, aby byl znovu postaven.

Inšpirované jaskyňou Detí lesa a Nočnou hliadkou navrhne Zimohrad, ktorý Bieli chodci nikdy nezdolajú. ;)

Brandon Úchylní, co špehuje holky koupajíci se při stromu srdce v jezírku ;)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Dost mi připomíná Atiu (pro znalce seriálu Řím), taky mrcha na entou.
    Jen drobná poznámka - přestože Řím dodržoval mnoho historickýchr eálií celkem slušně, Atia v seriálu se svým historickým předobrazem neměla prakticky nic společného...
  • "...svého nevlastního bratra Jona spícího samotného v chladném loži, s pokožkou blednoucí a tvrdnoucí, jak z něj vyprchávaly vzpomínky na teplo."

Myslím si, že pro toho kdo již přečetl všechny dostupné díly, je tato předtucha již jasná... Bohužel :(
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    U Martina je jasné jen jedno - že slova jsou vítr.
  • bonbbonek napsal(a):

"...svého nevlastního bratra Jona spícího samotného v chladném loži, s pokožkou blednoucí a tvrdnoucí, jak z něj vyprchávaly vzpomínky na teplo."

Myslím si, že pro toho kdo již přečetl všechny dostupné díly, je tato předtucha již jasná... Bohužel :(

Já pevně doufám,že to MArtin nějak vymyslí aby to nebyla pravda..

• Začínám věřit té poslední teorii, že pod Zimohradem byl opravdu drak. Navazuje na to povídka Princezna a královna
    Ti co jí četli vědí, že Nettles byla spojenkyní Rhaenyry. Ta jí ale později prohlásila za zrádkyni a ona na drakovi odletěla neznámo kam. Starkové byli Rhaenyřini spojenci, tudíž se dá předpokládat, že mohla odletět za nimi. Je to sice dost šílené, ale ne nemožné. :)
  • Ako by drak prežil bez jedla? :O
  • toť otázka...
  • AvivAviv
    upraveno 5. prosince 2014
    JoeGyry napsal(a):

Ako by drak prežil bez jedla? :O

Možná hybernoval.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.