Daenerys Targaryen
Dračí sny a vize královny za vodou, Daenerys za bouře zrozené, Nespálené, Matky draků.
Probuzení draka
Str. 83 (v češtině: AGOT I. - str. 109-110)Draci už neexistují, pomyslela si Dany s pohledem upřeným na svého bratra, ale neodvážila se říci to nahlas.
Té noci však o jednom měla sen. Viserys jí bil, ubližoval jí. Byla nahá, neohrabaná strachy. Utíkala před ním, ale její tělo jako by bylo podivně zavalité a nemotorné. Znovu ji...
Číst celý článek zde
Probuzení draka
Str. 83 (v češtině: AGOT I. - str. 109-110)Draci už neexistují, pomyslela si Dany s pohledem upřeným na svého bratra, ale neodvážila se říci to nahlas.
Té noci však o jednom měla sen. Viserys jí bil, ubližoval jí. Byla nahá, neohrabaná strachy. Utíkala před ním, ale její tělo jako by bylo podivně zavalité a nemotorné. Znovu ji...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Teď mě nechytejte za slovo, už nevím jak je to přesně v knize, dívám se teď znovu na seriál.
Mirri tam řekla: "Až slunce vyjde na západně a zajde na východě, až vyschnou moře a hory budou létat jako listí ve větru"
Co když ta druhá část předznamenává další výbuch ve Valirii, dojde k výbuchu - hory budou létat jako listí a vynoří se nová pevnina, nebo prostě jenom žár ohně vypaří trochu moře.
Třeba to už někoho napadlo. Já nad tím teď uvažuju.
Mimochodem, o khalovi to není, je to o její neplodnosti, resp. kdy bude opět plodná... a myslím, že není jisté, jestli se jedná o věštbu/proroctví, nebo kletbu... i když některé části by mohly být splněné celkem prozaicky... třeba ta část o létající hoře by se dala splnit při kombinaci s Jaimeho nápadem při vyjednávání u Řekotočí (Hostina, v seriálu nebylo). :o)
When the seas go dry - Dothracke more začalo schnúť
mountains blow in the wind like leaves - Draci veľkí ako hory a popritom si v pohode lietaju ako listy vo vetre
When your womb quickens again, and you bear a living child - tá krv na konci Tanca?
Then he will return, and not before - Drogo? Alebo to dieťa ktoré nosí pod srdcom nazve Drogom? Alebo jej nový Drogo bude Victarion? Alebo je Drogon Drogo ktorý ju konečne začne poslúchať? Kto vie, snáď Martin hej.
Ale ne, nebudu zlá. Ona tomu tehdy rozhodně rozuměla jako "nikdy" a žádné proroctví za tím nehledala. Kdyby jo, nechala by ho "žít" a čekat? ...ale neměla by draky.
Když teď nad tím přemýšlím, jsou-li "hory jako listy" draci, vzájemně se to s Drogovým vzpamatováním se vylučuje, protože bez jeho smrti by neožili. Zapeklitý problém.
A krom toho, Jon může být nehořlavý a klidně i nemrznoucí až po... později.
btw - Zatím jsem sice Svět ledu a ohně nečetla celý, ale co jsem četla, tak platí, že co je v Písni, toho se Svět ledu a ohně drží. Změněné nebo upravené jsou jen věci, které Martin vypustil na conech, autorských čteních a podobných příležitostech.
No, skoro to vypadá, že jde o celkem reaktivní sloučeninu... co třeba takový sodík v petroleji (kerosin - nereagují spolu,tak se v něm kovový sodík uchovává...)? Myslím, že sodík je při styku s vodou celkem potvora. Hmm, odpálit takový mix v nádobce doprostřed řeky by mohla být podívaná... (jen odladit poměr kerosinu a sodíku...) :o)
Toto mi spíše evokuje, že nemluví o synovi, kterého má ze svou ženou. Ale o dítěti - Jonovi, kterého má s Lyannou. Jedině Jon sám může být písní ledu a ohně jako napůl Stark a napůl Targaryen. A sedí to i na proroctví o princi, který byl přislíben, že je jím Jon. A bude jezdit na drakovi.