Daenerys Targaryen

upraveno 25. října 2012 v Postavy a bytosti
Dračí sny a vize královny za vodou, Daenerys za bouře zrozené, Nespálené, Matky draků.
Probuzení draka
Str. 83 (v češtině: AGOT I. - str. 109-110)Draci už neexistují, pomyslela si Dany s pohledem upřeným na svého bratra, ale neodvážila se říci to nahlas.
Té noci však o jednom měla sen. Viserys jí bil, ubližoval jí. Byla nahá, neohrabaná strachy. Utíkala před ním, ale její tělo jako by bylo podivně zavalité a nemotorné. Znovu ji...

Číst celý článek zde
245

Komentáře

• upraveno 1. září 2017
    @J.Annabel Ale zase tam říká musí být ještě jeden. Drak má tři hlavy. Kdyby to byl Jon tak by přece neříkal, že musí být ještě jeden. (navíc aegon je jeho první syn)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    J.Annabel napsal(a):

Pátá místnost, závěrečná, ukazuje muže velmi podobného jejímu bratru Viserysovi, ale vyššího a s očima barvy spíše indigové modři, než fialové. Mluvil k ženě, která je opatrovnicí nově narozeného dítěte. Říká jí, že jméno dítěte bude Aegon a říká, „Jaké lepší jméno by král mohl dostat?“ Žena se ho zeptá, jestli by dítěti nesložil píseň. A on odpověděl, že má pro něj píseň a že „On je princ, jako bylo předpovězeno a sám je písní ledu a ohně.“ On se pak podívá na Daenerys, jako by ji viděl a potom dodal „Musí být ještě jeden. Drak má tři hlavy.“

Toto mi spíše evokuje, že nemluví o synovi, kterého má ze svou ženou. Ale o dítěti - Jonovi, kterého má s Lyannou. Jedině Jon sám může být písní ledu a ohně jako napůl Stark a napůl Targaryen. A sedí to i na proroctví o princi, který byl přislíben, že je jím Jon. A bude jezdit na drakovi.

Přitom Rhaegar byl původně přesvědčený, že to on je princem, který byl přislíben. Ta vize se dá vykládat několika způsoby :)
  • Proste zmenil názor, no.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 1. září 2017
    Jo, a když se mistr Aemon dozvěděl o dracích, tak byl přesvědčený, že "princem" je Daenerys, takže...
  • Pořád je zde možnost, že ty řeči o nějakém princi nemusejí v závěru vůbec nic znamenat.
    Tuplem to platí pro "drak má tři hlavy". Teoreticky tam žádná osudovost vůbec být nemusí a může to spíš být náhoda, že budou zrovna tři. Koneckonců s tím přišel Rhaegar a opakoval to Aemon, oba targaryenové, tudíž se může jednat spíš jen o takovou targaryenskou povídačku. Nedá se říct, že by targaryeni byli zrovna skromný a přízemní rod.
  • @Nevada No proč ne, myslel si že se jedná o posledního člena jeho rodu :D, takže neměl moc možností koho tipovat :D (o jonovi neví nikdo, krom jednoho bažináře, a aegon o něm ví jenom ten komlot, který ho chce dosadit na trůn) :D navíc daenerys přivedla dračí vejce k životu, což se zatím v písni nikomu nepovedlo. (tam ta vejce jenom targaryenům záhadně mizela)
  • Bodejť, Dany je totiž prostě úžasná =D :applause: !!!
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Přesně jak říká @Hold the Door na proroctví se v Písni nedá moc spoléhat, viz. Jezdec, který si osedlá Svět.
  • Crocuta napsal(a):

Bodejť, Dany je totiž prostě úžasná =D :applause: !!!

opatrně nebo tě budou kamenovat. Já se tímhle názorem teda nechlubím, ač jí mám taky rád :D :D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @sfik A já tě považoval za inteligentního člověka :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 2. září 2017
    @p1e9t9r2
    p1e9t9r2 napsal(a):

@Nevada No proč ne, myslel si že se jedná o posledního člena jeho rodu :D, takže neměl moc možností koho tipovat :D (o jonovi neví nikdo, krom jednoho bažináře, a aegon o něm ví jenom ten komlot, který ho chce dosadit na trůn) :D navíc daenerys přivedla dračí vejce k životu, což se zatím v písni nikomu nepovedlo. (tam ta vejce jenom targaryenům záhadně mizela)

Není pravda, že ta vejce jenom záhadně zmizela, krom Daenerys mělo schopnost nechat vylíhnout dračí vejce, chronologicky : , pravděpodobně žena Daemiona Targaryena (dědečka Aegona Dobyvatele a spol), Dreamfyre Rhaena a její dvě dcery Aerea a Rhalla, Rhaenys, královna, kterou nikdy nebyla a pak Rhaenyr z Tance Draků. Samozřejmě Dany je výjimečná z toho hlediska, že se jí podařilo dračí vejce přimět k vylíhnutí po tak dlouhé době. Velice na tohle téma doporučuji videa o tom, jak je to s dračími geny Prestona Jacobse, která dám sem
  • sfik napsal(a):

Crocuta napsal(a):

Bodejť, Dany je totiž prostě úžasná =D :applause: !!!

opatrně nebo tě budou kamenovat. Já se tímhle názorem teda nechlubím, ač jí mám taky rád :D :D
    Zatím jsme tři. Třeba nás bude dost i na úspešnou opozici.

• Achileus napsal(a):

Přesně jak říká @Hold the Door na proroctví se v Písni nedá moc spoléhat, viz. Jezdec, který si osedlá Svět.

Ale on by fakt byl, kdyby někdo nepodnikl protiakci. A co my víme, třeba se Dany vrátí plodnost. Dornské slunce už kleslo na východě, dothracké moře vysychá...
    Proroctva tam mají smysl, akorát že podoba jejich realizace spoustu lidí překvapí.
  • @Tyrion Lannister Já právě myslel vejce po tak dlouhé době :D Všem ostatním se vylíhla poměrně čerstvá vejce (její měla být dávno zkamenělá). Inak to mizení v rytíři sedmi království aegon tvrdil, že má dračí vejce stejně jako jeho sourozenci (to jsou minimálně 4 vejce) počítám, že jeho bratranci i sestřenice na tom byli stejně, takže to je dalších 5 vajec navíc. Jedno bylo u toho lorda a celkem jsme na 10 vejcích. Kde těm je konec to je mi záhada. (počítám, že v letohradu nenechali líhnout všechna)
  • Snědl je kocour Balerion. :-D
    @p1e9t9r2 A kde si myslíš, že Mopatis splašil ty svoje? :D Jak poznáme rozdíl mezi zkaměnelými vejci a těmi norálními, když normální vejce jsme nikdy neviděli? A pak jsou samozřejmě různé možnost, zničeny při plenění, Mladý Grif, Varys atd A nebavili náhodou v epilogu tance, že ne každý měl možnost si nacpat kapsy při plenění Dračího kamene?

Tak zapomeňte na R+L=J, ve skutečnosti to je R+L=D a A+B=J
  • Niečo na tom je.
  • Aviv napsal(a):

Snědl je kocour Balerion. :-D

Já myslím, že Dany skrytě miluje (nebo alespoň fandí) spousta lidí, jen se to netroufají přiznat
    :-D .
    @Crocuta STANNIS! STANNIS! STANNIS! :P
  • @Tyrion Lannister No nevím už v knize je tak zvláštním způsobem popsán. Jeden si neví co o něm myslet. (jenom dotaz nenapadlo někoho pochybovat o jeho orientaci?)
  • Tyrion Lannister napsal(a):

@Crocuta STANNIS! STANNIS! STANNIS! :P

Vždyť to si neodporuje. Třeba já je mám ráda oba.
  • Aviv napsal(a):

Niečo na tom je.

Ale teď mi napadlo... Co s tou modrou ruži rostoucí ze Zdi ledu?

upraveno 2. září 2017
    @Aviv Už si nepamatuji v jaké souvislosti bylo tohle použité, ale to se dá vykládat tak, že Daenerys přijede na Zeď, aby zastavila jiné? A je zde příběh ve kterém můžem vidět určitou paralelu dobrá královna Alyssane, která byla přítelkyní hlídky. A tuším, že Jon zmiňoval Tycho Nestorisovi, že by nějakého draka potřebovali, aby jim to tam zahřál :-D
  • Tyrion Lannister napsal(a):

@Aviv Už si nepamatuji v jaké souvislosti bylo tohle použité, ale to se dá vykládat tak, že Daenerys přijede na Zeď, aby zastavila jiné? A je zde příběh ve kterém můžem vidět určitou paralelu dobrá královna Alyssane, která byla přítelkyní hlídky.

Ta paralela fajn, ale ruže jako předpověd Danyiny destinace se mi nezdá.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Aviv napsal(a):

Tyrion Lannister napsal(a):

@Aviv Už si nepamatuji v jaké souvislosti bylo tohle použité, ale to se dá vykládat tak, že Daenerys přijede na Zeď, aby zastavila jiné? A je zde příběh ve kterém můžem vidět určitou paralelu dobrá královna Alyssane, která byla přítelkyní hlídky.

Tak Modrá růže rostoucí na zdi je přece Jon, který na zdi vyrůstá :D
  • AvivAviv
    upraveno 2. září 2017
    Sagart napsal(a):

Aviv napsal(a):

Jenom pokud je Lyannin syn ale výš umístněná videa tvrdí, že Lyanna porodila Dany a Ashara Jona.
    upraveno 2. září 2017
    @Aviv
    Aviv napsal(a):

Inu Daenerys mluvila s Barristanem o Rhaegarovi o Lyanně a sama přemýšlí, jestli by se neměla s Dariem rozhodnout podobné, jako Rhaegar, co si unesl tu seveřanskou dívku. A čím víc nad tím přemýším tím se mi to víc líbí, protože ve světle teorie Nedovo rozhořčení nad Robertovým nápadem a i jak Dany kryl + vzath Viserys a Danerys dostává též pořádnou šťávu, protože potrefená husa se vždycky ozve a možná Viserys tolik týral Dany, protože ho vduchu štvalo, že má na trůn větší nárok než on. I kdyby se ovšem teorie R+L= D nepotvrdila, tak Maritn má v rukou dobré eso, to jest Daenerysin skutečný původ, což je jedna z mála věcí, která může překvapit.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Aviv napsal(a):

Sagart napsal(a):

Aviv napsal(a):

Jenom pokud je Lyannin syn ale výš umístěná videa tvrdí, že Lyanna porodila Dany a Ashara Jona.
    Ok, videa jsem neshlédl. Ovšem teorie R+L=D mi přijde absurdnější, než Malíček jako Azor Ahai.
    upraveno 2. září 2017
    @Sagart Podívej na videa a zaručuji ti, že změníš názor. :king: edit: nepodpustím si poznámku R+L=D má rozhdoně větší šanci na vyplnění, než že Západozemí jsou další kontinenty Ardy =D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.