Ice-Fire novinky

upraveno 3. února 2011 v Píseň ledu a ohně
Vše, co se proslýchá, chystá a děje kolem Písně ledu a ohně.
13468913

Komentáře

• upraveno 6. března 2010
    všetci, čo sa zúčastnili úžasného i keď skazonosného Turnaja o citrónový koláč, by mali utekať na Not - a - Blog. čosi podobné sa deje vonku vo svete, medzi najznámejšími fantasy postavami. Ako šampión ASOIF bol vybraný Jaime Lanister a v prvom kole narazí na hermionu. Avada kedavra proti jednej zlatej ruke? vyzerá to na masaker, ale GRRM volá pod svoje zástavy všetkých verných.
    :-))) Jaime nemá šanci...
    oj oj, začínám se bát o fantasy scénu světa, Hermiona je totiž zatraceně sexy :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 6. března 2010
    Sexy Hermiona? Možná tady
  • upraveno 8. března 2010
    už sú tam vypísané dvojice. bojovať bude aj gandalf, aragorn, dumbledore, ender wigin (!), pištolník roland od stephena kinga, ale aj kwothe (!)

zaujimave. a niektore "školy" majú dvoch šampiónov. hm, hm,...
  • upraveno 13. března 2010
    Ha! Myslím, že je rozhodnuto, po skoro 17000 hlasech má Jaime náskok víc než 3:1.

Tady už se žádné překvapení konat nebude, kor když jsem to teď stvrdil vlastním hlasem... :) Mno, nedivím se, že se do toho Mr. Martin takhle pro něj netradičně vložil (je to přece jenom fan-fikce), aby Jaimeho vyřadila taková střapatá buchtička... Pche. Uvidíme koho chytí v dalším kole. Řekl bych, ale že pokud to nebude nějaký Tolkienovec, měl by se Jaime dostat hodně daleko. Ale co my víme... Třeba na konec sejme i toho Aragorna :-)
    No dle http://www.suvudu.com/cagematch.html?ref=TextLink_Top, kde je pavouk, je jasné, na koho Jaime narazí, a sice Cthulhu. Já pro to snad udělam samostatnou diskuzi, když už nás tam hlasuje víc...
    u mňa ma hlas kým nepríde na aragorna a gandalfa. ked sa stretne s rolandom a kvothem, budem zvažovať.
  • upraveno 14. března 2010
    Takže o turnaji pls nadále v diskuzi Turnaj hrdinů fantastiky.
  • upraveno 28. března 2010
    Kalendář 2011

Po roční pauze je opět plánováno vydání IF kalendáře. Původně měl ilustrace zajistit John Picacio, ale vydavatelství Bantam chce nakonec kalendář narychlo vydat ještě v létě, aby stihlo jeho uvedení na ComicConu s San Diegu - za vše může HBO, které Bantam lehce pobláznilo a to z toho chce vytřískat co nejvíc. Každopádně netřeba se bát nekvalitní práce, naopak! Ilustrace totiž zajistí Ted Nasmith. Jeho hrady Západozemí snad netřeba představovat, byly původně plánovány pro publikaci The World of Ice and FIre, která má vyjít v roce 2011. Hradů bude přirozeně 12 a jako bonus bude zatím neupřesněný hrad na dvoustránkovém plakátě. John Picacio by pak měl mít na starost kalendář pro 2012.

V červenci by měl být kalendář v prodeji a snad to bude tentokrát bez potíží, když to má pod palcem jiná firma. Tak co, uděláme zas hromadnou objednávku? :-)

image

image
  • upraveno 28. března 2010
    ja bych jeden bral
  • upraveno 29. března 2010
    Já bych se tentokrát k společné objednávce připojil.

K hradům. Vrtá mi hlavou číslo 6, respektive hrad "Červen". Napadá mě, že by to mohla být buď mallisterská Mořská Stráž, nebo Brightwater Keep rodu Florentů. Na severský Bílý přístav nebo chudičké sídlo rodu Brienne z Tarthu mi nesedí. Každopádně se rád nechám osvítit. Přiznám, že jsem byl chvilku na pochybách i u sprna (některé ze Svobodných měst) a září (co je to za horu?), ale snad jsem se nespletl, když jsem je nakonec určil jako Sluneční oštěp a Casterlyovu skálu...

Novým obrázkem je pro mě i pohádkově pěkná Vysoká zahrada, tu si ale člověk splete jen těžko.
    Nene, červen je Řekotočí. Casterlyova skála je těžká, o tý totiž nic moc nevíme.

Tak abych to uvedl celé na správnou míru, vezmu to popořadě:

Zimohrad, Bouřný konec, Orlí hnízdo, Dračí kámen, Rudá bašta, Řekotočí, Vysoká zahrada, Sluneční oštěp, Casterlyova skála, Vysoká věž ve Starém městě, Harrenov, Černý hrad

Jinak jsem rád, že je zájem, já do toho půjdu určitě.
    Já bych se také asi připojil. Nevíte, na kolik to vychází (peněz)?
    To mě taky zajímá...
    Zatim se mi to nepodařilo vypátrat...
    Řekotočí... jsem to ale trotl :-) Inu, pod svícnem bývá největší tma, jak se říká, i když je fakt, že jsem si ten hrad představoval podstatně jinak.

Tuším, že cena za oceánem by se měla vejít do dvaceti dolarů, takže bych počítal s něčím mezi 300-400 Kč. Takže snad i s přirážkou za poštovné (rozdělené mezi případné zájemce) bychom mohli nakoupit pohodlně pod pětikilo, jestli se nepletu.
  • upraveno 30. března 2010
    U toho kalendáře 2009 to vyšlo snad i levnějc, pod 4 stovky.
    tiež zvažujem kalendár.
    Tak to by šlo. Rád se připojím. Chmur
  • MIlMIl
    upraveno 30. března 2010
    Tentokráte bych se rád k objednávce připojil. Tento kalendář se mi oproti tomu předcházejícímu moc líbí.
    ja si to moc neprohlize, ale zimohrad jsem si predstavoval "mensi" - takovej hrad - krcálek - sotva s hradbou tak 3 metry - to co je namalovano je megahrad :)
    Naprostá většina kreseb, co jsem viděl zobrazuje Zimohrad jako ohromný sídlo. A já bych tomu klidně věřil, když to měl pod palcem Bran Stavitel a možná i obři.
  • upraveno 31. března 2010
    mne príde práveže sídlo Arynov prečančané. vzhľadom na výšku som očakával jednoduchšiu stavbu. a prvý kalendár sa mi páčil viac, ľudia sú živší ako hrady :)
  • upraveno 31. března 2010
    no ja som si to uz objednal cez Amazon. cena je tam aj s postovnym cca 19 EUR
  • upraveno 11. května 2010
    Tak konečně bližší info ke kalendáři.

http://www.randomhouse.com/catalog/display.pperl/9780553808001.html

Cena je tedy 16 doláčů (bez poštovného) a k dispozici by měl být v červenci. Tož můžem směle promýšlet tu hromadnou objednávku. Po poslední zkušenosti si nejsem jist, nakolik by měla taková objednávka smysl pro hodně mimopražské. To zvažte sami. Ale pro nás, kteří mají Prahu v rozumném dosahu, bych určitě objednal hromadně, abysme se šábli o poštovný.
  • upraveno 12. května 2010
    no pre mňa naozaj zmysel nemá, takže ak, tak si objednam sám.
  • upraveno 16. května 2010
    Zdravím

kolik vychází přibližně poštovné? Jestli se mi vyplatí jet z HK do Prahy či si ho nechat poslat přímo.
  • upraveno 17. května 2010
    joj, tak to netušim, ale zkusim to zjistit a udělat nějakej výpočet předpokládaný ceny. Vyzvednutí v Pze by mělo tu výhodu (snad :-)) setkat se s dalšími fandy a případně si zahrát deskovou či karetní hru, protože tentokrát bych to raději distribuoval už na nějakém srazu. ;-)
  • MIlMIl
    upraveno 19. května 2010
    Když tu padlo to slovo sraz. Do Těšína na Tricon se někdo nechystáte?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.