Ice-Fire novinky
Vše, co se proslýchá, chystá a děje kolem Písně ledu a ohně.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
zaujimave. a niektore "školy" majú dvoch šampiónov. hm, hm,...
Tady už se žádné překvapení konat nebude, kor když jsem to teď stvrdil vlastním hlasem... :) Mno, nedivím se, že se do toho Mr. Martin takhle pro něj netradičně vložil (je to přece jenom fan-fikce), aby Jaimeho vyřadila taková střapatá buchtička... Pche. Uvidíme koho chytí v dalším kole. Řekl bych, ale že pokud to nebude nějaký Tolkienovec, měl by se Jaime dostat hodně daleko. Ale co my víme... Třeba na konec sejme i toho Aragorna :-)
Po roční pauze je opět plánováno vydání IF kalendáře. Původně měl ilustrace zajistit John Picacio, ale vydavatelství Bantam chce nakonec kalendář narychlo vydat ještě v létě, aby stihlo jeho uvedení na ComicConu s San Diegu - za vše může HBO, které Bantam lehce pobláznilo a to z toho chce vytřískat co nejvíc. Každopádně netřeba se bát nekvalitní práce, naopak! Ilustrace totiž zajistí Ted Nasmith. Jeho hrady Západozemí snad netřeba představovat, byly původně plánovány pro publikaci The World of Ice and FIre, která má vyjít v roce 2011. Hradů bude přirozeně 12 a jako bonus bude zatím neupřesněný hrad na dvoustránkovém plakátě. John Picacio by pak měl mít na starost kalendář pro 2012.
V červenci by měl být kalendář v prodeji a snad to bude tentokrát bez potíží, když to má pod palcem jiná firma. Tak co, uděláme zas hromadnou objednávku? :-)
K hradům. Vrtá mi hlavou číslo 6, respektive hrad "Červen". Napadá mě, že by to mohla být buď mallisterská Mořská Stráž, nebo Brightwater Keep rodu Florentů. Na severský Bílý přístav nebo chudičké sídlo rodu Brienne z Tarthu mi nesedí. Každopádně se rád nechám osvítit. Přiznám, že jsem byl chvilku na pochybách i u sprna (některé ze Svobodných měst) a září (co je to za horu?), ale snad jsem se nespletl, když jsem je nakonec určil jako Sluneční oštěp a Casterlyovu skálu...
Novým obrázkem je pro mě i pohádkově pěkná Vysoká zahrada, tu si ale člověk splete jen těžko.
Tak abych to uvedl celé na správnou míru, vezmu to popořadě:
Zimohrad, Bouřný konec, Orlí hnízdo, Dračí kámen, Rudá bašta, Řekotočí, Vysoká zahrada, Sluneční oštěp, Casterlyova skála, Vysoká věž ve Starém městě, Harrenov, Černý hrad
Jinak jsem rád, že je zájem, já do toho půjdu určitě.
Tuším, že cena za oceánem by se měla vejít do dvaceti dolarů, takže bych počítal s něčím mezi 300-400 Kč. Takže snad i s přirážkou za poštovné (rozdělené mezi případné zájemce) bychom mohli nakoupit pohodlně pod pětikilo, jestli se nepletu.
http://www.randomhouse.com/catalog/display.pperl/9780553808001.html
Cena je tedy 16 doláčů (bez poštovného) a k dispozici by měl být v červenci. Tož můžem směle promýšlet tu hromadnou objednávku. Po poslední zkušenosti si nejsem jist, nakolik by měla taková objednávka smysl pro hodně mimopražské. To zvažte sami. Ale pro nás, kteří mají Prahu v rozumném dosahu, bych určitě objednal hromadně, abysme se šábli o poštovný.
kolik vychází přibližně poštovné? Jestli se mi vyplatí jet z HK do Prahy či si ho nechat poslat přímo.