AGOT BG
Strategická desková hra na motivy Písně ledu a ohně. Král je mrtev a pět urozených rodů si činí nárok na Železný trůn. Staňte se jejich vůdci a veďte své rody do nelítostné hry o trůny.
Počet hráčů: 3-5 (rozšíření pro 6)
Věk: 13 a výš
Herní čas: 3-5 hodinPravidla...
Číst celý článek zde
Počet hráčů: 3-5 (rozšíření pro 6)
Věk: 13 a výš
Herní čas: 3-5 hodinPravidla...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ještě aby vyšlo Cyvasse a je hotovo...:-)
150 stolních her k tomu Fanoušek stolovek ??? :O
Právě jsem si koupil Bow, přečetl pravidla a v Pátek jdeme na to ( vypadá to fakt parádně !!!!) ... chtěl jsem se zeptat.. nemá někdo češký překlad, o který by se byl ochotny podělit? Ptám se než to začnu překládat pro některé Neangličtínáře
Kde je Outpost/Paluba ? :-)
Fanoušek stolovek ??? :O
Přesně, od Carcassonne přes Warrior Knights až k AT-43 :-)
Překlady jsou tady: http://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/battles-of-westeros-1299/k-stazeni/
A Battlelore je jinačí ? Považuješ za lepší horší ? Ja asi spíš budu investovat do BOW a budoucích přídavku.... Doufám, že udělají nějaký pro více hráčů
A Battlelore je jinačí ?
BattleLore je předlohou Bow, je jednodušší na naučení a je tam větší vliv náhody. Navíc si každý může vybrat, co se mu líbí - máš rád středověk? Hrej jen s lidmi. Nebo fantasy? Přidej trpaslíky a gobliny, případně kouzla. Je k tomu taky hodně rozšíření, lidská, gobliní, trpasličí a jedno s hrdinama. BoW je mnohem taktičtější, náhoda se projevuje vlastně jen v hodu na souboj. Velkým plusem je, že v BoW se rozkazy udílejí přes velitele (hrdinové je přeci jen trochu z cesty, až na Robba a Horu se dají zabít poměrně snadno). V BattleLore se rozkazy udílejí kartama, které jsou rozděleny po sekcích (levé křídlo, střed, pravé křídlo), takže i když ho na křídle drtíš, nemusí ti přijít karta a jsi v pytli. Plus pro BL (alespoň pro mně) je i to, že má mnohem hezčí design, ať už u figurek, terénů, nebo karet, ale to je relativní.
BattleLore je lepší pro méně zkušené hráče, můžeš hrát co chceš, ale je tam ten vliv náhody (pro některé plus, jestli mezi ně patříš, BL je pro tebe lepší.)
Westeros hraju raději, protože náhoda se dá ovlivnit, a mám víc taktických možností. BattleLore nemá se ságou nic společného, kdežto ve Westerosu se setkáš se známými tvářemi a budeš bojovat proti severským/Lannisterským uchvatitelům :-)
Dejme tomu od 18 hod. Outpost/Paluba?
Jdu do toho. Budu na stejne na Palube, ale pokud se rozhodnete pro Outpost, tak tam taky dorazim.;-)
Amaroun píše:
Kde je Outpost/Paluba ? :-)
Praha - Andel, resp. kousek od Andela (Paluba asi 100 metru, Outpost asi 700m - jednu tram zastavku).
speedy píše:
BattleLore je předlohou Bow, je jednodušší na naučení a je tam větší vliv náhody.
Dovoli bych si nesouhlasit, ze je tam vetsi vliv nahody. Ono, jestli michas karty a hazes kostkama nebo michas karty a hazes kostkama... Nejak nevidim ten rozdil. Takze v cem je ta nahoda vetsi?
speedy píše:
BoW je mnohem taktičtější, náhoda se projevuje vlastně jen v hodu na souboj
Tak to je porad hooodne slusna nahoda. ;-) Rikat tomu "jen" je hodne odvazne.
A jeste: BL je jednodussi nez BoW. A z ceho tak soudis? Zakladni mechanika je temer totozna. BoW ma akorat vice druhu jednotek, jiz v zakladni verzi, ale to ma BL v rozsirenich. Naopak BL obsahuje jeste valecny koncil, coz tu hru imho dela vyrazne slozitejsi nez BW.
V BoW je nahoda zpracovana trosku jinak, zatim se mi, zda ze o neco elegatneji nez to mel BL/Memoir (ty sekce jsou fakt hruza, ale porad se to da obejit). Zmena z d6 na d8 je mi taky prijemna (dela to to bitvu vice simulacni - lehke jednotky skutecne maji mensi vydrz v boji). BL pridava magii, kterou BoW vubec nema a nejspis mit nebude. BoW zase rozsiruje nektere detaily, ktere BL nema.
Zakladni hra (bedna) je imho u obou her srovnatelna, aspon pro cloveka, ktery nema nahrano desitky az stovky ruznych deskovek. A kdo ma, tak uz nejspis ma moznost zahrat si oboje (pripadne i Memoir 44) a udela si nazor sam. Takze je to spis o vyberu, zda se vic libi Westeros nebo Stoleta valka riznuta fantasy (magie, skreti, trpaslici..).
Ono, jestli michas karty a hazes kostkama nebo michas karty a hazes kostkama... Nejak nevidim ten rozdil.
V BL máme nahráno nejvíc z našich her, tak vím, o čem mluvím. V tom je právě ten největší rozdíl! V BL máš šestistěnou kostku, takže i pitomý buran z vesnice ti na ránu sundá 2 rytíře. V BoW máš osmistěnou kostku, takže sundat červenou jednotku v jednom kole je těžké, když je to jízda, je o prakticky nemožné. V BL máš rozkazy na sekce, takže když ti přijde karta na levé křídlo, a ty tam nemáš žádné vojáky, nic s tím neuděláš. Když ti přijde zatmění oblohy a ty nemáš lučištníky, nic s tím neuděláš, když máš na pravém křídle jednoky ale nemáš kartu nic s tím neuděláš...... V BoW je vcelku jedsno, jestli i přijde karta "aktivuj dvě jednotky, tyto jednotky mají +1 kostku pokud blablabla" nebo "aktivuj dvě jednotky, tyto jednotky ůtočí jako modré jednotky pokud blablabla" - prakticky žádný rozdíl tam není. Ano, může se sát, že máš v ruce jen "občerstvi jednotky", ale to je ojedinělé.
Shako píše:
Rikat tomu "jen" je hodne odvazne.
Myslel jsem to ak, že náhoda se vyskytuje POUZE v hodech koskou, nezpochybňuju to, že ti ten hod stále může vyhrát/prohrát bitvu, špatně si mně pochopil.
A BL je jednodušší v tom, že i nováček má slušnou šanci vyhrát. BoW je víc o plánování, taktice atd. a to nemusí jít každému. V BL nemáš velitele/hrdiny, to je důležité.
No, to je asi vše, co jsem chtěl říct, Howgh!
Jdu do toho. Budu na stejne na Palube, ale pokud se rozhodnete pro Outpost, tak tam taky dorazim.;-)
No ono zatím žádné my není, tak uvidíme, jestli se ještě někdo během dne přihlásí. :-)
Tak jake dalsi datum nastrelime? A nebo na to zalozime nejakou extra dizkuzi?:)
V BL máme nahráno nejvíc z našich her, tak vím, o čem mluvím. V tom je právě ten největší rozdíl! V
Kolik? (jen informacne).
Ja mam nahrano par desitek partii Memoiru 44 (ale ten mam pocit, ze fakt neumim). Cca kolem stovky her BattleLoru a zatim jen par her (tak do 10) Westerosu. Takze BattleLore znam fakt nejlip.
Rozdeleni kridel - urcite, souhlas. Je to nejevetsi slabina toho systemu. Nicmene zrovna BattleLore si dovede s tim dost dobre pohrat. Ale dost to zalezi na scenari. Krom toho, kdyz mam pocit, ze ti to proste nechodi, tak si muzes dat lepsiho vojevudce. A ono se to pak pozna, jeslti vybiras z 3 nebo 6 karet. :-) Krom toho je tam hromada specifickych karet a hra konci pomerne rychle.
Ale zvykl jsem si na to. Ta hra se proste musi hrat podle toho, jake ti chodi karty. Stejne jako spousta jinych wargame se hraje podle toho, jak ti padaji kostky:)
speedy píše:
A BL je jednodušší v tom, že i nováček má slušnou šanci vyhrát.
Aha, tak podle toho si netroufam hodnotit hru. Hodnotim spis komplexivitu hry, jednoduchost (prehlednost) pravidel a tak. Ale jo, diky podilu nahody je mozne v BL vyhrat casteji. Nicmene hra dokaze byt pomerne komplexni. A cim vice toho pridas, tim vetsi sance jsou pro zkuseneho hrace - typicky ten koncil (coz je zakladni bedna, ale na prvni hru bych to nehral) nebo nektera rozsireni.
Kolik? (jen informacne).
Zjistím to, tipuju tak sto, ale jak říkám, máme přes 150her, takže se snažíme hrát rovnoměrně :-)
Tak jake dalsi datum nastrelime? A nebo na to zalozime nejakou extra dizkuzi?:)
Já můžu ve středu, čtvrtek i pátek. Čtvrtek asi nejde kvůli kartám. Takže buď středa nebo pátek, jak navrhuje Jaime. Oba dva dny můžu klidně už od nějakých 17 hod.
Edit: mám tam totiž s některýma pravidlama potíže
A hrajete BOW někdy? Pokud jo šel bych se nějaký Pátek podívat :-)
Hrál jsem jednou, tak to moc neporadim :-)
JAIME píše:
v pátek bych přišel
Pátek by šel. Andre se mi taky hlásil, že by si zahrál a vyloučil jen čtvrtek. Tož hlaste se další. Jde tedy o pátek 3.12., čas upřesníme, aby vyhovoval všem, já bych to předběžně viděl na start mezi 17-18 hod. Co vy?
1)to mám dost daleko
2)napadl sníh, doprava kolabuje a po ulicích se procházejí Jiní
3)jsem z toho všeho tak trochu nemocnej
když nás bude PĚT, ne míň, tak jo
Vidím to podobně, takže to vypadá na další přesun. :-)