Ice & Fire sraz

upraveno 5. května 2011 v Komunita
Co: Československé setkání lidí, kteří mají rády Píseň ledu a ohně. Hlavní náplní programu bude představení a vyzkoušení některé z her na motivy Martinovy ságy. Buďto sběratelské karetní hry AGOT CCG anebo stolní hry AGOT BG. Další program záleží už čistě na vás. Ale možná přijde i zlovlk. ;)

Kdy: Sobota 22. listopadu 2008, kolem 12.00

Kde: Praha, Outpost.

Kdo:
  • Alek
  • Andre
  • Dandali (určitě! :-))
  • Chroust
  • Léto
  • Macintoush
  • ...a tady může být i tvé jméno! :-)
Takže máte-li zájem, dejte určitě vědět. V anketě také můžete hlasovat, kterou z her byste raději vyzkoušeli (obě v jednom dni asi těžko zvládnem, i když bude-li nás víc, můžeme se rozdělit dle libosti).
«13456

Komentáře

• upraveno 3. listopadu 2008
    Nechávám to koňovi, ten má větší hlavu.
    heh?
  • MIlMIl
    upraveno 3. listopadu 2008
    Odkdy do kdy? A kdy bude jisté to místo?
    No na stránkách Outpostu čtu, že maj otevřeno od 12.00, takže asi nějak tak. Do kdy...záleží na každym z vás. Ale předpokládam konec v nějakym rozumnym čase, ale zas aby se stihlo něco odehrát, přičemž obojí zabere dost času, kor pro nováčky jako jsme my. :-) Takže bych to viděl na konec někdy kolem 19 - 20 hodiny, ale tohle je fakt volný...;)
    Místo zařídim, respektive se poinformuju u Andreho a Chrousta, který to tam znaj. Co, chlapi? Dělaj tam nějakou rezervačku?
    Zatím se to rýsuje tak, že byh s velkou pravděpodobností mohl přijet taky. Tak se mnou počítejte.
  • upraveno 4. listopadu 2008
    Alek: V zásadě je rezervace již domluvena, stačí, když mi to jen potvrdíte či se aktivně nepostavíte proti :) A v podstatě tam můžeme být mezi 11-12h onoho dne. Zavíračka Outpostu je také dosti flexibilní, takže je to víceméně ve vaší (naší) moci :)
    Mac: Super, budeme.
    Andre: No nezdá se, že by někdo vyloženě byl proti Outpostu, takže myslim, že to můžem potvrdit. Tak díky!
    V Outpostu je vzdy misto a je tam jeden vetsi stul, ktery bysme mohli zabrat, jinak ano zaviracka v Outpost je dosti flexibilni. Jinak co se tyce stolni hry,pokusim se to vysvetlit co nejrychleji zaklady (upozornuju jsem v teto hre take amater) a proste dotazovat se budeme primo, kdyz budeme hrat a i tak to vidim, ze to muze trvat klido 3-4 hodky. Takze nejak rozumne to probadat,abysme si alespon predstavili nejak rozumne obe hry jak karetni tak stolni. Kdyby naahodou Outpost nesel (neni tam teplo,jidlo jen bagety, hluk mladsich deti),tak mam alternativu jednu restauraci blizko Namesti Miru, kde muzu ezervovat dosti velky salonek, kde bysme byli uplne sami,ale je to restaurace,tak ocekavaji nejakou utratu (alespon piti).
    Chroust: Dokonce i v Outpostu se po dohodě s hobitem dá více zatopit :) Co se týče mladších dětí, tak soboty nebývají v tomhle ohledu příliš přeexponované, většinou se tam vyskytují jen hráči LoTRa a L5R, případně někdo s deskovkami. A nakonec ohledně jídla (v případě, že nestačí bageta či slané/sladké pochutiny) je možné zajít ven, kousek od Outpostu je hned několik možností. Ale jak pravím, je to na vašem rozhodnutí, přátelé.
    Andre (rudý zahalený čaroději Edwine :))-) - Mas asi pravdu (jak s detma, tak s jidlem i s topenimú, takze asi to opravdsu nechame na ten Outpost.
    kde je Outpost? dajte nejake navigacie pls. diky.
    čo sa týka stolovej hry, súhlasím že vysvetľovanie zabrie cca pol hod, a potom počas hry prve dve kolá budú otázky, inak pohoda. ide to celkom rýchlo vniknuť do hry. Samotná hra (pri 5 hráčoch) bude trvať cca 4 hodiny to je istota. jedine, že by niekto vyhral po 4 ťahoch :-)
    sarven: Doplnil jsem do hlavičky odkaz na Outpost, kde je i kontakt.
  • upraveno 5. listopadu 2008
    Mno, vysvetlovani pravidel asi pul hodku nezabere, podle me nas tam nebude jen ti co budou hrat,ale i (kolemdouci), kteri se mozna taky zeptaji, kdo vi. Jinak hodku by to trvat nemelo a jak rikam,vysvetlim to fakt rychle a az ve hre si rekneme,hele kdybysme hrali naostro,udelal bych to a to a to..protoze tak a tak...to je asi nejlepsi. Rikas po 4 kolech. Me se jednou povedlo vyhrat po 5 tazich na pocet mest, ale to bylo dano tim,ze sem byl nakej unavenej,moc sem se nezapojoval do debaty a hadani a souper na me zapomnel a 3 kola po sobe jsem byl na tabulce vlivu ve vsech 3 oblastech na prvnim miste,to se pak hraje lepe :)). Jinak na odkaz od Aleka jsem nekoukal,ale Outpost je kousek od Andela (metro B), to jest od Hlavaku par zastavek metrem. Porad uvazuju jestli mam koupit i rozsireni nebo ne. Poradte (upozornuju,ze ho nebudu znat taky a jsou tam dalsi pravidla,takze by se to urco to vysvetlovani protahlo).
    Chroust: Řekl bych, že Clash of Kings za to stojí. Možná, že tolik nebudeme využívat obléhacích strojů, ale obydlené Dorne a alternativní sada postav ke každému rodu za to rozhodně stojí. Nicméně si ho můžeme v Outpostu půjčit a podle toho můžeš i Ty zvážit svou koupi.
    tiež by som si to rád pozrel. dá sa z toho zobrať niečo,aby to nebolo príliš naraz. ale obývané dorne by bolo fajn.
    ja som raz vyhral v treťom kole :-) ako lanister. ale hrali sme iba traja (vlk, lev a jeleň) sadli mi kolá, rýchlo som zväčšil vojsko zabral krakaticu a ružu a bolo.
    Ja to koupim urcite, protoze chci vytvorit i to neoficialni rozsireni (jak to vyresim vim,dohodu s tiskarnou mam,kde koupit cinove nebo jine panacky a draky mam, jen finance nejsou, jako vzdycky :)) ). Jinak, jak sem vyhral tak rychle,tak to jsem hral za Baratheona a jak rikam, nechalu me asi po 3 kola na vsech stupnicich vlivu na prvnim miste..tudiz po dvou kolech jsem mel dost zabranych lokaci a i mi vyslo,ze jsem vzdy rekl,bud se mnou jinak umres, nebo chces byt na konci hry na druhym miste nebo poslednim .)).No a uzavrel sem to v 5 kole.Ale to byla tusim 2 nase spolecna hra,pak uz se to nestalo. Jinak to opevneni v Clash of Kings a obydleni Dorne atd atd. a hlavne nove karty rodů me dosti zajima, pac je tam vetsi variabilita. No uvidime.
  • upraveno 6. listopadu 2008
    rad bych si zahral deskovou i karetni, ale jsem bohuzel v te dobe v zahranici, tak snad to zopakujete.. jo a nevite, kde se u nas daji koupit ty karty agot? nemuzu je sehnat..
  • upraveno 6. listopadu 2008
    JAIME - podle me v Cernym rytiru nebo Ogrim doupeti je mit budou. Mozna je budou i mit v Cernym jednorozci (knihkupectvi na Staromaku) nebo v Dracim doupeti (obchod tusim - Jeruzalemska,proste blizko hlavaku a jezdi tam tram c. 9)
  • upraveno 7. listopadu 2008
    Chroust, Jaime: AGoT karty nemají v současnosti vůbec nikde v České republice. Ogří Doupě se vůbec nespecializuje na karty. Černý rytíř měl tak před rokem a půl zbyteček pár starých boosterů. Jednorožec je nemá a Dračí Doupě už je dávno žel zrušeno, dej mu Bůh věčnou slávu. Poslední zbytky jsou tak leda v Hostavicích, kde má sídlo Blackfire. Ale jsou to skutečně zbytky měřící se na nějaký starý starter a pár boosterů, nic nového. Dobrou zprávou ovšem je, že za chvíli to bude mít snad k dispozici Outpost a bude je za lidovou cenu prodávat (booster 75Kč).
    Andre - no tak to je masakr. To sme tedy v pekny pejru,coz kdyz to z nas nekoho chytne a bude si to chtit zahrat,pak jedine asi pres internet nebo nevim. Ale dyt snad probihaj obcas nejakej turnaje ne? V Brne,Praze nebo tak.Nebo se pletu? No snad to v outpostu bude. Ja jsem si cetl pravidla a vypada to zajimave, tak se na sraz tesim. A draci doupe zruseno? Ouuu, no ja tam byl naposledy tak pred dvou rokama.Ted pro knizky chodim do Neoluxoru.A kdyz jsem jeste hraval Magicky, tak jsem je kupoval v Jednorozci.Tak to jsou zajimave zmeny, o kterych nevim.Tak diky za info :)
    Kazdopadne 22.listopad se blizi,chtelo by to dohodnout reserve velekeho stolu v Outpostu a proste ujasnit, kdo z nas tam bude (paklize to uz vsici vime, jestli budeme moct) a dohodnout cas prichodu a relativniho odchodu.
    V Černym rytíři mi řikali už loni, že karty nemaj a mít ani nebudou...
    ad reserve...v tomhle spoliham na Andreho, kterej řikal, že je v podstatě zařízeno. Tímto mu před nastoupenou jednotkou předem děkuji. :-) A to vlastně i za organizaci karetní sekce (pučení balíčků apod.) a Chroustovi za deskovku. Deskovka je tam prej k zapůjčení, tak by ses s ní možná nemusel ani tahat, Chrouste.
    Pokud bychom se skutečně sešli v takovém počtu, jak to vypadá teď (viz sezanm v úvodnim postu), možná bysme se mohli rozdělit na karty a deskovku, protože na jedno by nás bylo asi moc. Co myslíte?
    Časově to vidim tak, že bychom výkop udělali ve 12 v Outpostu, pokud nemá nikdo námitek. A zákop (nebo jak se nadává opaku výkopu :-)) je volnej, ale počitam že obě hry nám jistě vystačej na dlouho. Já budu ještě cestovat dom a busy v sobotu nejezděj nic moc, takže budu muset kolem 7, 8 určo vypadnout. Takže...takže tak to vidim já. Povidejte vy, jaký máte představy. :-)
    Chroust: Je to masakr, zvláště ve spojitosti s obecným úbytkem vynikajících "fanzinů" typu Dračí Doupě či Macros. Pokud vás to chytne, tak možností je net či popřípadně já. Dlouho dobu jsem se staral o dodávaní karet komunitě, ale teď už se tu agendu snažím přesunout na Outpost, protože už jsem přetížen. Ale je pravdou, že občas Edwin může přes známé za mořem něco dodat :)
    Turnaje se konají, dokonce i na všech těch lokalitách, které jsi jmenoval, ale všechny je objíždím a probíhá taková turnajová rotace. Teď zrovna bude začínat první turnaj nové sezóny :)
    Já tam budu určitě a dorazím mezi 11 a 12 :)
    Alek: Je to zařízeno, hovořil jsem s hobitem a ví o nás. Tak kdo bude na deskovku a kdo na karty? Nebo podle okamžité chuti na místě a posléze případné prostřídání? Dostanu snad na místo ještě 1-2 hráče AGoTu :)
  • upraveno 9. listopadu 2008
    Já sebou možná také vezmu své kamarády co to zajimá, ale počítám,že to bude tak jeden maximálně dva. Jinak datadisk Clash of Kings jsem ještě stále nekoupil,ale uvidím,ale asi to udělám tak,že originál vezmu (pro případ,kdyby nááhodou nebyl) a datadisk si najisto půjčíme tam. Jinak já jsem určitě proto prostřídat jak deskovku tak ty karty i když nevím kolik lidí se může do té karetní hry zapojit. To znaména kolik je karet na půjčení, jak dlouho budou vysvětlována pravidla atd atd. (říkám nevím o tom zhola nic). Pravidla deskovky si myslím,že rychlovkou za půl hodky vysvětlím základ a pak prostě při hře to budu doosvětlovat. Jinak děkuji za reserve a za to,že už je to takhle bezvadně dohodlý.
  • upraveno 10. listopadu 2008
    Chroust: Co se týče karet, tak mám aktuálně k dispozici 10 plně hratelných balíků, takže s počtem jistě problém není. Základní vysvětlení je také do 20 minut hotovo - hra má intuitivní a dobře poskládaná pravidla, která se poměrně snadno učí (jak už mám vyzkoušeno). Hru může maximálně v multiplayeru hrát až 6 hráčů, nicméně bych pro začínající nedoporučoval se to učit na multiplayeru. Ten tam totiž promítne silně výbornou rovinu reálné politiky (realpolitik) a navíc se přidají multiplayerové tituly (Pobočník krále, správce pokladny etc. - prostě členové Malé rady), které dodávají další dimenzi strategii. Nicméně pro začátečníka jsou na učení lepší dvouhry z důvodu lepšího přehledu o kartách a méně věcí ke sledování (ono jich je i tak občas dost).
    Takže suma sumárum v tom problém není - pravidla klidně rád vysvětlím vícekrát za den a je možné, aby spolu hrálo několik dvojic, zvláště když přivedu nějakého toho hráče AGoTu, který může pomoci s dovysvětlováním v průběhu hry i u jiné dvojice.
  • upraveno 12. listopadu 2008
    hlavne to nekdy kolem vanoc zopakujte, at se prijdu taky podivat, cet jsem toho sice hodne, a zdaleka ne fantasy, ale martin je uz radu let jednicka - dokonce i pred murakamim ci kunderou :)
  • upraveno 13. listopadu 2008
    Mno myslím si,že sraz bude určitě vydařený.Jestli se zopakuje záleží na okolnostech všech přítomných, jak budou mít samozřejmě čas.A před Vánocema to bude asi frmol. Jo Martin je jednička, i když já mám jiného favorita (toho nepřebije v mé hlavě nikdo),ale tím nikoho nehaním nebo neposouvám na druhá,třetí....místa :)). Rozlišuju dobré/špatné=čtivé/brak
  • upraveno 13. listopadu 2008
    I když nejsem zdejším pravidelným návštěvníkem, je Martin jedním z mých nejoblíbenějších spisovatelů a na sraz bych jel, taky abych vyzkoušel tu deskovku (uvažuji o pořízení). Bohužel mám v pátek předtím stužkovák a asi bych nebyl ve stavu na taktické deskovky, takže snad někdy příště.
  • upraveno 14. listopadu 2008
    Andre: Ale zas když budem hrát ve více, bude větší zábava. No uvidíme, kolik nás vůbec nakonec bude.
    Jaime, Osanos: Další sraz bude při příležitosti rozebrání objednanejch kalendářů, což by mohlo být někdy kolem Vánoc.
    Chroust: Jiného favorita? Jiného?! Tak nám ho představ a velmi si to rozmysli, na své štěstí pomysli. Odpouští se snad jediné jméno, takže doufám, že dotyčný má iniciály ?.R.R.? :-)
    jeje, tak to jsem ty kalendare prosvih, co?
    no ja osobne bych neodpustil ani tolkiena, ac je temer tak dobrej jako foglar, may ci kaja marik :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.